Отговори
# 6 960
  • София
Моя приятелка се ваксинира също с втора доза на АЗ в МВР болница, пак са я пратили за сертификат при личния лекар, но тя не е знаела, че просто трябва да настоява и ще си го получи от съответната болница.
Габи, удобно ли ще е да я попиташ, дали за втората доза е била с час, и имало ли е много хора като е отишла?
Аз още се чудя за втората доза, да се регистрирам ли в сайта за час, или да отида ей така, без час.

Без час. Просто отиваш и се ваксинираш без никакви затруднения. Simple Smile Минала е за 5 минути.

Ние също се ваксинирахме без час във ВМА. Чиста работа. Simple Smile

# 6 961
Мерси Габи! А знаеш ли в коя седмица след първата доза е отишла?
Таис, мен ме ваксинираха на 1 март, въртях, смятах, че на 10 май правя пълни 10 седмици. Чудя се, на 9-ти ли да отида - в почивните дни, след 10-ти ли 🤔
Нали сега навсякъде пишат да се удължи до 12 седмица, не знам точно по каква причина 🤔

# 6 962
Здравейте,какво става ако някой реши да не слага 2 игла?

# 6 963
Ами седиш си само с първа доза, но сертификат не получаваш.

# 6 964
  • София
Няма достатъчна защита (освен ако не е боледувал), няма сертификат.

# 6 965
Ами като си го преболедувал супер тежко до болница и имаш изградени антитела и не са минали 4 месеца и ти вкарат вируса,не е ли неправилно? Не трябва ли да намалеят антителата или? И какви са страничните реакции?

# 6 966
  • София
В такъв случай не отиваш за първа доза, изчакваш да намалеят.

# 6 967
  • София
Моя приятелка се ваксинира също с втора доза на АЗ в МВР болница, пак са я пратили за сертификат при личния лекар, но тя не е знаела, че просто трябва да настоява и ще си го получи от съответната болница.
Габи, удобно ли ще е да я попиташ, дали за втората доза е била с час, и имало ли е много хора като е отишла?
Аз още се чудя за втората доза, да се регистрирам ли в сайта за час, или да отида ей така, без час.
Не можеш през портала. Още щом си ъведеш данните систамета изписва: "Лицето има поставена ваксина" и не можеш да продължиш напред.

Ами като си го преболедувал супер тежко до болница и имаш изградени антитела и не са минали 4 месеца и ти вкарат вируса,не е ли неправилно? Не трябва ли да намалеят антителата или? И какви са страничните реакции?
Никакъв вирус не ти вкарват!

# 6 968
  • София
Във ваксините няма коронавирус. Българските и европейските препоръки са да се изчака три месеца след положителен тест, но в САЩ например са супер крайни и казват, че ако не са те лекували с плазма, директно да отиваш за ваксинация след края на карантината и симптомите...

# 6 969
  • София
Таис, мен ме ваксинираха на 1 март, въртях, смятах, че на 10 май правя пълни 10 седмици. Чудя се, на 9-ти ли да отида - в почивните дни, след 10-ти ли 🤔
Нали сега навсякъде пишат да се удължи до 12 седмица, не знам точно по каква причина 🤔

Тя се ваксинира в 9 седмица с втора АЗ.

# 6 970
Според мен е редно да се отиде по националния ни протокол, точно 10 седмици след първа доза, не съм мислила за забавяне.
При мен много смешно се получава, 70 - ти ден - в събота пред Великден, както в лафа. Joy
Пиша си завещанието и отивам.

# 6 971
Вчера и днес би трябвало да има доста хора за втора доза АЗ от тези, които са се ваксинирали на 19-20-ти февруари. Thinking Някой да сподели за странични ефекти след това евентуално? Аз се ваксинирах на 21-ви февруари и датата ми е утре...уж.

# 6 972
Включвам се в отбора на чипираните - първа доза Пфайзер от днес, ще докладвам за реакции.
Казаха ми да не взимам нищо превантивно, а за компрес с риванол не се сетих да попитам. Превантивно ли слагате или ако има болка в ръката?

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 11:47 от Вαнuлuя

# 6 973
Вчера и днес би трябвало да има доста хора за втора доза АЗ от тези, които са се ваксинирали на 19-20-ти февруари. Thinking Някой да сподели за странични ефекти след това евентуално? Аз се ваксинирах на 21-ви февруари и датата ми е утре...уж.
Ти как си броиш, или имаш дата на картончето.
Защото аз съм ваксинирана на 20 февруари, събота.
Точно тази събота сега стават десет седмици.

# 6 974
  • София
Ти как си броиш, или имаш дата на картончето.
Защото аз съм ваксинирана на 20 февруари, събота.
Точно тази събота сега стават десет седмици.
И мъжът ми е така - ваксиниран на 20 февруари. Но неговата дата е 29 април. Той ще си сложи втората доза след празниците.

Общи условия

Активация на акаунт