Имате ли нужда от промяна на дома? Консултирайте се с Диана Кръндева!

• 244 305
  • 3 040
  •   1
Отговори
# 2 925
Благодаря ви, стилът е по-скоро минималистичен, тъй като мястото е малко, а и не харесвам тежки мебели.
Може ли нагледен пример за щори

# 2 926
Е, с нагледни примери е пълно в нета - и при производители, и в Пинтерест, и във всякакви сайтове за интериорен дизайн. Каквото и да дадем тук, ти си знаеш интериора и какво точно по вид и цвят би подхождало.
С един клик на търсачката:  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=6df4d1e … &bih=433&dpr=1.76

# 2 927
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ  Flowers Four Leaf Clover
Кухнята е северна, на втори етаж с много дървета отпред, не мога да я нарека слънчева в никакъв случай.
Избрахме светъл цвят за стените,  кухненските шкафове също ще са в светъл дървесен цвят.
Въпросът ми е щори ли пердета за прозорците е по-удачно? Двоен прозорец с балконска врата до него.
Помещението е само кухня, не е дневен тракт. Балконът също ще се ползва активно.
Ще съм благодарна за мнения и препоръки!

За мен изборът на щори е безусловен, но какви? - зависи от бюджета. За кухня харесвам и плисе, и венециански, и да, във Вашия случай светли, текстилни.
Успех!

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:54 от Рaдост

# 2 928
Здравейте!
Прикачвам снимка на скица на спалня, като ме интересува най-доброто разпределение включващо спалня 160х200, възможно най-големия гардероб и евентуално скрин или тоалетка. На стената с дължина 284 има прозорец

# 2 929
Аз не виждам друго разположение, освен спалнята да се постави с ориентация север - юг (по скицата) по дължина, а гардеробът -  на късата страна с вратата, под спалнята - само там има достатъчна дълбочина за него, но пак пространството между спалнята и гардероба ще е малко - ако размерите са действителните, остават само 24 см, че и по-малко, все пак мебелите не залепват за стените, между долната част на спалнята и гардероба.  За мен стаята е твърде малка за спалня с този размер - нито странично ще остава място, нито откъм долната част, където трябва да е гардеробът. При ширина на стаята 230 или  253 см (не е много ясно точно колко е, а и какво е това малкото пространство с ширина 53 см вдясно на северната стена) и спалня 160 см (имай предвид, че реално размерът на спалнята е по-голям, 160 е матракът, лично съм мерила и долу горе по спомен трябват още около 8-10 см), до дясната (източната по скица) стена остават едва около 60 см разстояние, дори и плътно да се долепи спалнята до прозореца, което пък ще затрудни ползването и е крайно нежелателно.

# 2 930
Благодаря Ви! Flowers Hibiscus
Скрит текст:
Здравейте, имам нужда от помощ  Flowers Four Leaf Clover
Кухнята е северна, на втори етаж с много дървета отпред, не мога да я нарека слънчева в никакъв случай.
Избрахме светъл цвят за стените,  кухненските шкафове също ще са в светъл дървесен цвят.
Въпросът ми е щори ли пердета за прозорците е по-удачно? Двоен прозорец с балконска врата до него.
Помещението е само кухня, не е дневен тракт. Балконът също ще се ползва активно.
За мен избора на щори е безусловен, но какви? - зависи от бюджета. За кухня харесвам и плисе и венециански и да, във Вашия случай светли, текстилни.
Успех!

# 2 931
Аз не виждам друго разположение, освен спалнята да се постави с ориентация север - юг (по скицата) по дължина, а гардеробът -  на късата страна с вратата, под спалнята - само там има достатъчна дълбочина за него, но пак пространството между спалнята и гардероба ще е малко - ако размерите са действителните, остават само 24 см, че и по-малко, все пак мебелите не залепват за стените, между долната част на спалнята и гардероба.  За мен стаята е твърде малка за спалня с този размер - нито странично ще остава място, нито откъм долната част, където трябва да е гардеробът. При ширина на стаята 230 или  253 см (не е много ясно точно колко е, а и какво е това малкото пространство с ширина 53 см вдясно на северната стена) и спалня 160 см (имай предвид, че реално размерът на спалнята е по-голям, 160 е матракът, лично съм мерила и долу горе по спомен трябват още около 8-10 см), до дясната (източната по скица) стена остават едва около 60 см разстояние, дори и плътно да се долепи спалнята до прозореца, което пък ще затрудни ползването и е крайно нежелателно.
Малкото "пространство" е комин

