Отговори
# 6 840
Интервалът на Пфайзер е 21 дни. Правилно е поставена втората доза.
Извинявайте, това към моето мнение ли е? Ако е, не е вярно. Поставени  30.01 и 23.04/вчера/. Това са близо 3 месеца. Това ме притеснява дали ще действа тази ваксина както трябва. Интересното е, че още при поставяне на първата, знаеше, че в края на април ще е втората. Как са го решили това англичаните? Не мога да го проумея.

# 6 841
  • Пловдив
Извинявайте, това към моето мнение ли е? Ако е, не е вярно. Поставени  30.01 и 23.04/вчера/. Това са близо 3 месеца. Това ме притеснява дали ще действа тази ваксина както трябва. Интересното е, че още при поставяне на първата, знаеше, че в края на април ще е втората. Как са го решили това англичаните? Не мога да го проумея.

Мисля, че отлагаха втората игла, за да има първа доза за повече хора.

# 6 842
Ще действа, споко. По-скоро има риск между двете дози да се разболееш, но явно това не се е случило.

# 6 843
  • София
Извинявайте, това към моето мнение ли е? Ако е, не е вярно. Поставени  30.01 и 23.04/вчера/. Това са близо 3 месеца. Това ме притеснява дали ще действа тази ваксина както трябва. Интересното е, че още при поставяне на първата, знаеше, че в края на април ще е втората. Как са го решили това англичаните? Не мога да го проумея.
Да, ще действа. Щом се е запазил здрав до втора ваксина - всичко ще е наред. Първата ваксина не е развейпрах, даже тя е основополагащата, поне според мен.
Вижте, други ваксини, вторите дози/ваксини се слагат след десет-дванайсет години (морбили), така че спокойно.

# 6 844
  • London
Моя 12 часа няма все още никакъв страничен ефект и ръката не го боли. Чудя се да му предложа ли парацетамол все пак за през нощта за всеки случай. Най-добре да.....

# 6 845
При мъжа ми започна Т и треска на 13-14 час. При мен нямаше нищо. Няма смисъл според мен да пие нищо, ако се чувства добре, може да няма никакви странични ефекти.

# 6 846
  • София
Може ли един тъп въпрос! ? При втора доза пак ли трябва да се попълва декларацията?

# 6 847
Да, попълва се декларация съссъщото съдържание.

# 6 848
  • London
Да никакви странични ефекти нямаше....и днес няма. Хубаво ще е повече хора да са така.

# 6 849
Излишно е да му даваш парацетамол, като няма оплаквания..
Аз понеже поразпитах като ми слагаха моята, посъветваха ме ако мога да търпя, до 38° да не пия нищо.

# 6 850
  • София
Един от страничните ефекти на ваксината Pfizer може да бъде миокардит (възпаление на сърдечния мускул) или перикардит (възпаление на перикарда -  мембраната около сърцето).
Е, извинявам се много, ама от това повече ме е страх отколкото от редките тромбози...

# 6 851
  • София
Извинявайте, това към моето мнение ли е? Ако е, не е вярно. Поставени  30.01 и 23.04/вчера/. Това са близо 3 месеца. Това ме притеснява дали ще действа тази ваксина както трябва. Интересното е, че още при поставяне на първата, знаеше, че в края на април ще е втората. Как са го решили това англичаните? Не мога да го проумея.
Да, ще действа. Щом се е запазил здрав до втора ваксина - всичко ще е наред. Първата ваксина не е развейпрах, даже тя е основополагащата, поне според мен.

Не само според теб - Кантарджиев и Кунче го казаха няколко пъти по телевизията. Първата дава основата, а втората просто додава още 5 - 10 - 15 % допълнителна защита към основната.

# 6 852
  • София
Днес отскочихме до пернишката болница ДКЦ 1. До вчера само с Файзер са ваксинирали, днес и утре с Модерна. Минахме веднага без чакане, премериха ни кръвно и температура преди ваксината. Нищо не усетих като болка нито аз нито другите двама с които ходихме, и за момента сме без никакви странични ефекти. Дадоха ни картонче с дата за втора доза след месец. 9-5 работят и днес и утре ако някой си търси рнк уикенда. Без записване е.

islandgirl, благодаря за информацията, потвърждавам я. Дъщеря ми се ваксинира преди около час, имаше само една жена преди нея. Утре също ще ваксинират с Модерна.

Много благодаря за тази информация! Бяхме планирали поход с минаване през Перник (повечето пътеки в Краище предполагат минаване през Перник от София), отбихме се сутринта в ДКЦ 1, ваксинираха ни семейно с Модерна и си направихме 14 км преходче в Черна гора. Засега (7 часа по-късно) нямаме никакви странични реакции.
След един месец пак ще сме в Краище Simple Smile

# 6 853
Знаете ли къде ваксинират в София през уикендите с АЗ?

# 6 854
Вма и Пирогов, но най-добри да се видят сайтовете. Вече е късничко.

Общи условия

Активация на акаунт