Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 241 054
  • 3 015
  •   1
Отговори
# 960
  • София

Честит Димитров ден, с пожелание зимата, която ни води, да е бяла и добра!

# 961
Здравейте, обмислям декорирането на една от стените в хола със снимки, но понеже не искам да дупча стената, попаднах на тези куки в Икея. Моля за мнение, ако някой ги е ползвал.
https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/a … br-v-k-t/50382841

# 962
  • София
Здравейте, обмислям декорирането на една от стените в хола със снимки, но понеже не искам да дупча стената, попаднах на тези куки в Икея. Моля за мнение, ако някой ги е ползвал.
https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/a … br-v-k-t/50382841

Здравейте, не ви съветвам да ползвате тези куки, защото с тях също дупчите, пък и не са много естетични.
Декорирането на стена е голямо забавление. Съберете всечко, което сте намислила и го обмислете.
https://www.pinterest.com/pin/341569952995052064/
Използвайте рафтовете за картинни от ИКЕА, ако се наложи. Създайте си кътче, което с удоволствие ще гледате.

# 963
Здравейте,
Преустройваме малко сухо помещение в музикална стая (с пиано, микрофон, колони и т.н.).
Помещението е с размери 3 х 3,15 м, като от едната страна има колона/комин, която образува ниша, в която ще бъде сложено пианото. Колоната е с размери 45х45 см

За жалост нямам друга снимка на помещението.
Светлите дъски на тавана реално не са толкова жълтеникави, светло дърво е.

Стените ще са в такъв цвят.

Таванът е от дърво. Пианото е тъмно кафяво.
Обмисляме по височина на колоната да поставим стикер/и с клавиши на пиано и имаме две чуденки:

1. Дали ще стои добре, ако стикерите са два - на две от видимите страни на колоната? (отпред и отстрани)
2. Дали да поръчаме стикерите в класическата комбинация черно и бяло или няма да стои добре с останалите цветове и да ги поръчаме в комбинация кафяво и бяло?

За отсрещната стена сме харесали този стикер.

# 964
  • Mediterraneo
Много стикери за това помещение. За мен достатъчен акцент е таванът.

# 965
Направете както на вас харесва, но и аз подкрепям Тарталета, стаята е прекалено малка за толкова акценти.
Ако колоната също е в показния цвят и държите на стикера АЗ бих препоръчала да е кафяво и бяло, но така че да се връзва или с тавана или с пода или поне с музикалните инстроменти.

# 966
Подкрепям.

# 967
Благодаря на включилите се!
Всъщност "проблемът" е, че обещах Joy поне стикера с дървото и едното пиано.
Не, че не мога да убедя, ама не ми се иска да лъжа детето.

Тази стая беше бебешката стая и имаше много детски стикери над леглото и цветя на отсрещната стена, които сега махнахме, за да сменим цвета на стените (беше розов) и съответно се съгласих да украсим пак, но този път тематично заради пианото.
Намерих още две снимки на стаята - едната от (пред)бебешкия период  без стикерите и една като взехме пианото, преди да започнем ремонта.

Бебешкото легло ще е диванче в дъното под прозореца. Шкафът няма да е вътре. Реално ще има пиано и диванче в дъното. Дясната стена срещу пианото ще е изцяло празна.

Приемам разбира се и всякакви други идеи. Малко е мястото, но ми се ще да го направим приятно за детето и на него да му е приятно когато е там (много е запалена по музиката и всичко, свързано с нея, включително всякакви декорации и аксесоари).

# 968
аз бих сложила стикера с клавишите на колоната (страната към стаята) , дървото не е необходимо, но щом си обещала, сложи и него, какви други мебели ще има?

# 969
  • Mediterraneo
Като си обещала, сложи, ама не и дървото, и клавишите! Единият ще е предостатъчен.

# 970
  • Варна
Има системи за окачване на картини с корда.

# 971
Пюр колко ти е голяма дъщерята? Защо не я оставиш сама да си избере всичко? Така или иначе ще е само музикална стая (ако съм разбрала правилно) и тя ще си прекарва някакво време там. Може да поиска плакати/картини също би изглеждало добре. Едно меко (светло!) килимче и е готова. Моята на почти 7 я оставям да си избира всичко, от завивки до цвят на стената, синко още няма много собственно мнение и се влияе от сестра си 😒

# 972
  • София
2. Дали да поръчаме стикерите в класическата комбинация черно и бяло или няма да стои добре с останалите цветове и да ги поръчаме в комбинация кафяво и бяло?

Според мен колоната трябва да е в бяло и слагайте смело стикера в черно и бяло. Имате достатъчно кафяво в стаята, нека да се осветли.
Дали има нужда от още декорации? Не, но нека дъщеря Ви реши, а и никога не се притеснявайте за стените - винаги могат да се боядисат.
Успех!

# 973
Много Ви благодаря!
Наистина... всъщност много съм се вторачила в подробности и в старанието си и притесненията дали ще е добре едно или друго, може да убия желанието и удоволствието на детето. Все пак стаята ще я ползва само тя и то само за музиката. Само пиано, диванче и избраните от дъщеря ни декорации и аксесоари.
Пък ако дружно решим впоследствие, че не е ок с толкова стикери и декорациите, които тя е избрала, винаги може да ги махнем и да минем пак с латекс. Стаята е толкова малка, че за ден-два можем изцяло да я преобразим Simple Smile
Отивам да боядисвам/е, а когато стане готово, ще споделя какво е/сме сътворила/сътворили. Прекрасна вечер Ви желая на всички и бъдете здрави!

# 974
  • София

Често стигаме до спорове дали този или онзи цвят е подходящ за интериора. Мисля си дали усещането и вкуса ни за цветове не изразява нашата същност? И дали прихологическото му въздействие, за което съм учила е толкова вярно. Означава ли това, че обичам синьото, че съм студена?
Спомням си, че много се смях, когато майката на Бриджит Джоунс искаше да я води да й "оправят цветовете". Бях убедена, че това е поредната мода. Но ето че попаднах на един много професионален и задълбочен сайт по въпроса и не мога да не го споделя. Защото вярвам, че инстинктивно формираме вкуса си според личността си и това дава отражение в дома, стила и дори в държанието ни.
https://theconceptwardrobe.com/colour-analysis-comprehensive-gui … s/colour-analysis

Общи условия

Активация на акаунт