С какво ви дразнят свекървите? – 122

• 39 326
  • 781
  •   1
Отговори
# 615
  • при късмета
От правилата най-полезните са да си прехапваш езика с непоискани съвети и, ако предлагаш помощ да направиш точно каквото поиска майката, точно както го поиска. На свекървите не им се отдава да спазват тези правила, първи са откъм непоискани съвети, а ако недай Боже направи нещо както снахата го иска, а не както свекървата каже, то снахата става най-черната. Темата е показателна

# 616
При мен пък майка ми е тая с акълите, за което и се караме постоянно. На свека не ѝ пука особено.

# 617
  • София
Много са си добри правилата- от всичко това като отношение, помощ и развлечение има нужда.
Каквото и да се донесе за ядене, винаги е помощ- все някой ще го изяде и така ще си спести допълнително напрежение.
Само че, си зависи от човека- ако изгуби мярката тотално, нищо няма да се получи.

# 618
Много са добри правилата. Проблемът за някои млади майки е посещението от тяхната майка или свекърва, която основно дава непоискани съвети/ коментари.

# 619
Тепърва предстои да имам деца, обаче преди години много се шокирах, когато се роди бебето на братовчедка ми. И двете баби моментално хванаха самолета и се нанесоха за две седмици да помагат за бебето.
Аз стряшно много си ценя личното пространство и някой да дойде непоканен да се грижи за моето дете.... Ами не, мерси. Същото важи и за неканените гости, които просто ти звънят на вратата без уговорка.
Така че правилата в това отношение ги приемам.
Само за храната не съм съгласна, но това е лично предпочитание, защото съм капризна.

# 620
И двете баби моментално хванаха самолета и се нанесоха за две седмици да помагат за бебето.
Тука направо се обривам. Няма какво да помагат с новородено. Бащата си има отпуска 14 дни, достатъчно са да се възстанови малко родилката и да се нагодят към новата ситуация. Чужд човек само ще пречи и ще всява напрежение. Ние си бяхме сами, както и сега де, само веднъж си спомням, че извикахме една дама неонатолог, че имахме някои въпроси.

# 621
Ако родителите нямат нищо против, бабите, че и дядовците могат да се нанесат.
У вас няма как да се нанесе някой, ако не го искате.
А дали и от каква помощ има нужда семейството, си е индивидуално за всяко семейство. Това, че едни са решили да се оправят сами, не означава, че други не трябва да приемат помощ ако искат такава.

Идеалният случай е да можеш да получиш помощ, когато имаш нужда от нея. Защото не всеки има откъде да получи уви.

А ако си решил да помагаш на скоро родила майка готвейки, нищо не пречи да я попиташ з предпочитания Simple Smile

# 622
Аз пък първия месец получих помощ и от 2 баби, идваха през деня и бях много доволна. Въпросът е, как ще е най-удобно за младото семейство с помощ или без, за да няма напрежение.

# 623
Окей, да дойде някой да помага, ама по-скоро с готвене и чистене, а не да ти дърпа бебето от ръцете. Абе зависи от помагача дали е добре да дойде или не.

# 624
Ами аз с моята майка и без дете не мога да живея 2 седмици. Обичам я, обаче сме много различни и започваме да се караме. Пък ако има едно бебенце да изнервя обстановката... Но пък според нея първият месец след раждането е най-хубавото време, когато майката, бащата и бебето изграждат връзка и другите хора нямат работа там. Може тя да е имала късмет. Ще видим като ми дойде до главата Grinning

# 625
Много е права майка ти.

# 626
  • Blondeville
Абсолютно, и аз мисля, че първите месеци са за мама, татко, кака/батко и бебе. Напасване, свикване, ритуали, гушкане и тн.

Ако има баба наоколо често тя изземва някои от функциите и обикновено бащата няма възможност да се включи активно, и веднъж свикнал така, после отучването е трудно. Пък като минат първите месеци, бабите са добре дошли да помогнат с манджата и с шетането, ако имат желание. Иначе винаги са добре дошли да си видят децата и внуците разбира се.

# 627
И двете баби моментално хванаха самолета и се нанесоха за две седмици да помагат за бебето.
Тука направо се обривам. Няма какво да помагат с новородено. Бащата си има отпуска 14 дни,...
Като чета, че хващали самолет, май не става дума за у нас. А другаде по Европата и още по на запад отпуски на бащите не дават. Те и на майките толкова дават, но това е друга тема Simple Smile
При новородено бебе всеки си прави това, което му е удобно и го устройва. Някои търсят помощ, други - не! Няма смисъл тук да се надскачаме коя е по-велика и самостоятелна.
А ако някой не иска помощ (въобще помощ или в предлагания вид), уста нали има - да си го каже ясно и категорично!

# 628
птица, бащите при нас шолущават 2  месеца отпуска, които могат да си вземат когато искат в следващите 2 години.

# 629
  • при късмета

А ако някой не иска помощ (въобще помощ или в предлагания вид), уста нали има - да си го каже ясно и категорично!
Там е работата, че на свекървата каквото и да ѝ каже снахата, тя се фръцва обидена, как не я зачитали и уважавали. И най-големия ѝ зор е, че младите имат мнение, а тя не може да наложи нейното "трябва еди какво си и еди как си". 122 теми вече, това е главния проблем

Общи условия

Активация на акаунт