Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 368
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София
Вратата, която съм харесала, се предлага само в черно (венге). Бялата е с грозни зигзагообразни шарки като черни фуги. Не се предлагат в цветове.
Черни интериорни врати категорично не. Може би сиви. И майсторът ме убеди вместо всичко в еднакви плочки, всичко да е в ламинат, включително и кухнята. Интериорът ще е светъл - бяло, бяло-розово, сиво-бяло, на златното не съм фен.

Венгето стои добре, не е черно и "фладерът" не е така изкуствен.

Ето една приятна цветова комбинация. Представи си, че венгето е кафявото и карай нататък. Просто бялото не трябва да е леденобяло, а паркетът – пясъчен или кафяв.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 08:32 от Рaдост

# 2 881
  • SF
От тези кой цвят е най-добре?

Харесвам и този за по-сив интериор.

# 2 882
  • София
От тези кой цвят е най-добре?

Добре изглежда, това, което си отделила и второто от ляво на дясно в снимката горе...

# 2 883

Този е чуден цвят.
Забелязах, че скъпите са с  по-красив цвят.

@Диана
и твоите цветове на паркет са много хубави!

# 2 884
  • SF
А не е ли леко "сух" цвят и съчетан с бели и сиви стени да стане малко ... Не знам... безинтересно може би???

# 2 885
  • София
А не е ли леко "сух" цвят и съчетан с бели и сиви стени да стане малко ... Не знам... безинтересно може би???

Не е, виж оттенъците, пясъчно, дори розово и има добър фладер... Номерът е да го харесваш, но и да не се натрапва, защото има още много неща, които да привличат погледа.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 13:11 от Рaдост

# 2 886
Здравейте!
Бих искала да ви попитам какъв цвят стени, кухненски шкафове, завеси и картини бихте препоръчали за кухня с малко светлина и подова настилка от морско сини 90-тарски плочки? Етажът е първи, изложение запад, т.е. мрачно. Хубаво е да се сменят тези плочки, но няма да ми стигне бюджетът и за тях...
Целта ми е, по възможност, с цветовете да "омекотя", да създам усещане за повече топлина и светлина. Според мен с бели стени, както е сега, стои ужасно студено.
Изобщо според вас може ли да се направи нещо или е загубена кауза с тези плочки?
Благодаря за идеите и отзивчивостта!🌷😊

# 2 887
Бих обмислила бяло, кремаво, пясъчно - като основни, базови цветове в помещението. Акцентите могат вече да бъдат по-контрастни и цветни, даже е добре да вземеш цвят от плочките за тях, за да не концентрират плочките цялото внимание. Картините си ги избери по душа, не по цвят, а може и от картина да тръгнеш с цветовата схема, ако си имаш любима и искаш да е там - просто извлечи от нея цветовете, може да преповториш дори съотношението им в картината, ако за теб е хармонично.   

# 2 888
Може да се боядисат плочките или отгоре да им метнете един много весел, цветен килим.
Примерно https://www.youtube.com/watch?v=7mSxcmslLFU .

# 2 889
  • Street of Dreams
Не бих съобразила чисто нова кухня със някакви стари плочки, които стоят студено в помещението и без това ще им дойде времето в първия удобен момент - най-малкото да се покрият с някакъв ламинат в топла гама.
Също така ме учудва, че западно изложение е мрачно.

# 2 890
Благодаря на всички момичета! 🩷😊 Ще помисля още малко.
Идеите са добри.
А иначе е мрачно, защото има засенчване от отсрещните сгради.
Не бих съобразила чисто нова кухня със някакви стари плочки, които стоят студено в помещението и без това ще им дойде времето в първия удобен момент - най-малкото да се покрият с някакъв ламинат в топла гама.
Също така ме учудва, че западно изложение е мрачно.

# 2 891
  • над кукувичето гнездо
Има качествени балатуми, които наподобяват дървесни шарки. Може да ви свърши работа. У нас беше така и хора са се бъткали, че е ламинат.

