Отговори
# 6 435
  • София
Би било адкси тъпо да отпадне, но така или иначе сме свидетели на някои доста тъпи неща.. така че няма да се изненадам...

# 6 436
  • в страната на чудесата
Сега остава да уточнят нашите велики специалисти кои са жените с риск от тромбоцитопения. Така един ясен списък да извадят да ги видя.
Вероятно вече ималите епизод при някоя инфекция. А за тромбофилиите си има скрининг

# 6 437
  • Швейцария
Здравейте! Бихте ли казали каква реакция имахте след като се ваксинирахте с втора инжекция с Модерна? За болката в мускула, където е поставена инжекцията е ясно, но вдига ли се температура, треперене, главоболие или пък нещо друго?

И двамата с ММ след втората доза Модерна имахме температура 39 градуса и треска. Мина за 24 часа с 3 пъти взимане на парацетамол.

# 6 438
Сега остава да уточнят нашите велики специалисти кои са жените с риск от тромбоцитопения. Така един ясен списък да извадят да ги видя.
Вероятно вече ималите епизод при някоя инфекция. А за тромбофилиите си има скрининг
Повечето според мен не предполагат. А не се дават насоки дали нещо може да насочи хората освен предишен такъв епизод.
Аз се чудя все още защо ако имат подозрения, че антифосфолипидния синдром и лупус антикоагулант са една причина за тромбозите при Ковид се препоръчва обаче ваксинация и знае ли се изобщо тези хора дали са в риск от ваксината.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 23:18 от lovely

# 6 439
  • София
Някой знае ли как стоят нещата с ваксинационния сертификат ако се ваксинираме през зелен коридор, а не чрез електронния регистър? Има ли някаква разлика или пак си излиза с QR код? Ние в някакъв момент ще се връщаме в чужбина и се чудех дали има разлика, важно ни е да имаме все пак някакъв сертификат.

# 6 440
Някой знае ли как стоят нещата с ваксинационния сертификат ако се ваксинираме през зелен коридор, а не чрез електронния регистър? Има ли някаква разлика или пак си излиза с QR код? Ние в някакъв момент ще се връщаме в чужбина и се чудех дали има разлика, важно ни е да имаме все пак някакъв сертификат.

Няма разлика. Без значение е по какъв начин сте ваксинирани. Важно е да имате две дози за Пфайзер, Модерна и АЗ или една доза за J&J. На теория всеки един ваксинационен център трябва да Ви принтира сертификата, ако го поискате, безплатно. Може да си го изкарате и от his.bg, ако имате електронен подпис.

# 6 441
  • София
Супер - идеално!

# 6 442
Стискайте палци. Утре отиваме да ни боцнат с Модерна , първа игла. Дано да няма усложнения!

# 6 443
  • София
Още един въпрос от мен - задължително ли е да си правим втората ваксинация в същия център като първата? Или някакси се отразява ако примерно първата ваксинация ти е от зелен коридор, а втората през регистъра?

# 6 444
Инфо за ваксинираните с 1 доза АЗ в Цибалаб - видях, че в сайта им вече няма опция за записване и се свързах с тях да питам дали не са прекратили ваксинацията. Слава богу не, продължават по план за доза 2, с картончето - направо на място.

Имат ли такова право? Та те са лаборатория за изследвания!

# 6 445
Имат. Централата на Цибалаб е по-голяма от много поликлиники. Имат и лекари - най-малкото им трябват такива за паразитология и патология.

Islandgirl, не е задължително втората доза да е на същото място като първата, но е желателно. Няма как след първа доза после да се запишете през системата. Няма и нужда. Просто с картончето, което ще Ви дадат при първа доза, отивате за втора на написаната там дата.

# 6 446
  • В страната на бурите
Аз се чудя какво да правя. Първата ми ваксина е с АЗ преди месец, а след седмица е посоченият ми час за втора доза. Правих си тест Abbott за антитела и резултатът е 604 (>50 пише позитивен) . Това уж е добре, въпреки че протективният титър е 1050. Не съм карала вируса и нямах реакция след първа доза. Колебая се да чакам ли за втора доза още - 3-4 седмици, не разбирам защо. Искам по-бързо да се приключва с тези ваксини, защото ми предстои планова операция и я отлагам твърде дълго... Някой правил ли е подобен тест и има ли значение за ваксинацията?

# 6 447
Не знам, аз ще си направя втора доза АЗ на 10-тата седмица, както препоръчват.

# 6 448
Аз се чудя какво да правя. Първата ми ваксина е с АЗ преди месец, а след седмица е посоченият ми час за втора доза. Правих си тест Abbott за антитела и резултатът е 604 (>50 пише позитивен) . Това уж е добре, въпреки че протективният титър е 1050. Не съм карала вируса и нямах реакция след първа доза. Колебая се да чакам ли за втора доза още - 3-4 седмици, не разбирам защо. Искам по-бързо да се приключва с тези ваксини, защото ми предстои планова операция и я отлагам твърде дълго... Някой правил ли е подобен тест и има ли значение за ваксинацията?

Много добър резултат и моят е горе-долу толкова. Иначе между двете дози се чака толкова много, за да може втората доза да е по-ефективна. И аз препоръчвам поне 10 седмици да се изчака, иначе и на мен ми се иска да я сложа бързо, но ще чакам. По този повод няма да се занимавам с РНК ваксини след 12-та седмица, защото не мога да отлагам повече.

# 6 449
  • Далечният изток
Още един въпрос от мен - задължително ли е да си правим втората ваксинация в същия център като първата? Или някакси се отразява ако примерно първата ваксинация ти е от зелен коридор, а втората през регистъра?
В центъра, където вече сте поставяли първата доза знаят, че ви предстои втора на определена дата, колко човека ще трябва да се ваксинират на тази дата, съответно трябва да размразят определен брой дози. Затова е най-добре да е на същото място според мен.
Аз след малко отивам за втора доза Модерна.

Общи условия

Активация на акаунт