С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 301
  • 781
  •   1
Отговори
# 660
  • волно калдъръмче
Янтра, обсъждаме предлагащите помощ, не приемащите. Разбира се, че няма да приемеш, ако знаеш, че няма да се случи това, за което конкретно молиш, за какво ти е?
Вяра, бабите имат някакви специални права да пренебрегват мнението на майката ли? Нямат и за всички се отнася, това, че е бабата с нищо не я оправдава. Като се замислиш даже е точно обратното.
А на тези, дето са им казвали да не дават мекици, мислиш ли, че не им е казвано? Казвано е то многократно. Но на свекървите, както виждаш в 122 теми, някак им е по-удобно да не го чуват. Те, ако го чуваха изобщо нямаше да има проблем. Ама примери с такива свекърви, колкото искаш тук. Не за мекиците конкретно, а за мераците им да се налагат за всичко за децата и хранене и възпитание и начин на отглеждане като цяло.
За недаването, вече отговорих към Янтра
Виждам, че определен тип жени ти бърка в здравето. Знаеш, че хората са различни и типизирането или вкарването в някакъв определен шаблон издава шаблонно и елементарно мислене. В обобщения образ, който изграждаш, включваш само отрицателни черти и в добавка без всякакво неудобство представяш свекървите като чужди хора, ама пък искаш да са сърдечни и отворени за мераците ти. Някаква нелепа царственост демонстрираш "Аз казах - тя да изпълнява". Мисля, че сама разбра защо не ти се получават нещата.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:33 от Вяра

# 661
  • при късмета
Виждам, че ти не разбираш на теб защо не ти се получава. Да, за детето си една майка има пълното и абсолютно безпрекословно право да каже "аз казвам, а ти изпълняваш". При това не само на свекървата, ами буквално на всеки, дори на баща му.
До тук не съм посочила нито една отрицателна черта, камо ли на "тип" жени, макар и самата ти да не казваш кой е този тип. Това е елементарно мислене, защото аз до тук не черти на нечии характер коментира, а действия. Може би това обяснява на теб защо не ти се получава. Или пък действие и характерни черти, за измислен от теб тип е идно и също, знам ли. Бързането с окачествяване и квалификации е още по-сигурен признак на елементарно мислене.Даже е най-сигурния

# 662
  • волно калдъръмче
Виждам, че ти не разбираш на теб защо не ти се получава. Да, за детето си една майка има пълното и абсолютно безпрекословно право да каже "аз казвам, а ти изпълняваш". При това не само на свекървата, ами буквално на всеки, дори на баща му.
До тук не съм посочила нито една отрицателна черта, камо ли на "тип" жени, макар и самата ти да не казваш кой е този тип. Това е елементарно мислене, защото аз до тук не черти на нечии характер коментира, а действия. Може би това обяснява на теб защо не ти се получава. Или пък действие и характерни черти, за измислен от теб тип е идно и също, знам ли. Бързането с окачествяване и квалификации е още по-сигурен признак на елементарно мислене.Даже е най-сигурния
Бабата прави нещата по свой начин, но според теб  се налага, за да ти прави напук. Действията ѝ съвсем не я представят като лошо бабе. Така може - така го прави. Виж, наставеното от теб също дава ясна представа за твоята личност.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:35 от Вяра

# 663
  • при късмета
Това, че бабата си има начин, не оправдава по никакъв начин пренебрегването на мнението на майката. Тогава ще каже, че не може да помогне и толкоз, майката си прави сметка как да се оправи, дали да оставя детето по принцип и т.н. Като само така може и няма никакво желание да се съобрази, изобщо няма да го прави. Обаче и бабата после няма право да се тръшка, че не ѝ дават детето, а тя видиш ли как искала да го гледа и да помага. И да не твърди, че помага изобщо.
Толкова е просто. Когато не искаш някаква помощ, не я приемаш. А когато предлагаш помощ, трябва да е точно помощта от която има нужда този на когото помагаш. Другото е биене в гърдите за пред бабите на пейката

# 664
Аз да се включа с един пресен пример. Свекървата е на гости на етърва ми за няколко дни. Етърва ми отива до магазина и свекървата ми обяснява как я била издебнала като отишла до магазина, за да даде мед на 2 месечното бебе, защото знаела, че етърва ми не иска да дава мед на детето преди 1та годинка. Искала да види как щяло да реагира детето. Е, това нормално ли е?

# 665
  • при късмета
Не е нормално и олицетворява твърдението "тя само така си може". Аз на твое място бих казала на етървата

# 666
И аз бих казала. Медът може да съдържа ботулинови спори и да навреди на детето, то и затова не се препоръчва преди годинка. Няма да коментирам поведението на свеки, че ще ме баннат - да видела какво ще стане. Ами ако стане нещо лошо или непоправимо? Нали ти е кръв това дете, по дяволите.

# 667
  • Mediterraneo
Аз да се включа с един пресен пример. Свекървата е на гости на етърва ми за няколко дни. Етърва ми отива до магазина и свекървата ми обяснява как я била издебнала като отишла до магазина, за да даде мед на 2 месечното бебе, защото знаела, че етърва ми не иска да дава мед на детето преди 1та годинка. Искала да види как щяло да реагира детето. Е, това нормално ли е?

И ти к'во?

# 668
  • София
Бабата праяи нещата по свой начин, но според теб  се налага, за да ти прави напук. Действията ѝ съвсем не я представят като лошо бабе. Така може - така го прави...
От постовете ти в тая тема, си правя извод, ти си олицетворение на "свекърва" - винаги напук, винаги нАпреки, винаги само по твоя си начин можеш и толкоз.
Koгато бабата е наясно с начина на отглеждане от родителите и въпреки това, прави нещата по нейния си начин - да, това е налагане в прав текст "знам вие как го правите, но аз ще го правя както аз си искам <среден пръст>". Ето пресен пример с меда. Наясно е, че майката умишлено не дава мед, ама му набутала в устата - ей така, щот тя така иска, на майката м@йната й. Ама слабоумието й не достига да се сети, че тия всоеволия могат да откарат детето в спешното или не й пука, важното е да е натрила носа на снахата.

# 669
  • волно калдъръмче
От постовете ти в тая тема, си правя извод, ти си олицетворение на &quot;свекърва&quot; - винаги напук, винаги нАпреки, винаги само по твоя си начин можеш и толкоз.
Не знам аз кой е напук в темата, но то се вижда.

Айде филмите пак почнаха. Бабата дала мед; грах; свалила му грейката през май; оплела му някви скапани терлици; иска да го носи на ръце, а то се дере , не се ли сеща, че не и то не може да я понася... Оф, тъпа жена.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:47 от Вяра

# 670
  • Варна
Абе помощта е разтегливо понятие, доста разтегливо. Аз съм на мнение, че помощта се приема или отхвърля. Няма лошо да си кажеш правилата ама като виждаш насреща си, че не се спазват, теглиш майни и казваш "сам/а ще се оправя". Ако не можеш сам/а и опираш до други хора, е, тогава си поемаш риска, че нещото, което получаваш може и да не е точно това, което искаш, ама все е нещо. То и аз искам целия свят да ми върви по гайдата обаче той не ще.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 08:32 от HighSpeed

# 671
  • при късмета
Айде филмите пак почнаха. Бабата дала мед; грах; свалила му грейката през май; оплела му някви скапани терлици; иска да го носи на ръце, а то се дере , не се ли сеща, че не и то не може да я понася... Оф, тъпа жена.

Сериозно ли според теб не е проблем, че е дала мед? И на всичкото отгоре тайно от майката. Та, ако детето реагира тя да се чуди от какво е и от къде е дошло. Сега пак се изкарай най-великата и най-добрата и, че много, ама много държиш  на двете страни да се чувстват добре. До тук само свекървите оправдаваш, независимо какво ще направят и то все с доводи, които дори не могат да са оправдания

# 672
  • волно калдъръмче

Сериозно ли според теб не е проблем, че е дала мед? И на всичкото отгоре тайно от майката. Та, ако детето реагира тя да се чуди от какво е и от къде е дошло. Сега пак се изкарай най-великата и най-добрата и, че много, ама много държиш  на двете страни да се чувстват добре. До тук само свекървите оправдаваш, независимо какво ще направят и то все с доводи, които дори не могат да са оправдания
Като няма какво друго да кажеш, отключваш алергиите. Естествено, че ми е важно всички да се чувстват добре. И не разбирам защо е този излишен хъс, след като твоята гледна точка се одобрява от много жени тук.

Казала, че дала мед, не е като да е дала мед. Нали? Прави разликите. Може да си фантазира или да те пробва. Защо държиш буркана с меда на плота, щом знаеш, че бабата ще бръкне с пръст да му даде, е съвсем друга тема. Ако ми е важно детето да не яде мед от пръста на баба си, не ѝ създавам условия да го прави, запокитвам меда на някое тайно място и готово. Първо си създала условия, после се чудиш що детето се алеризирало. Ми да забраним и на комарите да го хапят; на слънцето да пече, за да не му гори кожата; на другите деца да го дразнят. Карай го по-спокойно, не е нужно да скачаш на всяко нещо.

# 673
  • при късмета
Пак нелепо оправдание на свекървата и снахата виновна, че имало мед вкъщи. Междувпрочем, къде прочете да съм написала нещо за алергия?

# 674
Вяра, щом като нещо вкъщи може да провокира свекървата и тя не може да се контролира, няма да идва. Ама пък тогава ще кажеш, че възпрепятствам изграждането на връзка между баба и внуче. От какъв зор преди да дойде някой на гости ще омитам всички плотове и ще подреждам, че на някой да не му дойде нещо на ум.
Съгласна съм, че и снахите са виновни понякога, ама айде стига де...

Общи условия

Активация на акаунт