Виртуални консултации с проф. д-р Огнян Бранков (детски хирург)

• 214 066
  • 2 336
  •   2
Отговори
# 1 455
Здравейте,
Дъщеря ми е на 4г. Тази вечер видях това на крака й. Мисля, че е започнало да се образува и на другия крак. Прилагам снимка. Имате ли идея какво е?

# 1 456
  • София
Не мога да преценя по снимката. Трябва преглед и ехограф.

# 1 457
  • София
Здравейте проф. Бранков.

Готови сме с документите на Александър. Операцията му (фимоза) при вас на 10ти.
Правих му вчера тест за алергии към упойки в Александровска и излязоха Нивалин и Лидол. Д-р Узунов написа указания... час преди операцията - две инжекции.

Кога да го доведем в Токуда? На 9ти или сутринта на 10ти?
Ще дам телефонът ви на съпругът ми. Той ще е с Алекс.

Лека вечер.

# 1 458
  • София
Здравейте проф. Бранков.

Готови сме с документите на Александър. Операцията му (фимоза) при вас на 10ти.
..........
Кога да го доведем в Токуда? На 9ти или сутринта на 10ти?
Ще дам телефонът ви на съпругът ми. Той ще е с Алекс.

На 10 е приемането, а на 11 (четвъртък) е операцията. Регистрирате се към 9.30 на регистратурата на урологията. По някое време ме потърсете в моя кабинет.

# 1 459
Здравейте д-р Бранков!

Имам син на 5 месеца. И честно казано не бях информирана по въпроса със забелването. На прегледа на 2 месеца личната ни лекарка оголи главичката на пениса му и ме посъветва всеки път след баня нежно да издърпвам кожата, за да се случи плавно забелване. Следвах указанията ѝ, докато леля ми не ме стресна, че това, което правя не е добре за детето (та нали следвах инструкциите на лекар). Тогава се разрових в интернет и прочетох различни статии.
Спрях да заголвам главичката, на следващата консултация ще изискам и личната лекарка да не го прави.

Но въпросът ми е, възможно ли е вече да сме му навредили? Има на 2-3 места отлепена кожичка, която е с размера на точица, но все пак стой по-бяла някак си.

Притесних се, че може неволно да съм навредила на детето си.
Имам възможност да докарам детето за преглед, ако сметнете от описаното, че е необходимо.

Благодаря предварително за отговора Ви

Поздрави

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 06:14 от presiana78

# 1 460
  • София
По принцип не е редно бебетата да се забелват насилствено. Получава се травма и разкъсване на нежната ципа, което води до кървене и вторични усложнение и даже до патологична фимоза. Доведете да видя детето, ще говорим подробно.

# 1 461
Добре - благодаря Ви много за отговора.
Ще запазя час, за да прегледате детето.

# 1 462
Здравейте, проф. Бранков!
Имам бебе на 3 м и 20 дни и от нколко дни забелязвам, че пишлето му се е изкривило на ляво съществено, а не беше така - беше абсолютно право. Всяка вечер след баня го обръщам от корем голичко за масаж и барабаня доста силничко по дупето му, както ми бях казали педиатри. Така стои около 5-10 минути. Възможно ли е аз да съм го наранила, защото забелязвам малко по-огънато и придърпващо местенце в основата на ствола на пениса от ляво- пишката все отива в тази посока, дори, когато я преместя надясно.
Четох в Интернет, че подобни микротравми се получавали при мъже и водели до такова придобито изкривяване.... Сърцето ми ще се пръсне от вина..
Може ли да се направи нещо, за да се изправи пишлето отново?

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 06:42 от Цве_Цве

# 1 463
Синът ми е на 2г и 1м. От 2 месеца и половина има кръв със слуз в акото. Това се появи след прекаран вирус с разстройство. Минахме консултация при гастроенгеролог заради разстройството и спазми в корема каза, че е раничка на ануса. Мазах с дефламол около 2 седмици и спазвахме диета без прясно мляко.Отшумя и сега отново се появи тази кръв. Минахме  консултация при детски хирург миналия месец, каза да мажем с лидокаин. Няма подобрерини.Ходи всеки ден до тоалетна предимно сутрин. Някой дни и по 2 пъти ходи. Няма болки.Мажа с мехлем за хемороиди след всяко изхождане и измиване на дупето. Кръвта е в началото на акото и е алена. Възможно ли е  да има фисура, която да е по на вътре?                Благодаря Ви!

