Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ще ваксинирате ли вас и детето си когато излезе ваксина за Covid 19?

Опции:

* Гласуването приключено: пт, 01 май 2020, 10:23

# 30
 • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
 • Мнения: 2 307
Аз пък очаквам с нетърпение ваксината. Дано да стане скоро, да е ефективна и евтина...
Бих се ваксинирала.
Трябва някак да се ограничи това чудо. Дали 70% от населението ще преболедува и ще създадем достатъчно антитела, или ще ни боцнат по веднъж... Не ми се мисли с възрастните хора какво ще стане. Ще треперят и доизживяват живота си затворени...
Дано по-скоро премине и успеем поне донякъде да се върнем в релси...

# 31
 • София
 • Мнения: 17 999
Няма как скоро да има ваксина, която да е за масова употреба.

# 32
 • Мнения: 15 185
Именно, скоро няма да е. А евтиното - каквото, такова. И 100 лева да е, ще се боцкаме да спре тази лудница.

# 33
 • Мнения: 844
В една статия четох, че най-рано след 11 месеца ще има ваксина, която да е пусната за масова ваксинация. До тогава  по-голямата част от населението ще е прекарала вируса.

# 34
 • Мнения: 19 432
Не, защото вирусът е нов, ваксината е нова и не се знае как ще повлияе на организма.

# 35
 • Мнения: 15 185
Странно ми е това с "ваксината е нова" и "не знам как ще повлияе на вируса". Ами нали именно затова няма да я пуснат след месец, а след година - за да я тестват. То и сега има вече готови за тестване ваксини, но никой не обещава да ги пусне утре в продажба.  Да не говорим, че и ваксините за грип всяка година са нови и не се знае как ще повлияят. Според мен рискът от новата ваксина си струва за да се спре този мор и по хора, и по икономика.

# 36
 • Мнения: 19 432
Аз и против грип не се ваксинирам. И не съм се разболявала от истински грип от малка. Хващат ме от време на време настинки с лека температура, пия хапчетата за масова употреба и след няколко дни ми минава.

# 37
 • Мнения: 844
Аз и против грип не се ваксинирам. И не съм се разболявала от истински грип от малка. Хващат ме от време на време настинки с лека температура, пия хапчетата за масова употреба и след няколко дни ми минава.
Не всички имат този късмет. Забелязвам, че разни добавки и витамини ако помогнат да те пропусне грипа една година, на следващата не помагат... 🙁
До имунна система си е.

# 38
 • Пловдив
 • Мнения: 3 865
Не, няма да се ваксинирам, нито ще ваксинирам децата си.
Не вярвам, че ваксината ще е безопасна.
А и дотогава всички ще сме го изкарали, ако вече не сме.

Никога не сме са ваксинирали срещу грип. И не сме боледували тежко, ако боледуваме с грипоподобни симптоми, изкарваме го на крак, и без лекарства почти.

# 39
 • Мнения: 687
Не, няма да се ваксинирам.
Вече е ясно, че Ковид-19 не е от болестите с висока смъртност. При добро здраве, без съпътстващи сериозни заболявания и при наличие на добър имунитет вирусът се изкарва сравнително леко. Винаги съм разчитала повече на здравословен начин на живот, добро хранене и редовен спорт и (да чукна на дърво) на 47 години съм много добре, а от грип не съм боледувала повече от 15 години.
Децата ми също пораснаха здрави, никога не са ваксинирани срещу грип, боледували са малко пъти, винаги много леко.
Впрочем, малката ми дъщеря в Германия май вече изкара този Ковид. Имаше характерните симптоми (вкл. температура, замайване, временна загуба на обоняние и вкус). Имаше точно 5 дни неразположение, но не нетърпимо, щом не е легнала на легло, а си е учила вкъщи, гледала филми и заменила тренировките с йога. Вчера самоналожената и пълна карантина изтече и детето се чувства страхотно за радост на полудялата си от притеснение майка, която му досаждаше по телефон, месинджър и вайбър по 100 пъти на ден Grinning

# 40
 • Мнения: 8 338
Няма да ваксинирам нито мен, нито децата ми!
Не вярвам на нито една дума на телевизията, професори, генерали......и всички, които запълват ефирното време на телевизията.
Много удобен начин да си пробутат ваксините, които хората масово отказват да поставят. Сигурна бях, че в даден момент ваксините ще бъдат споменати в лечението на коронавируса.

# 41
 • Мнения: 15 185
Как така се опитват да ти пробутат нещо, което го няма? И защо да се опитват да ти пробутат нещо, за което има ОГРОМЕН брой желаещи - пазар, който трудно ще се задоволи. И при това положение ТЕ (кои ли са) се целят на теб да си пробутат ваксината, понеже никой не я иска...

# 42
 • Мнения: 8 338
ОГРОМНИЯТ брой желаещи за бъдещата ваксина по статистика ли го видя някъде или имаш вътрешна информация? По телевизията ли го чу? А, може би по радиото?

# 43
 • Мнения: 15 185
ОГРОМНИЯТ брой желаещи за бъдещата ваксина по статистика ли го видя някъде или имаш вътрешна информация? По телевизията ли го чу? А, може би по радиото?

Нали знаеш приказката "Търси парите"? Е, виж колко пари се наливат за намиране на ваксина, и колко екипи работят в паралел за такава. Ако нямаше пазар, щяха ли да го правят и да харчат пари за това?

# 44
 • Далече, далече
 • Мнения: 4 062
Те вече са създали пазар чрез паниката, която всяват.

Общи условия

Активация на акаунт