# 2 892
Разбира се, плочките може и да се покрият, но оставам с впечатление, че се и харесват на домакинята - може да са стари и пак хубави. Затова и повече се насочих към съвет относно подходящите според мен цветове, но ако предпочита покриване с друга, неутрална по цвят настилка, тогава ограниченията ще са по-малко. На тюркоазени плочки не бих сложила друг килим, освен пясъчен или бял, тъй като цветът е достатъчно силен за друг конкурент със значителна площ.   Замислих се, че навремето имах бял килим върху светли едноцветни плочки в кухнята, че и сега имам (в момента покритието е ламинат), но го ползвам повече лятото, а в останалите сезони го сменям с цветен. Не е голяма драма.

# 2 893
  • София
Здравейте!
Бих искала да ви попитам какъв цвят стени, кухненски шкафове, завеси и картини бихте препоръчали за кухня с малко светлина и подова настилка от морско сини 90-тарски плочки? Етажът е първи, изложение запад, т.е. мрачно. Хубаво е да се сменят тези плочки, но няма да ми стигне бюджетът и за тях...
Целта ми е, по възможност, с цветовете да "омекотя", да създам усещане за повече топлина и светлина. Според мен с бели стени, както е сега, стои ужасно студено.
Изобщо според вас може ли да се направи нещо или е загубена кауза с тези плочки?
Благодаря за идеите и отзивчивостта!🌷😊

Здравейте, не бързайте, морскосиньото се връща на мода! Просто са Ви омръзнали.
С кремаво е класика, но и много традиционно. Направете дървена кухня, цвят мляко с кафе, със синьото става убийствена комбинация. Сложете иноксови уреди и задължително интересен гръб на кухнята – много светъл от гланцови плочки, които да отразяват светлината /бялото не е задължително да е снежно/.
Ето една много хубава гама...

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 10:52 от Рaдост

# 2 894
Паркет:
Смених паркета, макар, че не беше за смяна, но нали ще имам нова кухня, реших и под нея да бъде чистичко и новичко.
Купих водоустойчив, 8 мм, клас 33 с фуга V4. Бях купила едно парче мостра 30 см, но след като се нареди, излезе, че имам и надлъжни шарки, а на мострата това не се вижда. т.е паркетът трябва да се гледа като си подредите поне 3 дъски една до друга. Аз в магазините ги редях по пода. Цветът, като си го гледам, няма много общо със снимките от сайта, дори с това по-голямо парче, което видях като мостра в магазина (60х60). Даже и опакован го имаше, но там винаги виждаш само една дъска и то под найлона.
Цветът е леко приглушен, дървесен тип, дъб, леко розовещо на моменти, но и меко жълтеещо. Гледах да няма много кафяво и зелените гами, които правят 'мръсни' цветове или сложни цветове. Не е лъскав, по-скоро мат, но пък повърхността не се пързаля. Трябва да се пипат ламинатите, защото са коренно различни и някои няма да ви харесат от тази гледна точка, дори и да пасват на цвят. параметри и цена.
За ъгли бях харесала, едни сребърни, но се бяга свършили в магазина, нямах време да чакам, и сложих, по преценка на майстора, цветът е близък, и не се забелязват. Первазите ми ги лепиха, аз мислех, че ще е с болтове и дюбели. Но и така става. Това ли е бъдещето? За майстора беше много лесно.
Колкото снимки  да направя - цветът изглежда различно, под различни ъгли и осветеност.
Друго полезно да споделя, с различни подложки, ходенето по-паркета е различно откъм шум,  в един магазин даже имаше нещо за тестване на шума. Сигурно и за ходенето е различно като мекота. На мен ми сложиха, не класическата подложка, която се навива на рула, а някаква по-плътна, непрозрачна, зелена, с ширина близо 30 см.

На тези, които се колебаят, смело!
В крайна сметка е много приятно след ремонта. Ухае на ново.  След време ще слагам  едни 3д панели и ще избирам осветителни тела. Имам набелязани.

Общи условия

Активация на акаунт