Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 167 863
  • 1 978
  •   2
Отговори
# 1 920
  • София
За този малък хемангиом сиропът е излишен. Мазането продължава поне 6 месеца, преди да има сериозен напредък. Поискайте в аптеката да Ви приготвят 3% крем пропранолол, Гелтим е с ниска концентрация. И изобщо имайте търпение, нещата стават бавно.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 11:24 от Рaдост

# 1 921
За този малък хемангиом сиропът е излишен. Мазането продължава поне 6 месеца преди да има сериозен напредък. Поискайте в аптеката да ви приготвят 3 % крем пропранолол, Гелтим е с ниска концентрация. И изобщо имайте търпение, нещата стават бавно.
Благодаря Ви много за отговора,  ще поръчам такъв крем. Бъдете здрав.

# 1 922
Здравейте Проф.Бранков
Умам дете почти на 2 г.
Преди месец ни казаха, че има крипторхизъм на единия тестис, но сега и на двата тестиса.
Казват че трябва да се направи операция и ние сме много притеснени нищо не знаем за операцията как протича има ли рискове за детето.
Кой лекар да изберем направо сме в безизходица
Много ще се радвам ако може отговорите.
Благодаря!

# 1 923
  • София
Това е дълъг и сериозен разговор. Досега не е ли забелязвана липсата на тестисите? Какъв специалист ви консултира? Аз лично оперирам такива деца, така че по-добре елате да прегледам детето и ще поговорим.

# 1 924
[quote link=topic=1193874.msg48825218#msg48825218 date=1731417552]
Това е дълъг и сериозен разговор. Досега не е ли забелязвана липсата на тестисите? Какъв специалист ви консултира? Аз лично оперирам такива деца, така че по-добре елате да прегледам детето и ще поговорим.
[/quote]
Досега не сме забелязали
Водите детето за обрязване и тогава др.Кожухаров -от град Русе ги откри
Каза че са горе
Има ги но не са в торбичката
Може ли мнение за този доктор ако го познавате
Благодаря

# 1 925
  • София
Мисля, че той работи в Бяла. Имам добро мнение за него.

# 1 926
Мисля, че той работи в Бяла. Имам добро мнение за него.
Много ви благодаря за  бързите ви отговори.
Извинявам се че ви притеснявам пак,но нямаме възможност да дойдем в София  можем ли да се доверим  на д-р.Кожухаров за тази операция според вас
Дали е извършил такива операции
Благодаря

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 10:39 от AnMary

# 1 927
Здравейте, д-р Бранков. Имам син на 5г. Често прави инфекции на главичката на пениса( зачервява се). Миналата година с такава инфекция стигна до парафимоза. Прави ми впечатление, че видимо има фимозен пръстен.  Разбирам, че без да видите на живо нещата не можем да говорим. Обрязването ли е единственото решение? Страхувам се от самата процедура ако се наложи. Може ли информация как минава, за колко време се възстановява?

# 1 928
  • София
По принцип отначало опитвам с крема Елоком. С него се намазва стегнатата част на кожичката.
Обаче, какво значи "възпалява се"? За тези неща се обърнете към кожен лекар.
Иначе подробности може да обсъдим при прегледа.

# 1 929
Здравейте, проф. Бранков! Въпроса ми е за дете на 1 г. 2 м. Момчето е родено нормално, тестисите си бяха на място до скоро. От около 2 м започнаха да се качват нагоре. Не стигат в корема успявам да ги смъкна с ръка. Ясно ми е, че се каса за асансьорни тестиси най-вероятно. Въпроса ми е операцията ли е единствен вариант, и възможно ли е да се оперират едновременно, т.е. да бъдат свалени и двата с една операция?

# 1 930
  • София
На този етап позицията на тестисите трябва да се проследява, защото те могат да представляват един вариант, наречен "възходящи" (ascending) тестиси. Ако се наложи операция, тя може да се извърши едновременно. Доведете детето да го прегледам.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 12:04 от Рaдост

# 1 931
Здравейте д-р Бранков синът ми е на година и три месеца след като се роди забелязах след седмица розово петно на главата до фонтанелката започна да расте много бързо след две седмици се появи малко червено петно и на веждата след седмица забелязах и на шията точица  и на гърба общо са 4 но тази на главата е голямо то ме притеснява другите са точици не растът ще покажа снимки педиатърката каза че няма проблем и че ще отмине от само себе си  водих ме го и на хирург когато детето беше на 6м каза че ако искаме ще го махне но не отговаря това беше не се съгласихме детето беше още малко   от тогава не съм се консултирала със никой не сме ходили на преглед незнам дайте ми съвет знам че при някои хемангиоми се налага  да се премахнат други минават с времето си спря да расте  от 8 месец досега е същият нито расте нито се смалява сега е на година и три месеца трябва ли да се премахне какво трябва да се предприеме Благодаря предварително

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 00:52 от evailieva489@gmail.com

# 1 932
  • София
Ако трябва да бъда честен, не можах много да разбера от написаното от вас. Не е ли по-добре да го доведете на преглед при мен и ще поговорим.

# 1 933
Здравейте д-р Бранков, синът ми е на 16г, от 3-4 дни се появи сълзящ отвор на опашната кост придружен с лека болка. Според личният лекар е киста, която се отстранява само хирургично. Има ли други начини? Моля, за мнение. Благодаря

# 1 934
  • София
Лечението на тези пилонидални кисти е оперативно. Съветвам ви да се обърнете към д-р Стоилов или д-р Рангелов от детска коремна хирургия на "Пирогов".

Общи условия

Активация на акаунт