Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 723
  • 572
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Преди ви бях писала за упражнения за крака и корем, честно казано не съм от най - редовните, но вече на краката съм -2см. Коремът обаче не е мръднал.
Имам си доста мазнини там, като на бременна ми е. Направих си едно замерване, ще го кача като скрийншот, според което имам бърз метаболизъм, но голям % мазнини, нисък протеин, който няколко месеца не вдигам с шейк, нито с повечко яйца...
Та питането ми е спрямо моите резултати, какво мога да правя за горене на мазнините? Има и по бедрата малко, но корема е просто ужас.... Какво да спазвам в хранителния режим? Започнах хлябове без бяло брашно, намалих почти изцяло захарта и сладкото, пия зелен чай...
Какво мислите и за включване на апаратни процедури тип невро мускулна стимулация? Рекламират, че 30мин се равняват на 20хил.коремни преси и хем топи мазнини, хем прави релеф. Имате ли такива случаи в практиката си, видяли ли сте ефект?
Въобще търся всякакви варианти да се отърва от този " бременен" корем, засега освен оперативно, не виждам как ще се справя без някакви насоки....

# 481
  • София
Здравейте! Преди ви бях писала за упражнения за крака и корем, честно казано не съм от най - редовните, но вече на краката съм -2см. Коремът обаче не е мръднал.
Имам си доста мазнини там, като на бременна ми е. Направих си едно замерване, ще го кача като скрийншот, според което имам бърз метаболизъм, но голям % мазнини, нисък протеин, който няколко месеца не вдигам с шейк, нито с повечко яйца...
Та питането ми е спрямо моите резултати, какво мога да правя за горене на мазнините? Има и по бедрата малко, но корема е просто ужас.... Какво да спазвам в хранителния режим? Започнах хлябове без бяло брашно, намалих почти изцяло захарта и сладкото, пия зелен чай...
Какво мислите и за включване на апаратни процедури тип невро мускулна стимулация? Рекламират, че 30мин се равняват на 20хил.коремни преси и хем топи мазнини, хем прави релеф. Имате ли такива случаи в практиката си, видяли ли сте ефект?
Въобще търся всякакви варианти да се отърва от този " бременен" корем, засега освен оперативно, не виждам как ще се справя без някакви насоки....

Здравейте. Проблемът е, че когато става въпрос за  мазнините на корема, това е мястото, на което най-лесно се трупа и най-трудно се изчиства.

Поради тази причина е нужен както систематизиран подход в хранене и в тренировки, така и постоянство за период от време.

Много са малките стъпки, които е необходимо да спазвате, и споменатите от Вас със сигурност са добър старт.
Ако вече сте опитали с тях и те не дават резултат (или поне не както в началото), то препоръчвам да разгледате индивидуалните програми, които изготвям. Те дават конкретни насоки на база Вашия опит, ниво на тренираност, цел и други индивидуални фактори. Може да се разгледа как работи тук: https://stanimirmihov.com/hranitelen-rejim/

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 10:56 от Рaдост

# 482
Благодаря! Аз съм ги гледала и бих опитала, но в момента съм с две малки деца, които са 24/7 с мен. Ако взема индивидуална програма, тренировките предполагам са всеки ден и има конкретно меню, което да спазвам тези два месеца? Не знам ще се справя ли, буквално нямам 1 час на ден за себе си, за да си готвя или тренирам... по колко време дневно се тренира и храненето е със строго определени рецепти или основани правила, които просто да се следват?

# 483
  • София
Благодаря! Аз съм ги гледала и бих опитала, но в момента съм с две малки деца, които са 24/7 с мен. Ако взема индивидуална програма, тренировките предполагам са всеки ден и има конкретно меню, което да спазвам тези два месеца? Не знам ще се справя ли, буквално нямам 1 час на ден за себе си, за да си готвя или тренирам... по колко време дневно се тренира и храненето е със строго определени рецепти или основани правила, които просто да се следват?

Зависи изцяло от това колко спортувате в момента, но във всеки случай няма да има нужда от тренировки всеки ден.

В началото 25-40 мин - 3-4 дни в седмицата са достатъчни, но колко точно - зависи от повече индивидуални данни, които обсъждаме в комуникация преди изготвяне на режимите.

В храненето има различни варианти за закуска, обяд, вечеря и междинни, както и техните количества + основни правила, но не и строги рецепти, които да следваме на 100%.

Мога да споделя допълнително, че няма клиент, който спазва всичко на 100%, но дори малко подобрение, което запазваме дългосрочно, е достатъчно, за да постигнем резултати и да ги задържим във времето.

Поздрави,
Станимир

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 10:57 от Рaдост

# 484
Благодаря! Може да опитам нещо съвсем basic, да видим ще се справям ли с времето и храненето, щом няма строго рецепти.. Ще погледна вариантите пак и да пиша през сайта ли?

# 485
  • София
Благодаря! Може да опитам нещо съвсем basic, да видим ще се справям ли с времето и храненето, щом няма строго рецепти.. Ще погледна вариантите пак и да пиша през сайта ли?

Да, може директно през сайта или на +359886430083 (вайбър)

# 486
Здравейте
Какво ви е мнението за профилактичен прием на пробиотик? И как се приема, по колко пъти на ден и каква продължителност.
Ще обясня защо ви питам. Обожавам зелени салати, карфиол, броколи....но прекалено некомфортно и издуто ми се чувства корема на следващият ден, и се отразява и на тренировката ми...
Дали редовният прием на пробиотик би подобрило състоянието ми?
Благодаря.

# 487
  • София
Здравейте
Какво ви е мнението за профилактичен прием на пробиотик? И как се приема, по колко пъти на ден и каква продължителност.
Ще обясня защо ви питам. Обожавам зелени салати, карфиол, броколи....но прекалено некомфортно и издуто ми се чувства корема на следващият ден, и се отразява и на тренировката ми...
Дали редовният прием на пробиотик би подобрило състоянието ми?
Благодаря.

Здравейте. Въпросът с пробиотиците е за медицинско лице.

Мога да съм полезен със следните насоки:

- Изключете 1 по 1 зеленчуците, за да видите от кой точно имате дискомфорт и го намалете/изключете
- Имайте кратко ходене / кардио активност всеки ден с цел по-добро храносмилане
- Може да включите храносмилателни ензими - разгледайте кои храни съдържат ензими (например ананас), но може да бъде включена и хранителна добавка

Поздрави,
Станимир Михов

# 488
Здравейте, за пръв път ще пия протеин и си взех whey isolate, въпросът ми е по колко мл да разтварям във вода/мляко след тренировка, вътре има лъжичка разграфена до 100 мл - цялата ли да я пълня?

# 489
  • София
Здравейте, за пръв път ще пия протеин и си взех whey isolate, въпросът ми е по колко мл да разтварям във вода/мляко след тренировка, вътре има лъжичка разграфена до 100 мл - цялата ли да я пълня?

Здравейте. Зависи изцяло от протеина, разгледайте опаковката.

Най-често 25-30 г е една доза, но колко ще приемаме зависи от цялостния ни прием на белтъчини за деня.
В колко ще се разтвори - напълно въпрос на вкус и предпочитание. Имам клиенти, които го разтварят в 150-200 мл вода, а други в 400-500. Опитайте по средата или вижте какво препоръчва конкретният производител.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 09:47 от Рaдост

# 490
На опаковката пише 15 дози по 30 г, но изглежда много повече. Самата лъжица ме обърква и защо е разграфена в мл , като пиши в гр на опаковката...

# 491
Здравейте, родих естествено преди почти три месеца. Преди да забременея ходех на високоинтензивни групови тренировки 2 пъти седмично, а по време на бременността един път седмично на йога. Имах проблем с дясната ръка след раждането (синдром на карпалния канал). Затова и все още не съм се върнала към тренировките. В момента съм с 2кг повече отколкото забременях, но отпусната и с повече целулит. Вече ръката ми е по-добре и мисля да се върна към фитнеса. Има ли упражнения, които да избягвам? Ще започна леко, без напрежение, но предпочитам тренировки със свободни тежести. Не целя сваляне, само стягане. И ако има добавки, които смятате че биха ми били от полза - за повече енергия например, възстановяване.

