МАРТЕНЧЕТА сме красиви-умни,палави,игриви!!!

• 9 444
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте!
Sunnypolly, ако имаш кърма защо ще го отбиваш наистина? Започни да го захранваш и постепенно кърменията ще намалеят до 1-2 на ден. И на мен малко ми беше писнало, но ако Преслав не се беше отбил окончателно преди 10-тина дни, нямаше да го отбия. Иначе ние сме на Nutrilon Omneo, (от скоро се казва Comfort), заради запека и повръщането на Преслав и му пасна добре. Сега вече е на 2, недостатък е че е малко скъпо 10лв. и наистина малко трудно се разтваря, ако водата не е топла, но за сега няма да го сменям. А вода преварявам от кана BRITA и смятам да го правя до годинката, после или само от каната, или изворна на Девин, а може би най-добре ще редувам. Thinking  Бобко е много сладък. Heart Eyes (вече ставам банална, но думите не стигат): Embarassed
nadeto7, на Преслав му взимат кръв на всеки две седмици през последните два месеца и никога не е бил гладен! Никой не ми е казвал такова нещо! Как ще я вдигнеш от леглото и без да я нахраниш, ще я водиш по болници?! Нахрани си детето, няма да се отрази кой знае колко на резултатите. Това е мое мнение, разбира се!  Embarassed Да ви е честита придобивката! Hug
miki3, нашето пишле само се заголва. От време на време го проверявам, а и докито каза на консултацията, че е ОК. Мисля, че вече е почти заголено. Simple Smile Преслав повръща сутрин и вечер основно, когато е само на мляко, но вече не толкова, колкото преди. С пюретата няма проблем. А и когато се върти по корем, разбира се! Grinning
veselina_s_p, и моя образ това пюре с тиквичките не ще да го помирише, ама то е наистина ужасно. Sick

# 76
Съниполи, а ти защо си решила да отбиваш? ако бебчето така и така трябва да яде млекце, защо да не е кърма, при положение, че имаш (освен ако не ти е неприятно кърменето, разбира се...)  Wink
Мики, благодаря за линка... Не съм го решила твърдо, няма по приятно нещо на света от кърменето, усещането е невероятно, точно затова ми е много трудно да реша. Трябва обаче да предприема диета, защото съм си 10 кг отгоре и направо се побърквам. А пък когато не се храня положението с количеството кърма е зле, недостатъчно е. Напълнях откакто кърмя, това ми е проблема. Естетвено, искам най - доброто за момченцето ми. Но не може да продължава дълго това положение... ох, пооплаках се.

# 77
Съниполи, а ти защо си решила да отбиваш? ако бебчето така и така трябва да яде млекце, защо да не е кърма, при положение, че имаш (освен ако не ти е неприятно кърменето, разбира се...)  Wink
Мики, благодаря за линка... Не съм го решила твърдо, няма по приятно нещо на света от кърменето, усещането е невероятно, точно затова ми е много трудно да реша. Трябва обаче да предприема диета, защото съм си 10 кг отгоре и направо се побърквам. А пък когато не се храня положението с количеството кърма е зле, недостатъчно е. Напълнях откакто кърмя, това ми е проблема. Естетвено, искам най - доброто за момченцето ми. Но не може да продължава дълго това положение... ох, пооплаках се.
Румче, не видях, че ти си пуснала постинга, извинявам се!!!
Не мислех да ви споделям, но ще ви разкажа... в събота в Метро, ни се случи инцидент - разглеждахме спортните принадлежности, когато в един миг (не разбрах, не видях), изпадаха едни тежести, гирички и решетката, върху която бяха закачени. Боби изпищя и се разплака силно, носеше го баща му в кенгуруто, а аз вече се отдалечавах от тях, разглеждайки. Оказа се, че малко го е закачила тежест по крачето, добре че минахме само с лека синина над коляното. Така че, внимавайте повече, нищо не е сигурно, даже и в магазините не е безопасно!
 Hug