# 1 464
  • София
Имам бебе на 3 м и 20 дни и от нколко дни забелязвам, че пишлето му се е изкривило на ляво съществено, а не беше така - беше абсолютно право. Всяка вечер след баня го обръщам от корем голичко за масаж и барабаня доста силничко по дупето му, както ми бях казали педиатри. Така стои около 5-10 минути. Възможно ли е аз да съм го наранила, защото забелязвам малко по-огънато и придърпващо местенце в основата на ствола на пениса от ляво- пишката все отива в тази посока, дори, когато я преместя надясно.
Четох в Интернет, че подобни микротравми се получавали при мъже и водели до такова придобито изкривяване.... Сърцето ми ще се пръсне от вина..
Може ли да се направи нещо, за да се изправи пишлето отново?

Изобщо не се безпокойте. Мъжкият член по принцип стои малко накриво. Изключено е потупване по дупето да предизвика травма. Това, което сте чела за травматично изкривяване на члена, се отнася до случаите с проява на груб секс. За да ви успокоя още повече е добре да доведете да видя детето.

# 1 465
  • София
Синът ми е на 2г и 1м. От 2 месеца и половина има кръв със слуз в акото. Това се появи след прекаран вирус с разстройство. Минахме консултация при гастроенгеролог заради разстройството и спазми в корема каза, че е раничка на ануса. Мазах с дефламол около 2 седмици и спазвахме диета без прясно мляко.Отшумя и сега отново се появи тази кръв. Минахме  консултация при детски хирург миналия месец, каза да мажем с лидокаин. Няма подобрерини.Ходи всеки ден до тоалетна предимно сутрин. Някой дни и по 2 пъти ходи. Няма болки.Мажа с мехлем за хемороиди след всяко изхождане и измиване на дупето. Кръвта е в началото на акото и е алена. Възможно ли е  да има фисура, която да е по на вътре?                Благодаря Ви!

Възможно е, но не може да се докаже. Не разбрах последно с какъв крем против хемороиди го мажете. В случая от дефламол и лидокаин няма никаква полза.

# 1 466
Синът ми е на 2г и 1м. От 2 месеца и половина има кръв със слуз в акото. Това се появи след прекаран вирус с разстройство. Минахме консултация при гастроенгеролог заради разстройството и спазми в корема каза, че е раничка на ануса. Мазах с дефламол около 2 седмици и спазвахме диета без прясно мляко.Отшумя и сега отново се появи тази кръв. Минахме  консултация при детски хирург миналия месец, каза да мажем с лидокаин. Няма подобрерини.Ходи всеки ден до тоалетна предимно сутрин. Някой дни и по 2 пъти ходи. Няма болки.Мажа с мехлем за хемороиди след всяко изхождане и измиване на дупето. Кръвта е в началото на акото и е алена. Възможно ли е  да има фисура, която да е по на вътре?                Благодаря Ви!

Възможно е, но не може да се докаже. Не разбрах последно с какъв крем против хемороиди го мажете. В случая от дефламол и лидокаин няма никаква полза.
От 5 дни  го мажа с крем Проктен.Кръвта не се наблюдава при всяко изхождане. Имаме и направени изследвания. Прилагам снимки.                        
Благодаря Ви!

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 20:26 от Plamena Varbanova 753058

# 1 467
  • София
Това че детето се изхожда редовно и без напъване е добре. Проктенът също е много добре, прилагайте го поне 3 - 4 седмици, сутрин и вечер. Ако и след това кървенето продължи потърсете детски гастроентеролог за да прецени дали има нужда от ректоскопия.

# 1 468
Здравейте ,доктор Оги 🙂имам син на почти 7 години ,като бебе го заведох на педиатър една възрастна педиатърка тя му дръпна пишлето излезе кръв ,плака детето доста,проми го с риванол и това беше .С годините го уча да издърпва надолу ,обяснявам му че така се почиства ,но той не иска да издърпва кожичката за да се покаже цялата главичка казва ,че.като го дръпне надолу повече и го боляло уж.Сега в момента му се е зачервило вероятно ,защото  не го е почиствал  добре и му сложих олио + мехлем за подсичане ,специално направен по рецепта.Незнам как да го накарам да покаже цялага главичка редно ли е или не ???

# 1 469
Това че детето се изхожда редовно и без напъване е добре. Проктенът също е много добре, прилагайте го поне 3 - 4 седмици, сутрин и вечер. Ако и след това кървенето продължи потърсете детски гастроентеролог за да прецени дали има нужда от ректоскопия.
Благодаря Ви! Останете със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт