Отговори
# 6 450
Аз съм се ваксинирала в болница, в която не ми дадоха втора дата, защото "всичко е много несигурно". Нямам и на картончето. Казаха ми след 10 седмици да се обадя и да си сложа втора доза при тях или където искам другаде.

# 6 451
  • София
Модерна какви нежелани реакции дава при млади хора?

# 6 452
  • Бургас
Каква е разликата при втора доза АЗ на 6-та и 10-та седмица, докато си чакаше втората доза баща ми се разболя 7-мата седмица.... синът ми ще е абитуриент, десетата седмица му се пада чак началото на юни, мисля си, не е ли по-добре да сложи втората доза 6-7 седмица - пада се две седмици преди бала и да си има все пак някаква защита с двете дози, защото ако чака за десетата седмица има голяма вероятност да се зарази през това време

# 6 453
  • Варна
Още един въпрос от мен - задължително ли е да си правим втората ваксинация в същия център като първата? Или някакси се отразява ако примерно първата ваксинация ти е от зелен коридор, а втората през регистъра?
В центъра, където вече сте поставяли първата доза знаят, че ви предстои втора на определена дата, колко човека ще трябва да се ваксинират на тази дата, съответно трябва да размразят определен брой дози. Затова е най-добре да е на същото място според мен.
Аз след малко отивам за втора доза Модерна.

AIDA_N, пиши след това имала ли си странични реакции след втората доза Модерна.

# 6 454
  • София
Много ви моля, тези от вас, които са с поставена втора доза на Модерна да споделите, колко часа след ваксинацията започнаха нежеланите реакции и колко време продължиха. Като часове ме интересува.
Благодаря предварително Simple Smile

# 6 455
  • София
При мен (старата), температурата започна 2 часа след боцкането, при сина ми (на 18 г.) - след 6 часа. Него го държа само 2 дена 38-38.5 и после  малко над 37 градуса още 3-4 дена. Усеща се само Т нас 38 с нещо като главоболие - тежест в горната част на главата, но не е стягане или някаква болка.

# 6 456
  • Враца
Ние и двамата сме с АЗ, втората ни доза е на 5 май, 10 седмици.
Сега звъннах в мед. център, където ни сложиха първата. Можело от 17 до 21 май.

Опитвам се да се свържа с РЗИ Враца за повече информация.

# 6 457
  • София
Здравейте, някой знае ли кога ще заработи записването през портала? Засега не може след 4 май.Благодаря!

# 6 458
За Варна:

Скрит текст:
Който желае да се имунизира с иРНК-ваксина в момента поставят Pfizer в Аспарухово - ДКЦ "Св. Иван Рилски Аспарухово-Варна".
Можете да се запишете там на място, както и на лично съобщение във фейсбук страницата на ДКЦ I "Света Клементина - Варна" с 3 имена и телефон. Те ще се свържат с вас.

# 6 459
Здравейте, някой знае ли кога ще заработи записването през портала? Засега не може след 4 май.Благодаря!
По някаква причина спряха отварянето на нови дати.

До изборите се отваряше нов ден в 12:00 за след 20 дни.

След тях - спря.

Със сигурност беше автоматична генерация, която спряха - защо - не знам.

За най-сигурно - свържете се с РЗИ или някой от ваксинационните центрове.

# 6 460
Аз не мисля, че реакцията  след ваксинация зависи от възрастта. По-скоро си е до човека. Даже роднини на сходна възраст  реагират различно.
Смисълът при АЗ да препоръчват  интервал след първата игла 10-12 седмици  е, да се получи по-добър имунен отговор. Когато се направят набързо двете игли, антителата от  първата ваксинация са толкова силни, че унищожават активната  съставка на втората ваксина, така че от  тях няма никаква полза.

И  аз искам да се свършва вече, но ще си чакам да минат 10 или даже  12 седмици и тогава ще си сложа  втората  доза. Не е въпросът да се натоварвам с втора доза, без да има ефект.

# 6 461
  • Пловдив
Предполагам, че ще отворят нови дати, когато са готови с новите около 300 ваксинационни кабинета, според заповедта на министъра. В Пловдив първоначално бяха около 10-15 центрове. После останаха само 3.
На мен за втора игла ми казаха да отида на определената дата, без записване за час. Пада се в събота. Дано работят, макар според портала не слагат дози в събота.
Аз нямах никаква реакция след първа Pfizer. Дори се чудя сложиха ли въобще нещо. Чета за начина на съхранение на ваксината. Дано са коректни и точни в центровете. Чаках 20 минути да се размрази. Надявам се да е ефективна, въпреки нулевата реакция на организма ми.

# 6 462
  • Варна
Много ви моля, тези от вас, които са с поставена втора доза на Модерна да споделите, колко часа след ваксинацията започнаха нежеланите реакции и колко време продължиха.

Защо ги наричате "нежелани реакции", като това са естествени реакции? Smiley

# 6 463
Смисълът при АЗ да препоръчват  интервал след първата игла 10-12 седмици  е, да се получи по-добър имунен отговор. Когато се направят набързо двете игли, антителата от  първата ваксинация са толкова силни, че унищожават активната  съставка на втората ваксина, така че от  тях няма никаква полза.
А на пфайзер, защо е през 20 дни

# 6 464
Пфайзер е друга ваксина с други срокове.

Общи условия

Активация на акаунт