Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 219 359
  • 2 361
  •   2
Отговори
# 1 905
Здравейте, Проф. Бранков,
2 седмици достатъчни ли са за възстановяване на дете след операция от крипторхизъм и по-точно, може ли след две седмици да започне градина?

# 1 906
Здравейте,Проф.Бранков!Преди около 2 години бяхме при вас със сина ми във връзка с незабелено пишле!Тогава имаше голямо количество насъбрала се смегма.Вие го дръпнахте леко,изтече всичко и мазахме с Банивал.Сега е на 5 години,все още не е забелен.От време на време се събира по-малко смегма,изтича и по малко се забелва.При такъв случай пак мажа с Банивал няколко дни.Бих искала да погледнете какво е положението в момента,и да ни кажете има ли нужда от преглед,или някакъв проблем(доколкото е възможно да се ориентирате от снимките)
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 19:35 от AnMary

# 1 907
  • София
2 седмици достатъчни ли са за възстановяване на дете след операция от крипторхизъм и по-точно, може ли след две седмици да започне градина?

Може да ходи на градина, но да внимава да не се качва на конче или колело.

# 1 908
  • София
........Сега е на 5 години,все още не е забелен.От време на време се събира по-малко смегма,изтича и по малко се забелва.При такъв случай пак мажа с Банивал няколко дни.Бих искала да погледнете какво е положението в момента,и да ни кажете има ли нужда от преглед,или някакъв проблем(доколкото е възможно да се ориентирате от снимките)

Не виждам сериозен проблем, освен че не е достатъчно забелен. Мажете един месец слепналата ципа с Елоком веднъж вечер на фин слой и после го доведете да го видя.

# 1 909
  • София
Здравейте, д-р Оги
Синът ми е на 9 месеца и днес забелязах при опит да го забеля че има бяло топче прилича ми на събрала гной.Вижда се само когато правя опит за забелване. Не е зачервено мястото или подуто.
Благодаря ви предварително ☺

Ако сте следили дискусиите за фимозата, щяхте да знаете, че това не е гной, а насъбрана смегма. Това е секретът на половите жлези и той допринася за разлепването.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 09:49 от Рaдост

# 1 910
  • София
Здравейте,проф.д-р Бранков,
След преглед с хирург се установи пиларна киста на опашката на 13 годишно момче,която казаха,че трябва да се оперира.
Бих искала да Ви попитам,Вие занимавате ли се с такива операции?
Благодаря Ви предварително!

Да, може да го доведете при мен да го видя. Дотогава епилирайте космичките в областта с крем или лазер, а вечер правете седящи бани със смрадлика - да стои накиснат в легена поне 20 минути. Сутрин и вечер почиствайте мястото с марля с лавандулов спирт.

# 1 911
........Сега е на 5 години,все още не е забелен.От време на време се събира по-малко смегма,изтича и по малко се забелва.При такъв случай пак мажа с Банивал няколко дни.Бих искала да погледнете какво е положението в момента,и да ни кажете има ли нужда от преглед,или някакъв проблем(доколкото е възможно да се ориентирате от снимките)

Не виждам сериозен проблем, освен че не е достатъчно забелен. Мажете един месец слепналата ципа с Елоком веднъж вечер на фин слой и после го доведете да го видя.

Благодаря Ви много.Ще мажем и след месец ще го доведем!Всичко добро!

# 1 912

Може да ходи на градина, но да внимава да не се качва на конче или колело.

Той е малък, няма и две години.
Там няма кой да ги ограничи тези неща.

# 1 913
Здравейте. Може ли да попитам за себе си, на 34г. В Чужбина съм и тук ми направиха ЯМР, поради болки в кръста и слизат към крака. Установиха дискова херния. Казват ми, че ще ме приемат за операция след 2 дни, но нещата се развиват много бързо. По снимката какво мислите вие? Толкова ли е сериозно , че имам нужда от спешна операция.

Благодаря!

# 1 914
  • София
Съжалявам, това не е по моята специалност. Желая ви скорошно излекуване.

# 1 915
  • София
Здравейте, детето е на почти 14 години, с аутизъм, много слабичко. Това ли е т.нар. обущарски гръден кош и къде можем да го заведем на преглед? Досега никой не ни е насочвал. Благодаря!

# 1 916
  • София
Здравейте, д-р Бранков! При изхождане по голяма нужда забелязах, че по тоалетната хартия на детето (на 6 г.) имаше малко количество кръв. Предполагам, че е заради лек запек, тъй като не бе ходил по голяма нужда около 48 часа, пък и от една седмица (след прекаран чревен вирус) се оплаква от по-твърди изпражнения, които го боцкат при ходене до тоалетна. И сега се оплака от боцкане при изхождането и от лека болка.  В тази връзка дали да изчакам да проверя дали ще се повтори кървенето или да започна да го мажа директно с някакъв крем - Проктен подходящ ли е?

# 1 917
  • София
Здравейте, детето е на почти 14 години, с аутизъм, много слабичко. Това ли е т.нар. обущарски гръден кош и къде можем да го заведем на преглед? Досега никой не ни е насочвал. Благодаря!

Търсете в детска хирургия, гръдно отделение, д-р Здравка Андонова. Иначе проблемът при вашето дете не е сериозен.

# 1 918
  • София
Здравейте, д-р Бранков! При изхождане по голяма нужда забелязах, че по тоалетната хартия на детето (на 6 г.) имаше малко количество кръв. Предполагам, че е заради лек запек, ....... Проктен подходящ ли е?

ПЪРВО, трябва да регулирате изхожданията, това трябва да става всеки ден. Иначе Проктен е много подходящ.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:59 от Рaдост

# 1 919
Здравейте проф.Бранков. Имам близнаци на 4 месеца. На 3 седмична възраст се забеляза хемангиом на вратлето на момченцето. В следващия месец нараства и беше по мерки на педиатъра 11 мм. Направихме консулт с детски кардиолог във Варна на около 2 месеца и половина, който съответно ни препоръча мазане с Geltim. Видимо на момнти ми изглежда по-бледо или същото ,по -голямо като размер не е станало,тъй като аз го мерих преди седмица и беше 8 мм. Мазали сме само месец и половина и вече искат да прилагаме перорално пропранолол сироп. Бихте ли дали вашето мнение, тъй като за момента поне не изглежда драстично да расте, ако расте изобщо. Колко може да се изчака и да не се привързва с общото приложение на пропранолол сироп? Бебето иначе е с атопичен дерматит и с алергия към кравето мляко, като по тази причина сме и на фризопеп силно хидролизирано мляко . Ще прикача снимки в началото и в момента как изглежда хемангиома. Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт