Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 45 181
  • 876
  •   1
Отговори
# 135
Онези печатят рекордните дори за тях 2 трилиона гущера.
3.28 милиона безработни само за седмица са поискали обезщетение, което не се е случвало от 60-те години в такъв размер.

Пред ЕЦБ също не са много и добри перспективите.
Може да се окаже, че лева в условията на борд е за предпочитане.
За парите в банка вече може да се поспори.Но това е забранена тема Grinning

# 136
  • София
И аз се учудих, че имаше неразбрали мнението ми.
Засега долара все пак се крепи от търсенето в Азия, които все още чувстват несигурност. След 1-2 седмици като стане безработицата 25-30млн и покажат първите бунтове по улиците, ще почне масово разпродаване и търсене на друга резервна валута, ако не от всички, то поне от една част от хората. Това означава поевтиняване на долара, поскъпване на еврото (още по-лошо за ЕС) и търсене на убежище в единствения материал, който е сигурен и ликвиден през цялата икономическа история на човечеството.

# 137
Не те разбраха, защото ти говориш за долари, а в поста не е уточнено в каква валута е решила да ги сменя жената.

# 138
  • В планината / На морето
Ние търсим жилище отпреди извънредното положение, така че ако попаднем на подходящо ще купим (след извънредното положение), но не специално, за да се възползваме от ниските цени. Ако си бяхме доволни от сегашното жилище нямаше да се занимаваме със сигурност. Ниските цени ще са само бонус за нас.

Паднаха ли цените , че говорите за "бонуси" ?

# 139
Не са паднали още. Казах, че ще купим така и така. Ако са паднали цените - бонус за нас. Друг е въпросът какви жилища има и ще има.

# 140
  • В планината / На морето

САЩ

# 141
Като цяло и при дъно, и при връх на цените, хубави имоти на хубави места и с редовни документи излизат много рядко. При дъно още по-рядко, евентуално наследници да не се разберат, или някой много закъсал бизнесмен. И като правило са за голям ремонт. Всеки си гледа, разбира се, и си чака своето, просто трябва и доза късмет.
+1
 Писах вече, но не го намирам сега, че пълноценни имоти рядко виждам по обявите.
Не вярвам цените да паднат,  евентуално биха паднали за непълноценни имоти.
Цените на пълноценните няма да паднат, а по -вероятно постепенно ще ги изтеглят от пазара освен ако нямат спешна нужда да продават.

# 142
цените нямада паднат за ден, два. Като почне да опира ножа в кокала тогава.

# 143
Статия относно прогнози цени на имоти в 24 часа - https://www.24chasa.bg/novini/article/8369327

# 144
Еее, доживях да видя нормална, полезна и обективна статия в 24часа, сигурно следващата такава ще е след още 5 години Simple Smile)))

# 145
Минах само да видя, дали сте почнали да говорите И за недвижими имоти...
Ба..., не мога да повярвам, че в тая говорилня има и мъже...
Хора, стегнете се малко.

# 146
Скрит текст:
И аз се учудих, че имаше неразбрали мнението ми.
Засега долара все пак се крепи от търсенето в Азия, които все още чувстват несигурност. След 1-2 седмици като стане безработицата 25-30млн и покажат първите бунтове по улиците, ще почне масово разпродаване и търсене на друга резервна валута, ако не от всички, то поне от една част от хората.
Това означава поевтиняване на долара, поскъпване на еврото (още по-лошо за ЕС) и търсене на убежище в единствения материал, който е сигурен и ликвиден през цялата икономическа история на човечеството.
gold?

# 147
Вчера мернах някъде - свършило било златото, който купил-купил Laughing

# 148
Аз, честно казано, очаквам да има световна инфлация и обезценяване на парите в края на кризата. Има прекалено много напечатани пари и огромен държавен дълг още от предишната криза. Сега печатницата отново се включва.  Единственият начин тези дългове да бъдат погасени е през обезценяване на парите, глобално. Ако положението продължи дълго и почнат да фалират масово банки в ЕС, не виждам как ще се изплащат до 100 хил.евро гарантирани. За пазара на имоти у нас - най-вероятно просто ще замръзне за 2-3 месеца и после хора с кеш и работещи в малко засегнати сфери сигурно ще започнат да купуват пак. Нормално е да има спад на цените. Интересно ми е какво ще се случи с всичкото строителство на зелено.  Май ще гледаме пак филма от 2008-ма. В СФ сигурно над 50% от сделките през последните две години бяха на чертеж.

# 149
Ако има обезценка на парите, фалити на банки и невъзможност за изплащане на гарантираните суми в банките, това означава, че парите - кешът, вложени в имот, са по-сигурни от другите в банка или дюшек.  Спадът на цените на имотите може да се изчака да мине, след него пак ще има покачване. Поне на мен това ми звучи логично.
Пък докато цените тръгнат нагоре, може да се дава под наем, ако не е за живеене - дори и при по-конкурентен пазар при наемите, дори и при по-ниски наеми, и да не тече, поне ще капе.

Общи условия

Активация на акаунт