С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 301
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Бабата с меда е опасна. Казвам го в лошия смисъл.

# 676
Бабата с меда е опасна. Казвам го в лошия смисъл.
Има ли такъв казус в темата, или пишем хипотетично ?
Ако има такава баба, е не само опасна, но и престъпник.

# 677
  • София
Мисля, че беше на предишната страница. Или по-предишната. От тел съм и ми е неудобно да ровя.
Ето го - https://bg-mam.ma/p/1197419/40850261

# 678
Аз да се включа с един пресен пример. Свекървата е на гости на етърва ми за няколко дни. Етърва ми отива до магазина и свекървата ми обяснява как я била издебнала като отишла до магазина, за да даде мед на 2 месечното бебе, защото знаела, че етърва ми не иска да дава мед на детето преди 1та годинка. Искала да види как щяло да реагира детето. Е, това нормално ли е?

Да добавя и да оневиня малко свекървите в частност:
Майката на майка ми ми е давала крем карамел, а съм била на 2-3 месеца. Издебнала я да си легне и айде. Да не взема да пропусна да опитам от нещо на масата и да ми стане нещо... На 7-8г. вече ми даваше и бира на обяд. Мисля, че на майка ми даже не й е минало през ума, че може зряла жена да наорави нещо такова, за да предупреди. Разбра чак сега   скоро.
Така че не само свекървите правят напук на младите майки.

# 679
Олеле, мерси, пропуснала съм го .

Тази утре може и залче , топнато във винце да му сложи. Flushed

Добре, че си е признала.

# 680
  • при късмета
За мен това е не признание, а хвалба пред трето лице как е издебнала снахата. Нищо, че третото лице пак ѝ е снаха. На мен ми е интересно какво е направила Импресита. Аз бих я попиляла тази свекърва и до моето дете няма да се доближава. Само навън, на 3 метра разстояние, това ще ѝ виждането на детето. А мъжа ми, ако не заеме същата позиция, ще последва майка си

# 681
Ами естествено, че се възмутих на свекърва си. Казах й, че не е правилно да дава така мед щом като знае, че етърва ми не одобрява, но естествено отговора беше:Е, то малко дадох. После аз й казах, че не е въпроса в това, че е дала малко (на мен ми е ясно, че не му е дала цяла лъжица), а че не е зачела това, че етърва ми не иска да дава мед на детето преди 1вата годинка и това, което е направила е грешно според мен. Нацупи се и нищо не каза. Не съм казвала на етърва ми, защоъо ще се ядоса много, пък и те живеят на 600 км от свекървата и се виждат на 3-4 медеца веднъж. Сметнах, че не е необходимо да създавам достатъчно напрежение. Но като се роди моето дете живот и здраве не знам кал ще се разправям със свекървата. Аз съм предупредила в прав текст пред нея, че като се роди детето всички трябва да се съобразяват с мен относно начина на гледане на детето. Ако прави номера при мен, почвам с прясни примери пред мъжа. За др неща съм му казвала, че не ми харесват каквото прави майка му, после той й е казвал, защото спира да ги прави. Но сега тук ще става въпрос за внучето и това ме притеснява. Ще видим как ще е.

# 682
  • Бургас
Не мога да повярвам какви доводи се вкарват, само и само да се оправдае дебилно поведение от зрял индивид.
Вяра, наистина ли не виждаш проблем в поведението на свекървата с меда или се правиш на интересна? Откъде накъде някой ще предвижда и ще опитва да осуетява евентуално чуждо идиотско поведение? Защо прехвърляш отговорността на здравата глава?
За пореден път в тази тема недоумявам определен начин на мислене при някои свекърви тук. Каквато и простотия да сътвори свекървата, от девет кладенеца вода се носи, за да се оправдаят, включително класиката - Ами такава си е, какво толкова. Да се разбира - да не й се впечатляват и сърдят, а да приемат благо простотиите. В същото време такава снизходителност към снахата не се полага. Много интересно.
Дебело подчертавам, че не съм по дефолт на страната на снахата, има откровено отвратителни снахи, но и свекърви има, дето ум да ти зайде. Та хайде стига сме следвали тия стереотипи. Всичко си зависи от конкретния индивид, не от социалната му роля. Тя по-скоро обостря характеристиките на човека, не ги създава.

# 683
Моите уважения, но ако свекървата е толкова нагла да прави напук на майката и да и натрива носа, поставяйки 2-месечно бебе в опасност, това би трябвало да и е последното виждане на внучето. А смехотворните излияния, че снахата била виновна, понеже държала мед вкъщи и създала условия, дори не искам да коментирам, явно при някои хора пространството между ушите е доста проветриво.

Айде филмите пак почнаха. Бабата дала мед; грах; свалила му грейката през май; оплела му някви скапани терлици; иска да го носи на ръце, а то се дере , не се ли сеща, че не и то не може да я понася... Оф, тъпа жена.

Сериозно ли според теб не е проблем, че е дала мед? И на всичкото отгоре тайно от майката. Та, ако детето реагира тя да се чуди от какво е и от къде е дошло. Сега пак се изкарай най-великата и най-добрата и, че много, ама много държиш  на двете страни да се чувстват добре. До тук само свекървите оправдаваш, независимо какво ще направят и то все с доводи, които дори не могат да са оправдания
[/quote]Като няма какво друго да кажеш, отключваш алергиите. Естествено, че ми е важно всички да се чувстват добре. И не разбирам защо е този излишен хъс, след като твоята гледна точка се одобрява от много жени тук.

Казала, че дала мед, не е като да е дала мед. Нали? Прави разликите. Може да си фантазира или да те пробва. Защо държиш буркана с меда на плота, щом знаеш, че бабата ще бръкне с пръст да му даде, е съвсем друга тема. Ако ми е важно детето да не яде мед от пръста на баба си, не ѝ създавам условия да го прави, запокитвам меда на някое тайно място и готово. Първо си създала условия, после се чудиш що детето се алеризирало. Ми да забраним и на комарите да го хапят; на слънцето да пече, за да не му гори кожата; на другите деца да го дразнят. Карай го по-спокойно, не е нужно да скачаш на всяко нещо.
[/quote]

# 684
Проблем, който аз забелязвам, от много теми насам:
Разказва се конкретна случка, изразява се недоволство от ситуацията. Включва се някоя или някои свекърва или свекърви да защитят принципната чест на свекървата, да не остане институцията  свекърва незащитена (или ССС). Измества се конкретния казус и започва да се обсъждат абстрактните взаимоотношения. Снахите намилат за случката, свекървите говорят за общи картинки. Ми няма да се разберем взаимно. Различни неща са това.

# 685
  • София
Ако така наречените от теб абстрактни взаимоотношения са лоши, всяка случка ще бъде представяна в черно.
Или снахите по  подразбиране имат сертификат за честност и безпристрастност?

# 686
Ако така наречените от теб абстрактни взаимоотношения са лоши, всяка случка ще бъде представяна в черно.
Или снахите по  подразбиране имат сертификат за честност и безпристрастност?
Нямат, има гнили ябълки навсякъде, до хора е, не до титли. Тук, обаче, имаме само едната страна. Както е разказано, така го четем. Из целият форум, не само тук.

# 687
  • София
Ще използвам едно клише - като дойдеш на моите години, ще ме разбереш.
Сигурна съм, че е имало време, в което свекървите са настоявали да се кърми, а снахите са ги отсвирвали като демоде и изостанали. А сега...
Разбирам младите хора, че гледат актуалното и модерото, но малко здрав разум не е излишен, вкл. в гледането на деца.
Защо жените се оплакват колко трудно се гледа дете, обикновено е едно, след като имат удобства, каквито преди тях не са и сънували?

# 688
  • Blondeville
Това с меда е истински опасно. Ботулизъм, алергия, да не говорим, че медът може да задави толкова малко бебе, защото е лепкав. Правенето напук и гордостта от това са не по-малко опасни. Едно време и мед в бибата са топяли, и попара с вино са правили някои, доводът “и какво, оцеляхте” не е разумен довод. То и на дядо ми като е бил някъде 4-и клас лекар му е препоръчал цигарка срещу запек, и той е оцелял...Това,  че нещо някой някога е правил не го прави правилно и полезно.

# 689
  • при късмета
Не е нужно снахата да е права, честна и каквото и да е друго. Единствения факт, който трябва да се отчете е, че само тя и бащата имат право на решения за детето, домакинството им и за това семейство изобщо. Свекървата не е в кръга на имащите право на решение, дори на мнение. Свекървите трябва да го проумеят и да престанат сами да си приписват права, които нищо не им дава

Общи условия

Активация на акаунт