Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 42

• 45 434
  • 876
  •   1
Отговори
# 435
Аз искам да задам един откровен въпрос: какво има/няма в Лозенец където го няма/ има в други квартали?

Иначе по-темата, не бих платил 94к за стая и тоалетна.

# 436
Аз искам да задам един откровен въпрос: какво има/няма в Лозенец където го няма/ има в други квартали?

Няма наблизо орки (роми и др.), а нищо хубаво не лиспва(парк, мол, градски транспорт, заведения, магазини).

# 437

Иначе по-темата, не бих платил 94к за стая и тоалетна.
В прованса за тези пари взимаш къща с двор и то луксозна в крайните квартали или доста прилична в центъра. 🙃

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 19:05 от chakalkata

# 438
Ха-ха. Кутийка от 42 кв за 94К в евро?!?!
Заради такива безумия си заслужава да се спука балонът на парчета?!
Нали знаеш, че причина за спукването на балона ще е спукването на доходите на голяма част от населението. Защо се радваш, че много хора ще заживеят по-лошо? Потресаващо грозно е.

# 439
Няма наблизо орки (роми и др.), а нищо хубаво не лиспва(парк, мол, градски транспорт, заведения, магазини).

И само там ли е така? И на по-евтини места го има това. Иначе паркът е голям, ама би ли се разходила там посред нощ? Докато в малка градинка като парка Заимов проблеми няма.

# 440
Абсурд - 42 квадрата на най-кофти улицата в Лозенец, изобщо не си струва цената според мен.
Напълно споделям това. Там е такава лудница и теснотия, че трябва да ми го подарят, за да го взема.
Скрит текст:
И само там ли е така? И на по-евтини места го има това. Иначе паркът е голям, ама би ли се разходила там посред нощ? Докато в малка градинка като парка Заимов проблеми няма.
Да. И двата парка са осветени през цялата нощ - Южният до езерото с патиците, Борисовата около Розариума и Ариана до езерото с лилиите. Кучкарника зад Хилтън пък е осветен целият. Лятото са пълни с хора по цяла нощ, стоят по пейките, дори хамаци разтягат между дърветата. Най-вече компании младежи. Има и тичащи, има и с кучета.
Иначе въпроса за предимствата на Лозенец няма да обсъждам, мързи ме. Който иска да се информира, има брокери, има агенции, да ги пита.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 18:40 от Анонимен

# 441
Нали знаеш, че причина за спукването на балона ще е спукването на доходите на голяма част от населението. Защо се радваш, че много хора ще заживеят по-лошо? Потресаващо грозно е.

Супер коментар! Даже според мен не става въпрос за спукване на балон - под спукване разбирам ситуация в която доходите на хората се увеличават, а цените паднат. Примерно както построиха в Банско и на морето прекалено много курортни имоти, образува се балон и му трябваше малко да се спука - цените паднаха 2014-5 г, когато руснаците се оттеглиха от пазара. Те се оттеглиха и от Монако и Куршевел, но там цените не паднаха, а продължиха да се качват.

Сега става въпрос за спад на цените във връзка със спада на доходите, това за мен не е балон.

# 442

Това ги има/няма в много други квартали.
 2200 euro/на квадрат! Простотия до шия!

# 443
  • София
Щом не може да се отдаде поне за 800, значи цената му е висока.

Аз лично не харесвам Лозенец, но разбирам какво му харесва свекърва ми например. Първо, живяла е там в по-голямата част от съзнателния си живот и има емоционална привързаност. Но не е само това. Специално в долната (старата) част са невисоки и неголеми блокчета с много зеленина между тях. Доста детски градини, училища и читалище на 5-10 минути пеша. Борисовата градина - достъпна пеша, центърът - достъпен пеша, малки магазинчета, пазар, сладкарнички, кафенете, ресторанти, всякакви услуги - всичко пеша.
Мисля, че Яворов държи високи цени по същата причина.

# 444
Сега като поразгледах подробно, това не е 42 кв.м. по н.а. със сигурност, щом е 1986 г. и е боксониера, по тогавашните стандарти, т.е. стая с малък кухненски бокс към нея. Приравнявано е към площообразуването на НС. Иначе сигурно е 35-36 квадрата по н.а.
Приобщаването на балкона не е проблем, направили са изолация, там се е наложило и рязане на шкафовете на падащото легло. Не може да се говори за страшен студ със сигурност.
Добре е ремонтирано, но за квадратурата е малко висока цената.  Щом е в Лозенец, цената си е висока по принцип, това определя базовата цена, корекции надолу и нагоре може да има заради характеристиките на самия имот. Тук има и за плюс, и за минус. Според мен.

# 445
Ха-ха. Кутийка от 42 кв за 94К в евро?!?!
Заради такива безумия си заслужава да се спука балонът на парчета?!
Не, не се радвам. Напротив! Много се притеснявам за бъдещето, а и ми става ужасно мъчно като видя опашката от хора пред бюрото по труда.
Казвам, че балонът трябва да се спука, заради хора, които смятат, че кутийка от 42 кв.м. може да струва почти 100К на този стандарт във България, само защото е в Лозенец и селяните квичат от възторг от квартала.

# 446
Какво толкова ви пречи, че някой си е оценил имота на 100 хиляди? Никой не ви е опрял пушка в главата да купувате.
Верно вече се излива някаква безмислена злоба, все едно е някоя от онези фейсбук групи с олигофрени, които по цял ден се чудят с кого да се заядат.

# 447
  • София
Стар търговски принцип е, че едно нещо струва толкова, колкото някой е готов да даде за него. Няма да стане по-евтино, защото на един или двама им се струва скъпо. Ще поевтинее, когато на всички потенциални купувачи им се стори скъпо.

# 448
Някой има ли данни с колко% са се качили цените на НИ  в България от 2012 до сега?

Сега прочетох в нета, че за последните две-три години имотите са се качили с почти 30%. Това, ако е вярно, си е жив балон! Няма и как да е след всичкото това печатене на пари, тези пари все отиват някъде.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 19:35 от royalsperm

# 449

Казвам, че балонът трябва да се спука, заради хора, които смятат, че кутийка от 42 кв.м. може да струва почти 100К на този стандарт във България, само защото е в Лозенец и селяните квичат от възторг от квартала.

Е точно тази група от хора не са големи фенове на Лозенец, както и на други подобни хубави квартали в и около центъра. Не могат да усетят и оценят духа на квартала. Те най-много се влияят от мантри като - новичко, южен квартал, въздух, гледка към Витоша, зеленина, бърз достъп до Околовръстното, особено важното място за паркиране и други подобни. И са основна таргет група на инвеститорите в райони с почти нулева инфраструктура и липса на елементарни удобства и елементи на градската среда.

Общи условия

Активация на акаунт