# 2 932
Ясно. Щом е комин, а не предвидена мебел, на практика в тази зона от двете страни на спалнята (ако приемем, че няма да се постави плътно прилепена към стената с прозореца), ще има само по 15 см проход, а дори и да се долепи тя до прозореца, проходът ще е 30 см - и двете пространства абсолютно недостатъчни за преминаване. Бих сериозно обмислила да намаля размера на спалнята на 144/190 см (матрак 140) - абсолютно достатъчна за двама възрастни, които не са гиганти. Вярно, че колкото по-голяма, толкова е по-комфортно, но ако размерите на цялата стая са действително 284х229 или 253  см (това така и не се изясни - късата стена откъм вратата се получава 229 см, а срещуположната къса - 253 см, съдейки от изписаните размери), и в двата случая площта е под 8.00 кв.м. Не виждам как ще се събере дори само спалнята и то така, че да може да се минава що годе нормално покрай нея и да се обслужва, камо ли гардероб, а още по-малко - и скрин. Но да речем, че при изключително некомфортно заемане на почти цялата площ от спалнята, ще остане място за гардероб - по-добре да се помисли той да има чекмеджета, огледална врата и евентуално някакъв изтеглящ се плот, който да служи за тоалетка при нужда, отколкото да се предвижда скрин, за който просто няма място. Най-широката пътека, която остава между спалнята и източната дълга стена (ако спалнята е долепена плътно до западната), е 60 см - за преминаване е достатъчно, но за скрин и преминаване - не, а това остава единственото свободно място.   

# 2 933
  • София
Здравейте!
Прикачвам снимка на скица на спалня, като ме интересува най-доброто разпределение включващо спалня 160х200, възможно най-големия гардероб и евентуално скрин или тоалетка. На стената с дължина 284 има прозорец

Здравейте, не е проблем, често спалнята е малка. Моят съвет е - в цялото пространство при комина правите гардероб, с плъзгащи се врати и максимална дълбочина 55 см. Вдясно при комина поставете плитки рафтчета и огледало и ето Ви я тоалетката. Леглото трябва да е перпендикулярно на лявата стена и щом е 160, не е страшно...
Чак когато го наместите, така че да се отваря вратата спокойно, може да мислите за нощно шкафче в левия ъгъл. То може и да е по-високо от обикновено и ето Ви скринче.
Но не забравяйте /ако ще правите ремонт на помещението/ да си предвидите допълнителни контакти при леглото и при "тоалетката", както и за аплик над леглото, който да служи за нощна лампа.
Ако леглото е проблем все пак, можете да обърнете отварянето на вратата.
Успех!

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:56 от Рaдост

# 2 934
  • София
Здравейте!

Няма лошо при малка спалня да се използва мястото под прозореца за легло.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:57 от Рaдост

# 2 935
  • София
Скрит текст:
Благодаря Ви! Flowers Hibiscus
Здравейте, имам нужда от помощ  Flowers Four Leaf Clover
Избрахме светъл цвят за стените,  кухненските шкафове също ще са в светъл дървесен цвят.
За мен изборът на щори е безусловен, но какви? - зависи от бюджета. За кухня харесвам и плисе, и венециански, и да, във Вашия случай светли, текстилни.
Успех!

https://solis-bg.com/plise-shtori

https://www.shikovison.com/%D1%89%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B0 … D0%BE%D1%80%D0%B8

Това са само примерни варианти.

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 14:01 от Рaдост

# 2 936
  • Los Angeles CA
Диана,

Имам въпроси ако имаш възможност, би ли ми отговорила,
Искам да направя една такава стена ( черна с бели надписи) как се прави това нещо? Снимах  стена от един магазин,  в който скоро влизах, но тази идея ми се върти отдавна.

Още нещо, кухнята и холът ми ще са едно помещение. Вкъщи имаме спор дали печката да е до стена, или да бъде на остров, където ще има барплот. Това, което мен ме смущава ако котлоните са  в средата като се готви ще пръска и ще се цапа цялата повърхност, ако е до стена, ще се лимитира пространството, където може да се замърси и ще бъде по- лесно за почистване. ( на снимката не е точно това, което искам, само за да онагледя идеята я прилагам.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 04:04 от lindor

# 2 937
За стената нямам отговор, пък и не съм Диана Simple Smile (извинявам се за намесата във въпроса ти), но определено така позициониран плотът, не е практичен. Дори и на снимката се вижда, че не е предназначен за нормално готвене, особено с тези столове в близост. За мен е по-добре да е на работен плот със стена и то не в края на реда - така и да се налага да бършеш около плота (а се налага почти при всяко готвене), поне не бършеш под, не се навеждаш, няма риск да стъпиш неволно върху мазна капка и т.н...Островът е хубаво нещо, но като работен плот, не като готварски, още повече, ако се предвижда да има и бар столчета.
П.П. Загледах се пак в снимката - този проект, ако е реален, е правен от двойкаджия Simple Smile
Функционалност на кухнята - нулева, дори столовете са откъм мивката, а плотът откъм свободната страна, което е абсурд.

# 2 938
А ширма...предвидили ли сте над плота с котлона?

Не бих си причинила котлон на плот...пръските и мазните изпарения ще са навкякъде. Навсякъде около котлона! Този плот трабва да е празен преди и след готвене...за да го бършеш лесно целият с обезмаслител и да е удобно за чистенето.

# 2 939
  • SF
А дали се пръска плот на остров или плот до стена, не е ли едно и също? Трябва да бършете и стената/гръбчето на кухнята, което може да е релефно и трудно за поддръжка.
Кои са толкова пръскащите храни? - Само ако нещо препържете и доматеният сос, който определено пръска, но колко често готвите доматен сос в голяма тенджера?

Общи условия

Активация на акаунт