"Обичам" Топлофикация 4

• 27 682
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Няма сметки за април.

# 91
  • София
Не си ли пазиш касовите бележки?
За мартенските всички казаха, че са завишени.
Априлските не знаех, че са излезли вече.
Не си ги пазя,но знам,че съм плащала,а сега излиза че от януари не съм.
Защо са завишени за март?
По принцип как можем изобщо да проверяваме колко харчим или си пишат каквото си искат

# 92
Излязоха днес.
Аз вече незнам какво да предприема. Това е безумно. Как да платя 80 лв за нещо, което не съм ползвала? Това април.
За март 120! Пак не ползвано!!! От февруари средата всички кранове са ни спрени!
Някой пробвал ли е да се свързва с тях? Що за идиотщина?

# 93
Antoniq73, може би сте на равни месечни вноски.
За април още няма сметки.

# 94
И при мен сметката за април е излязла  , малко по малка е от тази за предния месец , но ще си плащам за отопление което не ползвам през май месец , когато изгоряхме на язовира Grinning Е как да не обичаш парното ?? Но така като ви чета вас , май трябва да се радвам , че хвърлям някакви си 20тина лева да ме отоплят май месец , защото има и далеч по тлъсти сметки .
А като си представя , че това нещо се подкрепя от 2-3 потребители тук ... Grinning

# 95
Пишат, каквото предполагат, че е ползвано. Прогнозни суми на база на разхода от предишната година и средномесечните температури през съответната зима. Като минат за отчет на уредите и направят калкулацията, ще се види кой какво.
Последните сметки могат да не се плащат, лихви няма, проблем за 1-2 месеца неплатени никой на никого няма да направи. Като получите изравнителните сметки, ще си видите разходите, надписвано ли е или недописвано, какво са ви начислили, имате ли да доплащате или Топлофикация ще ви връща.
Сметка за април още нямаме.
Как се спира парно и зануляват врътките още от февруари, се чудя. Не топлим много, поддържаме 20-21 градуса у дома, но без включени радиатори не виреем през февруари и март. Дори и да не става студено, некомфортно е.

# 96
Добре, де, а като толкова не ви харесва, защо имате парно? Никой не е насилен да има жилище с ТЕЦ. Вариантите са два:
- или парното е прокарано допълнително в стара сграда и тогава е трябвало всички да се подпишат, че искат
- или парното си е било налично при покупката и тогава доброволно сте купили апартамент с парно

Защо сега мрънкате, че някои ви изнасилва? Да не са ви заставили с пистолет да се съгласите на парно? Отделно, ако си сложите дистанционно отчитане няма да плащате на равни вноски, а ще плащате каквото се потребява. И ако никой не краде сметките ще са ОК.

# 97
Отделно, ако си сложите дистанционно отчитане няма да плащате на равни вноски, а ще плащате каквото се потребява. И ако никой не краде сметките ще са ОК.
Дам , ние сме с такова отчитане , плащаме си това което сме изразходили ( не сме го пускали никога ) демек плащаме сградна инсталация . Та сега като прочетох мненията си казах да проверя дали не е излезнала априлската сметка за парното , макар да мислих , че такава няма да има , защото уж имали да връщат нещо , но имаше излезнала априлска сметка естествено де .
Е как да не му е яко на човек да плаща по едно и също време климатика да го охлажда , но и на парното да го топли Grinning

# 98
Ако всички са спрели парното няма и сградна инсталация. Може и да си спрете абонатната станция. Иначе топла вода ползвате, нали? А там се губи енергия по тръбите също.
Изобщо, Топлофикация не лъжа по принцип и в крайна сметка. Може да надвзема понякога, после се изравняват нещата. А меренето е точно при абонатната станция - влязла и излязла енергия се сравняват. От там нататък обаче, какво става в сградата, си е работа на кооператорите, не на Топлофикация. Кооператорите могат да спрат абонатната или да я засилят - това не я бърка Топлофикация.

# 99
Всъщност топла вода в сградата няма , следователно не ползваме . Е ползваме , но тази идваща от бойлера де . Другото не го разбирам и не коментирам .
Но самия факт , че в един и същ месец плащаме на две различни институции , едната да ни отоплява , а другата да ни изстудява за мен е направо плашещ , не , че ще забогатея с 20те лева които ще дам тия дни на парното за април , но някак ми е меко казано странно като ходя по къси дрехи на 30 градуса вън да ги давам , че ми правили топличко Grinning
Другия вариянт е който предлагате , да се занимава да продаваме жилището , което ни е до близки и роднини и градината на детето или да се примирим , че готиното парно ще си ни отоплява на 30 градуса вън .

# 100
Е чак пък още през април да е имало нужда от изстудяване с климатик ! Нещо се поизсили май малко Simple Smile

# 101
Отделно, ако си сложите дистанционно отчитане няма да плащате на равни вноски, а ще плащате каквото се потребява. И ако никой не краде сметките ще са ОК.
Дам , ние сме с такова отчитане , плащаме си това което сме изразходили ( не сме го пускали никога ) демек плащаме сградна инсталация . Та сега като прочетох мненията си казах да проверя дали не е излезнала априлската сметка за парното , макар да мислих , че такава няма да има , защото уж имали да връщат нещо , но имаше излезнала априлска сметка естествено де .
Е как да не му е яко на човек да плаща по едно и също време климатика да го охлажда , но и на парното да го топли Grinning
Даам, тя пловдивската топлофикация работи на пълни обороти през МАЙ месец, че да те опече и да ти вземе всичките пари.
Забравих да те питам ти разлика между топломер и разпределител с дистанционно отчитане правиш ли?

# 102
А ти разлика между 30 лева на вятъра и 30 лева на вятъра правиш ли ?!?

# 103
Чолева, ти трол ли си!
Какво само агресираш тук!
Като не искаш Топлофикация, а и 90% от хората не искат (според теб), събирате се съседите и се отказвате входово от нея. И си мръзнете заедно.

# 104
  • София
Добре, де, а като толкова не ви харесва, защо имате парно? Никой не е насилен да има жилище с ТЕЦ. Вариантите са два:
- или парното е прокарано допълнително в стара сграда и тогава е трябвало всички да се подпишат, че искат
- или парното си е било налично при покупката и тогава доброволно сте купили апартамент с парно

Защо сега мрънкате, че някои ви изнасилва? Да не са ви заставили с пистолет да се съгласите на парно? Отделно, ако си сложите дистанционно отчитане няма да плащате на равни вноски, а ще плащате каквото се потребява. И ако никой не краде сметките ще са ОК.

Дайте сега да си изропродадем апартаментите,защото имаме парно,а? Утре като протече покрива ще питате защо имаме покрив? Умирам за такива "умници" като Вас..Светът се пали, те ще питат-ами,да не си живял точно в тоя свят и тая година....

Общи условия

Активация на акаунт