Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво ще ме посъветвате, ако тренирам 5 пъти седмично Табата в продължение на една година и искам да намаля коремните мазнини?
Защо изведнъж започнах да жадувам за черен хляб и как ще се отрази на теглото ми, ако го консумирам?
Как мога да възобновя редовния си график на хранене и дали късната вечеря ще повлияе на теглото ми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво ще ме посъветвате, ако тренирам 5 пъти седмично Табата в продължение на една година и искам да намаля коремните мазнини?
За намаляване на коремните мазнини е важно да се намали процентът на телесните мазнини. Табата е добър избор за упражнения, но храненето също играе решаваща роля. Препоръчително е да следите приема на калории спрямо енергийния разход и да обърнете внимание на порциите. Освен това изграждането на мускулна маса с тренировки за съпротива може да помогне за постигане на целите.
-
Защо изведнъж започнах да жадувам за черен хляб и как ще се отрази на теглото ми, ако го консумирам?
Изведнъж желанието за черен хляб може да е резултат от стрес или промени в хранителните навици. Консумацията на черен хляб няма да повлияе на теглото ви, стига да е в рамките на дневния ви калориен прием. Важно е да се съобразите с целите си и да не изключвате хляба изцяло, за да избегнете психически рестрикции.
-
Как мога да възобновя редовния си график на хранене и дали късната вечеря ще повлияе на теглото ми?
-
Какво да правя, ако искам да отслабна, но не успявам с диети и упражнения?
-
Как да контролирам вечерния глад за сладко и какви упражнения са ефективни за намаляване на коремните мазнини?
Накратко, имам заболяване на щитовидната жлеза от 8год. Тогава бях наистина много слаба-50кг, но с течение на времето започнах да качвам по 1.5кг средно на година. Преди 2год ме оперираха и ми отстраниха цялата жлеза и до края на живота си ще бъда на хормонозаместителна терапия.Работя от вкъщи от месец Март и положението с килограмите става все по-зле.Правя упражнения за стягане и тонизиране. Гледам да се храня основно със зеленчуци, месо. Ограничавам сладките и тестени неща. Хлябът също съм го изключила, но не мога да сваля дори килограм.Ако започна да се храня нормално дори не ми се мисли какво ще последва... Моля дайте съвет, ако мога да сваля поне 4-5кг ще се радвам много. Ясно е, че с Хашимото и това забавяне на метаболизма, което се получава няма как да очаквам чудеса.Другото, което е, не мога да правя кардио и натоварващи упражнения заради сърцебиенето.