"Обичам" Топлофикация 4

• 27 688
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Добре, де, а като толкова не ви харесва, защо имате парно? Никой не е насилен да има жилище с ТЕЦ. Вариантите са два:
- или парното е прокарано допълнително в стара сграда и тогава е трябвало всички да се подпишат, че искат
- или парното си е било налично при покупката и тогава доброволно сте купили апартамент с парно

Защо сега мрънкате, че някои ви изнасилва? Да не са ви заставили с пистолет да се съгласите на парно? Отделно, ако си сложите дистанционно отчитане няма да плащате на равни вноски, а ще плащате каквото се потребява. И ако никой не краде сметките ще са ОК.

Дайте сега да си изропродадем апартаментите,защото имаме парно,а? Утре като протече покрива ще питате защо имаме покрив? Умирам за такива "умници" като Вас..Светът се пали, те ще питат-ами,да не си живял точно в тоя свят и тая година....
Има 3 потребители които работят това и при всеки негативен коментар се намесват Grinning Казват , че април без парно има бели мечки и няма да оцелее никой , да си плащаме , защото е супер да хвърляш пари , па ако не искаш да смениш апартамента , квартала , града или държавата . Наричат даже други тролове , въпреки , че са 3 потребители , а като чета всички останали се оплакват от парното , но тъй като тези трите пишат след всеки се създава впечатление на равенство Grinning
Абе плащайте си май месец парно , топлете се на тръбите вкъщи и не излизайте на 30 градуса да замръзнете вън , голяма работа някви 20-30-50 лева Grinning Слушайте 3те трола и това е .

# 106
Миленче, спри си парното, че да си рахат, ама вземи си ремонтирай и жилището, че да ти е 7 градуса вътре не е шега работа.
Скрит текст:
Е при нас тръбите нонстоп са студени . Януари месец засякохме след пребиране като ни нямаше няколко дни вечер беше 7 градуса вътре , само  бели мечки не видяхме . В съседна сграда без парно беше между 8 и 9 в апартамента . Плащаме 30 лева за климатика да ни утоплява на 25 градуса и 30 лева на парното да ни утоплява ба 7 градуса ... Безсмислено ми е просто . А апартамента е купен преди доста години , съседните блокове един по един махнаха парното и останахме само ние и очаквам скоро и при нас да се махне .

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 15:45 от petiaivanov

# 107
Дайте сега да си изропродадем апартаментите,защото имаме парно,а? Утре като протече покрива ще питате защо имаме покрив? Умирам за такива "умници" като Вас..Светът се пали, те ще питат-ами,да не си живял точно в тоя свят и тая година....

A защо сте ги купили с парно, че сега да ги продавате? И какво точно искате всъщност? Да се измислят някакви интердименсионални тръби, които като стигнат до апартамент на нежелаещи да го заобикалят през друго измерение и после пак да се появяват в апартамента на искащия парно? Парното е обща услуга като почистването или стълбищно осветление и е за всички.

Аз проблеми с парното нямам - нищо не ми топли в момента, а сметките са съвсем поносими. То и  зимата не съм го пускала почти, защото не е студено у нас. Изолирайте се добре, нека съседите спрат да крадат, и ще станат работите. Както писах и ще пиша - Топлофикация свършва до абонатната станция. Нататък е както си го направите.

# 108
  • София

A защо сте ги купили с парно, че сега да ги продавате? И какво точно искате всъщност? Да се измислят някакви интердименсионални тръби, които като стигнат до апартамент на нежелаещи да го заобикалят през друго измерение и после пак да се появяват в апартамента на искащия парно? Парното е обща услуга като почистването или стълбищно осветление и е за всички.

Аз проблеми с парното нямам - нищо не ми топли в момента, а сметките са съвсем поносими. То и  зимата не съм го пускала почти, защото не е студено у нас. Изолирайте се добре, нека съседите спрат да крадат, и ще станат работите. Както писах и ще пиша - Топлофикация свършва до абонатната станция. Нататък е както си го направите.

Това,че у Вас и на Вас не Ви е студено не означава,че ние сме Вас..Не Ви искам мнението на колко градуса студ или жега държите,въпросът ми бе съвсем друг,но когато проблема е от другата страна сме много смели и знаещи,нали?

