Мадрид - тема №4

• 40 664
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
като климат най-много от всички възможности ми пасват Хихон, А Коруня, Виго и Порто. Макар, че в Порто лятото не е толкова прохладно. В момента дори в Ла Коруня и Хихон е по-топло от колкото в София, затова пък лятото е по-хладно. А тази зима и в двата града, особено в Ла Коруня много по-често грееше слънце спрямо София, която беше в мъгли или облаци. +15 през деня зимата и +20-25 лятото ми звучи добре, пак казвам на хартия, на живо не знам как ще е. В Лисабон е много топло през лятото и с влагата няма да ми е приятно и затова не смятам, че си струва да го посетя към този момент, същото се отнася и за Мадрид.

На мен също ми допада климата в посочените градове. Само дето и в Галисия и в Астурия и в Порто доста вали. 
И(без да се заяждам )се чудя как след полет 3 ч и половина и после влак до Овиедо три и повече часа ще имате сили да разглеждате Овиедо и ще пътувате още час до Хихон. По-добре вземете поне една нощувка в Овиедо,той е много по красив и интересен от Хихон.
А от Ла Коруня до Порто няма високоскоростен влак. Отива се до Виго и от там вече друг влак. Общо към 3 и половина,4 часа. Или поне аз това знам .
Кога ще пътувате? Надявам се да разкажете след това тук.

# 721
В крайна сметка решихме да се ограничим до Хихон/Овиедо и Ла Коруна. Може да вмъкнем и бърза разходка из Мадрид все пак и дори след полета първо да нощуваме там. Чудя се дали да не вкараме Сантандер? Колкото и да са големи разстоянията градове с големината на Ла Коруня, Хихон, Овиедо и пр. бързо се виждат.

Порто и Португалия мислим да ги оставим за друго, отделно посещение., когато ще можем да й отделим повече време.

# 722
Това е малко по- реалистично.
Ама, какво стана с кандидатстването за работа Thinking

# 723
В крайна сметка решихме да се ограничим до Хихон/Овиедо и Ла Коруна. Може да вмъкнем и бърза разходка из Мадрид все пак и дори след полета първо да нощуваме там. Чудя се дали да не вкараме Сантандер? Колкото и да са големи разстоянията градове с големината на Ла Коруня, Хихон, Овиедо и пр. бързо се виждат.

Порто и Португалия мислим да ги оставим за друго, отделно посещение., когато ще можем да й отделим повече време.
Правилно решение . Особено за разходката в Мадрид,вместо да се убивате от пътуване първия ден.
Сантандер все го планирах и все отлагах, но ще го направя при следващото ми ходене до Овиедо. Има директни автобуси,може да стане и за ден,но аз не обичам такива кратки отскачания.

# 724
Здравейте, планираме пътуване до Мадрид за другия уикенд. 4 дни.Имам няколко първоначални питания - гледам билети за Кралския дворец, но има отделни за кралска колекция. Могат ли да се видят за 1 ден или ще дойде много? За Толедо има ли какво да се разглежда на закрито, ако ни завали?

# 725
Катедралата отвътре е много красива и имаше една кула с гледка, но не помня точно какво беше.

# 726
Няма да дойде в повече Simple Smile Разбира се, относително е на кого колко време би му било достатъчно, на последното ми ходене в двореца и колекцията ‘отне’ около 3 часа.
В Толедо има какво да се види и в лошо време, като цяло и в другите градове, близо до Мадрид има какво да се види и когато вали. Според мен си струва, но разгледайте и други градове, има много, които си заслужават не по-малко от Толедо.
Здравейте, планираме пътуване до Мадрид за другия уикенд. 4 дни.Имам няколко първоначални питания - гледам билети за Кралския дворец, но има отделни за кралска колекция. Могат ли да се видят за 1 ден или ще дойде много? За Толедо има ли какво да се разглежда на закрито, ако ни завали?

# 727
Синът ми е първа година студент, така че се надявам да имаме и други възможности по-нататък. Сега сме решили да стартираме с Толедо Simple Smile Доколкото прочетох има влак от Аточа. Трябва ли да си купя задължително билети предварително? С Белгия например ако си купя отиване и връщане мога да се върна с който и да е влак в същия ден. В Испания не знам как е.

# 728
  • София
....
Сега сме решили да стартираме с Толедо Simple Smile Доколкото прочетох има влак от Аточа. Трябва ли да си купя задължително билети предварително? С Белгия например ако си купя отиване и връщане мога да се върна с който и да е влак в същия ден. В Испания не знам как е.
Желателно е да купиш предварително, но не е задължително.
Тези влакове са със задължителна резервация и не можеш да се качиш на който искаш, а на конкретния за който имаш билет.

# 729
От близките градове за мен Сеговия е по-красив от Толедо!

# 730
Някой пътувал ли е с Райън?

# 731
  • София
Вероятно всички 🙂
Това ли ти е цялото питане?

# 732
Вероятно всички 🙂
Това ли ти е цялото питане?
Simple Smile
Засега … гледах, че и Уиз са активни по линията.
И аз съм се спряла на тях, надявам се да няма изненади Sad

# 733

За първи път ги чувам.
Бихте ли споделили повече впечатления за незнаещите, моля?
Благодаря.

# 734
За Раян: ето “промо” 😁
https://www.instagram.com/reel/DP1BsQhjGBF/?l=1

Сеговия и аз я харесвам повече. Но и двата града си заслужават поне един ден, според мен.
Ако ще отивате в Сеговия и искате да посетите забележителности, вземете си билет за двореца предварително. Катедралата може й на място.
За Толедо не помня, преди години бях там за последно, но се сещам, че за нищо не сме взимали билети предварително.

Билети за автобус/влак не оставяйте за последния момент - може и да има, тъй като от Мадрид тръгват много автобуси и влакове през деня, но гаранция няма за нищо, особено ако ще пътувате през уикенда или е празник.

Приятно изкарване!

Общи условия

Активация на акаунт