# 78
Герчо,качи някоя снимчица на твоя синковец,да го видим колко е пораснал,че ние сме го виждали само като новородено.
Тасия, моя синковец има сигурно не повече от 20 снимки, като повечето са ми във телефона и не мога да ги сваля нещо  newsm78 на лаптопа... Уж и двете имат инфра ред, ама не ми се получава... Ако някой има идеи да казва. Иначе моят синковец досега има над 10 часа материал сниман с камера още от видеозоните та до вчера, ама не знам как да пратя фирмче и изобщо как хда го отрежа... абе мъкаааааааааааа, като съм толкова технически неграмотна ми е направо неудобно. Сега намерих 2-4 снимки от преди 2-3 месеца та ще ги публикувам, а като го снимам като се прибере ке направя голям албум http://www.snimka.bg/album.php?album_id=55009 парола ivan. като разбера как да си дръпна снимките от телефона ще ги пусна и тях и снимки от прословутата ми баня, с която също много се гордея....

# 79
  • София
Ха!Гер4о,не съм виждала мъжа ти,ама според мен ти е отрязал главата! GrinningГолям сладур! Hug
Съниполи,много неприятна случка с детенце! Sad
neli_iv, ето какво намерих аз за кризите на растежа,незнам дали това търсиш. http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

# 80
  • София
Моля ви помогнете ми. Не мога да открия във форума или на сайта на http://bg-mamma.com една тема относно кризите при растежа. Ако някой знае къде е нека пусне линк към нея.

Нели, не съм сигурна дали търсиш за кърмаческите кризи или за общите кризи при израстването или друга статия. Дано нещо от това ти свърши работа.

# 81
Съниполи, няма проблем  Hug а за отслабването - да знаеш, хич не е нужно да спираш да кърмиш, ако това ти е проблема  Grinning даже кърменето спомага за загубата на килограми, защото за да се произведе кърмата се изразходват по 500ксаl. а и за количеството кърма определящото е по-скоро приемането на голямо количество течности - примерно по 1,5 - 2 л вода на ден трябва да си правиш (на мен това ми беше супер голям проблвм в началото, щото мразя да пия вода  Laughing) а, за храненето, то трябва да е пълноценно, като има храни от рода на овесените ядки и вареното жито, които са много лактогонни. аз, например, си правя всяка сутрин овесени ядки с прясно мляко и малко мед и е доста ок (като изключим факта, че това вече 5ти месец от време на време ми писва  Shocked)
не знам ти как си, но ако съдя по себе си, на мен по-скоро за отслабването ми пречи това, че използвам кърменето като оправдание, щото едва ли вафлите и сладоледа, които ям всеки ден са супер питателни и полезни за мен или за бебчо  Embarassed  Crazy сори, че стана толкова дълго, ама темата ми е много присърце и на мен (има една сватба тук след около 2 седмици, за която ми се ще да сваля 1-2 кила  Laughing), а и аз нямам намерение да отбивам скоро. ако искаш погледни тези теми за отслабване и кърмене и дано си по-успешна от мен  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3141
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=79650.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108585.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73365.0

# 82
Ама много сладък този кокорчо Боби HugСъниполи, много добре си изглеждаш, не отбивай детенце заради килограмите,има време за диети и спорт.

Иначе и аз блъскам вафли и сладолед всеки ден, ама явно Алито ми дръпва такъв фитнес, че ми остава само още 1 килограм, независимо от това тялото ми е някак отпуснато и с повече кожа отколкото ми е нужна, ама нито имам желание, нито време за тренировки.

Момичета имам една молба, тъй като вече изнемогвам от грижите по моето диване, ученето и хроничните болки в кьопавото ми рамо,  чистенето на къщата ми идва в повече, та ви моля да ми препоръчате на лични някоя свестна чистачка, която да не взима майка си и баща си като тарифа, а ако може и да не краде и да не ползва ролките ми за коса / че и тези сме ги играли Laughing/

# 83
Румче , и аз използвам кьрменето като чисто оправдание за всекидневна доза сладолед,Кит Кат,солетки,фьстьци и още хиляда глупости.И това всичкото ми е между основните хранения,които са доста обилни.Разликата от преди да забременея до сега е 5 кг,но сьм си поставила за цел да сваля 10.Като за начало от скоро правя гимнастиката на Синди и се мажа с аура слим,но е твьрде рано да говоря за ефект.Абе Пухкава сьм си Blush

# 84
nade, ние също давахме кръв, но аз се обадих в лабораторията преди това (цибалаб и ми казаха за бебе, ако не може да е гладно, трябва да е 2 ч след последното хранене - тогава се приема,че е усвоило храната и най-малко ще се отчете

а за бънджито е супер - и  на нас ни донесоха но още сме далече от тази игра...

я да питам пак: вашите бебоци въртят ли се в леглото нощем? имам предвид настрани...от няколко нощи Преско като го сложа да спи вечер, след 10 мин е на 90 градуса обърнат, т.е. по късата част на леглото и краката и главата му опират в страните; обръщам го нормално пак, след което той се завърта пак - това на сън...а вчера даже сутринта го намерих на 180 градуса, т.е. там където му е глвата, му бяха краката... дали е възможно да му е неудобно леглото? след 5 месеца спане в него...

# 85
[я да питам пак: вашите бебоци въртят ли се в леглото нощем? имам предвид настрани...от няколко нощи Преско като го сложа да спи вечер, след 10 мин е на 90 градуса обърнат, т.е. по късата част на леглото и краката и главата му опират в страните; обръщам го нормално пак, след което той се завърта пак - това на сън...а вчера даже сутринта го намерих на 180 градуса, т.е. там където му е глвата, му бяха краката... дали е възможно да му е неудобно леглото? след 5 месеца спане в него...

Ние сме така от о/о 2-3 седимици. По-точно откакто започнаха по-сериозните жеги. Преди Маги си спеше съвсем спокойно, съответно и аз. Но от тогава започна едно въртене и то някъде към 2-3 се започва та до сутринта. И все посоката е към ъгъра на леглото. Първо ставах и аз да я обръщам, но то това не става, няма наспиване.  Накрая се принудих да я опаковам отвсякъде с обиколник. Макар, че не ми се искаше, защото не мога да я виждам нощем. Сега вече е по-добре, защото не се удря в решетките.

# 86
Борива, и Али го прави същото, само дето спи между нас и сещай се как ние спим на по едно крайче от леглото, а тя на 90 градуса с вирнати ръце "предавам се", баща й вече се усъвършенства да спи с глава върху нощното шкафче.

Наде, не е ли рано да слагаш Яна в бънджи? Иначе и аз знам че е много полезна вещ, но ние нямаме каси на вратите, а едни камуфлажни первази, на които не може да се закачи.

# 87
мдааа, и ние се въртим нощем и положението е като при Дейзи - на легло 2 на 2м аз и таткото сме в 2та ъгъла на леглото, а Мистър Кики е перпендикулярно на нас и адски доволно се шири  Joy

момичета, ако можете да извадите от запасите на домашни помощнички и за мен една ще съм ви много благодарна (даже можем да си я менкаме с Дейзи  LaughingPraynig нашият татко се изживява вече като мъченик, защото от раждането на бебето той е поел голяма част от домакинската работа и вече му идва в повече  Grinning много много благодаря, ако някой може да помогне  :hug

# 88
Момичета, много МЕРСИ за отговорите Ви!  Hug
Румче, толкова съм благодарна за статиите, ще им обърна специално внимание. Определено се страхувам от факта, че и след отбиване, може и да не отслабна, само се оправдавам и аз май, набивам сладко и сладолед всеки ден, ям тестено, въобще от нищо не се лишавам, напротив. Така че, проблемът не е в кърменето! Отворихте ми очите!
Дейзи и твоята Али не пада по долу, Боби си я е харесал отдавна  Peace
Благодаря Ви, че Ви има мили момичета!!!
 Hug

# 89
Здравейте, мами.
Ние сме бебе Виктор и мама Лора и сме пресни, пресни в този форум.
Бебко се роди на 06.03.06 / термина ми беше на 04.03.06 - ама дивака малък като се запъна вътре и не ще да излиза/, 3730гр., 53  см. в МБАЛ "Св.Анна". Сега Вики е горд собственик на 2 зъба / с голяма мъка излязоха/ и е   едно сладко, добро бебче.
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт