Имаш ли фитнес цел? Попитай Станимир Михов как да я постигнеш!

• 121 777
  • 572
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ще получа ли отговор на моя въпрос? Защо подминавате и не карате подред?

# 451
  • София
Здравейте,
Какво бихте препоръчали като храна, когато тренировките са в ранните часове на деня?
Правя в къщи упражнения с тежести и ластици, около 6,30 сутрин и определено не изпитвам глад. Изпитвам чаша топла вода и хапвам един плод и предпочитам да ми е леко на стомаха. На 53 години съм и целта на упражнениета са по-скоро за тонус и стягане. Не са и продължителни, но ги правя всеки ден около 30-40 минути.
Но се замислих дали протеин на прах ще е удачно да добавя.
Какво е Вашето мнение?

Здравейте. Ако целта не е изгаряне на мазнини/редуциране на тегло, то топла вода и плод може да е добър старт, още повече, споделяйки, че се чувствате добре (взимам предвид и споделените лични данни).

По-комплексно хранене може да се отрази положително, но е необходим тест. За да няма тежест, опитайте да добавите 1/3 или 1/2 доза протеин на прах и проследете за 3-5 дни.

В случай че има подобрение, запазете.
В случай че не се чувствате по-добре, то върнете се на първоначалния вариант.

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 14:27 от Рaдост

# 452
  • София
Ще получа ли отговор на моя въпрос? Защо подминавате и не карате подред?

Здравейте. Не съм видял въпроса, ако е удобно споделете на коя страница се намира в темата или го изпратете отново, ще опитам да отговоря.

Поздрави,
Станимир Михов

# 453
Здравейте! Като начало да кажа, че не съм спортна натура и никога не съм спортувала, но винаги съм била естествено слаба. Последните няколко години, обаче имах две раждания през две години и след тях и продължителните кърмения тялото ми определено се промени. Като цяло не мисля, че имам проблем с теглото - 56-57 кг съм, висока 170 см. Това, което изобщо не ми харесва е, че коремът ми вече не е плосък, а все още стърчи все едно съм в начална бременност. Мисля, че кожата на корема не се събра напълно и някак е в повече. Диастаза май имам много малко - по-малко от един пръст е. Може ли да препоръчате упражнения за този мой проблем, като ако може да са видео или поне със снимки. Моля да пишете и по колко време да ги правя (ако може да е минимално на ден, тъй като все още не разполагам с лично време покрай децата).
Благодаря за отделеното време!

# 454
  • София
Здравейте! Като начало да кажа, че не съм спортна натура и никога не съм спортувала, но винаги съм била естествено слаба. Последните няколко години, обаче имах две раждания през две години и след тях и продължителните кърмения тялото ми определено се промени. Като цяло не мисля, че имам проблем с теглото - 56-57 кг съм, висока 170 см. Това, което изобщо не ми харесва е, че коремът ми вече не е плосък, а все още стърчи все едно съм в начална бременност. Мисля, че кожата на корема не се събра напълно и някак е в повече. Диастаза май имам много малко - по-малко от един пръст е. Може ли да препоръчате упражнения за този мой проблем, като ако може да са видео или поне със снимки. Моля да пишете и по колко време да ги правя (ако може да е минимално на ден, тъй като все още не разполагам с лично време покрай децата).
Благодаря за отделеното време!

Здравейте. Този подробен материал е точно за вас: https://stanimirmihov.com/uprajneniq-za-korem-domashni-usloviq/

Разделен е на няколко части - начинаещи, средно напреднали, напреднали.

Има брой серии, повторения, почивки, снимки, как да надградите във времето.

Прегледайте всичко от-до и изтеглете безплатните програми.
При по-стриктно следване резултатите няма да закъснеят.

Поздрави,
Станимир Михов

# 455
Здравейте, след дълго ровене в нета не намерих нищо за моя случай, на 43 г. съм и тренирам всеки ден,  5 дни в седмицата, кросфит основно или интензивно скачане на въже. Вече две години съм така, не съм отслабвала и не целя това, ръцете доста ми се офирмиха тъй като си бяха слаби по принцип, но проблемът е че отдолу между мишницата и лакътя продължават да си висят и да са отпуснати, иначе мускулът си го имам. Не знам дали това е мазнина, не бих казала, но колкото и да тренирам ръцете там си остават отпуснати, не искам и повече мускули там. Чудя се дали ми липсват протеини, свързано ли е с това, тъй като съм почти веган. Благодаря предварително!

# 456
  • София
Здравейте, след дълго ровене в нета не намерих нищо за моя случай, на 43 г. съм и тренирам всеки ден,  5 дни в седмицата, кросфит основно или интензивно скачане на въже. Вече две години съм така, не съм отслабвала и не целя това, ръцете доста ми се офирмиха тъй като си бяха слаби по принцип, но проблемът е че отдолу между мишницата и лакътя продължават да си висят и да са отпуснати, иначе мускулът си го имам. Не знам дали това е мазнина, не бих казала, но колкото и да тренирам ръцете там си остават отпуснати, не искам и повече мускули там. Чудя се дали ми липсват протеини, свързано ли е с това, тъй като съм почти веган. Благодаря предварително!

Здравейте. Най-често това е знак, че е загубена мускулна маса.

5 тренировки в седмицата е висока физическа активност и е необходимо на нея да бъде отговорено с адекватно количество и качество храна.

Като правило: колкото повече напредват уменията и знанията ни в тренировките, толкова и паралелно с това трябва да се напредва и подобрява храненето.

Определено може част от причината да е липса на макронутриенти, но както може да са белтъчини, така може да са и полезни въглехидрати и мазнини.

Това, че не се консумира например месо, не е единствена причина, тъй като има достатъчно други източници на белтъчини.

Някои насоки, с които да стартирате:

- Добавете конкретни упражнения за зоните, които споменавате
- Имайте периоди, в които приемате повече калории спрямо нормалното за Вас, за да стимулирате покачване на мускулна маса и стягане на тези участъци

Поздрави,
Станимир Михов

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 13:41 от Рaдост

# 457
  • Варна
Какви упражнения са препоръчителни за долна част на корема при положение, че имам още малко диастаза да затварям и че не мога да скачам и бягам, защото имах някакъв лек пролапс, който уж оправих, но ме е страх да не се влоши пак? Горната част на корема я стегнах доста, но долу лесно ми се подува коремът заради диастазата.

# 458
  • София
Какви упражнения са препоръчителни за долна част на корема при положение, че имам още малко диастаза да затварям и че не мога да скачам и бягам, защото имах някакъв лек пролапс, който уж оправих, но ме е страх да не се влоши пак? Горната част на корема я стегнах доста, но долу лесно ми се подува коремът заради диастазата.

Здравейте. Най-полезният и точен отговор ще зависи от много индивидуални фактори. Поради тази причина препоръчвам да разгледате без пропуски цялата статия по темата тук: https://stanimirmihov.com/diastaza/

Поздрави,
Станимир Михов

# 459
Здравейте,
Искам да попитам следното нещо.През последната една година свалих килограми ,и се промених драстично ,поради здравословни проблеми .Не тренирам изобщо ,а и няма как да се случи това нещо в близко бъдеще.Един познат ми препоръча гейнър на Евърбилд - 100 Leen gain mass,който да приемам по три пъти ,с цел освен храната да си набавям останалите калории с него ,за да мога лека по леко да започна да се укрепвам. Какво е вашето мнение за този продукт и като цяло за гейнарите от ново поколение  .Тази марка западна ли е ,или по скоро не...!?В описанието му пише че има 12.4 г протеин ,витамини А,С,Д и тн. Ще приложа скрийншот .
Благодаря ви!

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 15:16 от pavlin_76

# 460
  • София
Здравейте,
Искам да попитам следното нещо.През последната една година свалих килограми ,и се промених драстично ,поради здравословни проблеми .Не тренирам изобщо ,а и няма как да се случи това нещо в близко бъдеще.Един познат ми препоръча гейнър на Евърбилд - 100 Leen gain mass,който да приемам по три пъти ,с цел освен храната да си набавям останалите калории с него ,за да мога лека по леко да започна да се укрепвам. Какво е вашето мнение за този продукт и като цяло за гейнарите от ново поколение  .Тази марка западна ли е ,или по скоро не...!?В описанието му пише че има 12.4 г протеин ,витамини А,С,Д и тн. Ще приложа скрийншот .
Благодаря ви!

Здравейте. Не съм запознат с конкретния продукт, но добавка тип гейнър може да помогне.

Това, което ще ви препоръчам е за начало:

- Да въведете само една доза, а не 3, за да видите как ще се почувствате, впоследствие винаги можете да регулирате
- Всяка доза да не замества хранене, а да е над храненията, които по принцип си правите

Ако са необходми други насоки, пишете ми, може да приложите и скрийншот, например по вайбър.

Поздрави,
Станимир Михов

# 461
В хранителен режим за спортуващ редно ли е да присъстват кисело мляко и 2/3 филии хляб?

# 462
Интересува ме колко зърнени храни и бавни въглехидрати като картофи и кафяв ориз бихте включили в режим на трениращ човек, целящ поддържане на постоянното си тегло? Колко е "много" на дневна/седмична база?

# 463
  • София
В хранителен режим за спортуващ редно ли е да присъстват кисело мляко и 2/3 филии хляб?

Здравейте. Зависи от целите на режима.

Ако става въпрос за човек, който покачва трудно тегло, то кисело мляко и хляб могат да помогнат в определени комбинации.

Поздрави,
Станимир Михов

# 464
  • София
Интересува ме колко зърнени храни и бавни въглехидрати като картофи и кафяв ориз бихте включили в режим на трениращ човек, целящ поддържане на постоянното си тегло? Колко е "много" на дневна/седмична база?

Здравейте. Зависи до голяма степен колко интензивни и редовни са тренировките, както и какво се приема в момента като вид и количество.

На база тези отправни точки може да се регулира, за да се постигат резултати и да се чувстваме по-добре.

Колкото повече се надграждат тренировките, толкова по-добре работи метаболизмът, особено когато се въвеждат паралелно с това сложни въглехидрати.

Това е и основен похват да се постигнат резултати и да се задържат за много дълго време напред, а не само в рамките на една кратка програма.

Поздрави,
Станимир Михов

Общи условия

Активация на акаунт