# 109
А какво искаш? Хора, припяващи в хор ругатни срещу Топлофикация и за неща, за които няма вина?

# 110
На въпроса се отговори веднага. Или зимните сметки не са платени, или има някаква грешка. Ако е грешка, ще се оправи. Ако не е платено, трябва да се плати. Няма как за март и април сметката да е 700 лв. Особено, ако през декември, януари и февруари е била по 100-150 лв. на месец, примерно. Вижте си старите фактури за какви пари са, проверете и новите. Ако се плаща на каса, изипей или от разплащателна сметка - сумите веднага ще се видят. Ако е по банков път - справка в банката. Дали на място, дали онлайн, зависи как се управляват парите.
Какво друго очаквате от хора, които нито  знаят колко голям е апартаментът, нито колко се отоплява, нито какви са сметките обикновено. Какво повече и какво точно да отговорим!
Кажете защо ми искат 700 лв за 2 месеца? Еми, де да знаем. На нас не ни искат.

# 111
птица, нали виждаш, че нямат идея нито какво получават, нито какво плащат,  нито защо е така. Поне малко да се заинтересуват, ама не. И документите си не пазят, за да могат да се защитят, когато е нужно. Една си мисли, че и за май плаща парно, ама  то че е спряно няма никаво значение. Че апартаментите им са ветрилници (не са длъжни да ги ремонтират, не са длъжни да имат и средства) пак Топлофикация им е виновна. Че не могат да се съберат един вход хора и да решат да го спират ли това нещо или да не го спират, че да не плащат грешни пари- ами пак Топлофикация им е виновна. Друга имала месечно отчитане, ама чакала и изравнителна сметка...... Ако тези оголени зъби ги показваха, където е нужно в писмен вид, сега нещата нямаше да стоят по този начин. Ние в нашия вход защо нямаме подобни проблеми?

# 112
И аз казвам, че не винаги Топлофикация е виновна. Виновни са ползвателите на услугата им, доста често. Всички неуредици в сградата трябва да се отсранят /липса на изолация и саниране, работещи уреди - най-добре дистанционни за 100% от абонатите, за да няма кражби и съмнения, или крайно решение за спиране на услугата в сградата/, съвременна абонатна станция и адекватното ѝ подържане, проверка на договорите и заявленията с дружеството/. Както и среща с енергетика на сградата.  Но трябват усилия, не е бързо и лесно привеждането на всичко това в действие. Всичко това са констатации от моя личен опит.

# 113
Моята сметка за април е с 30-35лв по-малка от тази за март. Т.е. смятат ги на намалените цени ли? С годишно отчитане съм

# 114
Да, според различните топлофикации от 01.април има различно намаление, което вече е реализирано и аз почти със 95% мога да изчисля сумата си за април /26 лв. залагам/, според личното си потребление и очаквам съвпадение.

# 115
  • София
175 за март, 100 за април.
не знам дали април е по-малко заради високите температури или заради някакво намаление.
чакам да видя какво ще изравнят и тогава ще плащаме.

# 116
Току що проверих на сайта на Топлофикация и има вече суми за април. Сметката ми е 24,80 лв. Почти познах.
За София намалението е 27% от 01.04 и почти съм сигурна за още около 3% от 01.05.

# 117
  • София
А какво искаш? Хора, припяващи в хор ругатни срещу Топлофикация и за неща, за които няма вина?

Не гледайте от своя ъгъл нещата..Ще ви изненадам,но на света има и различно от вашето мнение и виждане на нещата..Не търся групово "освиркване" на топлофикация.Попитах много ясно-някой има ли подобен проблем. И след като нямате,не виждам защо вие се хвърляте в "хора"..

# 118
Защото се опитваме да намерим някакво обяснение и за теб, и за нас. И да помогнем по някакъв начин. На теб обаче не ти харесва. Ами добре, щом не искаш, няма да се обаждаме. Тогава остава въпросът какво и защо питаш всъщност?
Какъв отговор очакваш!

Аз се сетих за още едно обяснение. Ако сметките плаща мъжа ти или някой друг от семейството, провери добре, дали наистина са платени. Не се заяждам, казвам го съвсем сериозно!

# 119
И още нещо току що разбрах от извора, ако на името на титуляра има няколко партиди, те се показват на едната от тях в сайта на Топло.бг, поради новата система на Топлофикация. Да не се стряскате като мен, защо имате няколко фактури.

Общи условия

Активация на акаунт