Благодаря!

# 492
  • София
Здравейте, родих естествено преди почти три месеца. Преди да забременея ходех на високоинтензивни групови тренировки 2 пъти седмично, а по време на бременността един път седмично на йога. Имах проблем с дясната ръка след раждането (синдром на карпалния канал). Затова и все още не съм се върнала към тренировките. В момента съм с 2кг повече отколкото забременях, но отпусната и с повече целулит. Вече ръката ми е по-добре и мисля да се върна към фитнеса. Има ли упражнения, които да избягвам? Ще започна леко, без напрежение, но предпочитам тренировки със свободни тежести. Не целя сваляне, само стягане. И ако има добавки, които смятате че биха ми били от полза - за повече енергия например, възстановяване.

Благодаря!

Здравейте. Ако все още не са отшумели оплакванията, е добре да ги консултирате с медицинско лице.

Противно на общи разбирания, по-добре е да стартирате с машини, а не със свободни тежести - много по-безопасни са за старт.
Впоследствие, когато установите, че всичко е наред, можете да добавяте допълнителни натоварвания и/или свободни тежести.

Относно добавки - зависи от много фактори, ако желаете, се свържете с мен, за да обсъдим и да препоръчам.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 14:07 от Рaдост

# 493
Здравейте, родих през юни чрез секцио. Преди да забременея не съм тренирала, просто съм нямала нужда. Колкото и каквото да ядох тялото ми не се влияеше, обожавах образа в огледалото.
Сега обаче не мога да се позная. Висока съм 172см, забременях 60кг., в деня на раждането бях 95кг. Почти 5 месеца по-късно съм 69кг, свалила съм 26кг.- изключително отпуснато и грозно бих казала е тялото ми в момента.
С какви тренировки мога да започна предвид това, че до сега не съм била активна и операцията?
Времето, което мога да открадна за себе си е единствено вечер след 23ч., когато бебето заспи. Проблем ли ще е ако толкова късно тренирам?
До момента не съм се ограничавала от към храна, свалените килограми са от движение, старая се всеки ден да съм на разходка с бебето, обикновено едно излизане е около 3-4км.

Нещо допълнително, смятам и за важно, все още си кърмя бебчето, знам че това е ключов фактор по много въпроси.

Поздрави,

# 494
  • София
Здравейте, родих през юни чрез секцио. Преди да забременея не съм тренирала, просто съм нямала нужда. Колкото и каквото да ядох тялото ми не се влияеше, обожавах образа в огледалото.
Сега обаче не мога да се позная. Висока съм 172см, забременях 60кг., в деня на раждането бях 95кг. Почти 5 месеца по-късно съм 69кг, свалила съм 26кг.- изключително отпуснато и грозно бих казала е тялото ми в момента.
С какви тренировки мога да започна предвид това, че до сега не съм била активна и операцията?
Времето, което мога да открадна за себе си е единствено вечер след 23ч., когато бебето заспи. Проблем ли ще е ако толкова късно тренирам?
До момента не съм се ограничавала от към храна, свалените килограми са от движение, старая се всеки ден да съм на разходка с бебето, обикновено едно излизане е около 3-4км.

Нещо допълнително, смятам и за важно, все още си кърмя бебчето, знам че това е ключов фактор по много въпроси.

Поздрави,

Здравейте. Може да разгледате тази стара, но полезна статия тук: https://stanimirmihov.com/trenirovka-domashni-usloviq-cqlo-tqlo/

Късни тренировки със сигурност са по-добър вариант от неизпълнението на тренировки, така че препоръчвам.

Има възможност в началото да наруши съня, но има как да се регулира значително:

- Като стартирате с много малко натоварване и впоследствие надградите
- Не консумирате некачествена / преработена храна или напитки след тренировката
- Дадете малко време на тялото да свикне с проява на постоянство

Поздрави,
Станимир Михов

Общи условия

Активация на акаунт