Клиники в Истанбул - тема 9

• 42 847
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
От Аджъбадем идват да ви взимат с кола като заявите предния ден. Но на автогарата не знам къде можете да паркирате, сигурно има платени паркинги, но аз съм идвала само с автобус.
ред. А видях, че сте при д-р Емре. Принципно до този район е удобно метрото, после 15 мин пеша с джипиеса.

# 316
Два пъти сме ходили и винаги с кола и сега ще ходим можеби август или септември пак с кола , по удобно ние така на нас въпреки трафика , просто желателно е да не пристигате по големия час пик .

# 317
Два пъти сме ходили и винаги с кола и сега ще ходим можеби август или септември пак с кола , по удобно ние така на нас въпреки трафика , просто желателно е да не пристигате по големия час пик .

Ние ще пътуваме за цветна снимка края на юли, началото на август и сега проучваме нещата за кола. Може ли на лично да ви пиша за повече въпроси, да не спамя тук. Благодаря Simple Smile

# 318
# 319
Didka Stoynova, освен ако не е лично питането мисля, че е по-полезно да питате тук, така след време информацията може да е полезна за някого Simple Smile .

# 320
Здравейте, от Мемориал също организират трансфер от гарата до болницата и обратно, но и аз не мога да ви посъветвам, къде да оставите колата около гарата. Не сме заплащали такса за такъв трансфер, беше безплатен за пациенти. За предвижване в града може да използвате и таксита. Ние си викахме такива чрез приложението Uber, за да не попаднем на недоброжелателен шофьор, който да ни таксува като туристи 😁 Следващото ни пътуване ще е с кола. Не искаме да използваме автобуси, самолети и таксита, заради корона вируса.

# 321
Добре, задавам тук, че май на всички ни предстои автоприключение предвид ситуацията. Само за информация да кажа, че  Метро автобусите предлагат само два курса вечер от 12/1 от България, в зависимост откъде тръгвате, и после на обратно от Турция само в 23ч.
Ние ще сме при Емре, в новата клиника Момарт, ако някой има инфо за нея, да сподели. Ако не, май ние ще сме първите.

Та да се върна на въпросите:
1.откъде се купуват тези стикери със съма, от която се таксува на бариерите? Ако пътуваме вечер дали ще им нещо отворено?

2. Дали сте наясно кои часове е добре да пътуваме предвид трафика?

3.Вие джипиес ли ползвате? Имаше ли трудности, че нашата на моменти прави някви собствени презчисления.?

4.Притеснява това, че има много движение, не се спазват правилата на светофари те, пешеходците пресичат навсякъде. Имм чувството, че ако езда искаме направим грешна маневра да не станем обект на някаква саморазправа SadБихте ли дали някакви съвети или споделил опит?.

Благодаря от сърце Simple Smile

# 322
Didka Stoynova, ако не се лъжа четох, че клиниката е под Бахчеджи затова ще си позволя да ви отговоря на въпросите Simple Smile, ако съм се подвела за местоположението на  Момарт, моля да бъда извинена Simple Smile .
Скрит текст:
1.откъде се купуват тези стикери със съма, от която се таксува на бариерите? Ако пътуваме вечер дали ще им нещо отворено?
1. Да започна от там, че има 14 дневен гратисен период от ползването на магистрала или друг платен път ( мост примерно) в който можете да платите без глоба. После се дължи петорна такса. Така, че спокойно можете да карате до клиниката да паркирате на паркинг, ако клиниката предлага, ако не се свържете с координатор на д-р Тургуд и попитайте къде можете да паркирате (както бях писала в Бахчеджи имаме осигурен паркинг безплатен затова предполагам, че и там трябва да има до колкото разбрах клиниката е в сградата под Бахчеджи)
 Нас ни излъгаха на магистралата моя съвет е да си купите стикер( HGS) и да го заредите от пощенски клон Ptt се казва има жълта табела пускам линк как изглежда сградата от която ние си купуваме, говорят английски служителите.
https://www.google.bg/maps/place/Post+Office+T%C3%BCrkali/@41.04 … .001277,18z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x14cab7a702b1fd3f:0x9eb2d02b237ec4c1!8m2!3d41.0497521!4d29.0023713

копирайте целият лин . Вижте как изглежда сградата през Street View

следващият линк е на маршрута от Бахчеджи до пощенският клон ( Ptt). Стига се за около 8 мин пеша само надолу и направо.

Скрит текст:
https://www.google.bg/maps/dir/Te%C5%9Fvikiye,+Bah%C3%A7eci+Fuly … 9972777,16z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x14cab7078ee17cd3:0xaed2f92d57b2a25a!2m2!1d28.9988673!2d41.0546477!1m5!1m1!1s0x14cab7a702b1fd3f:0x9eb2d02b237ec4c1!2m2!1d29.0023713!2d41.0497521!3e2?hl=bg
2. Дали сте наясно кои часове е добре да пътуваме предвид трафика?
  Ние гледаме да сме на границата към 6-7ч. сутринта, от там има към три часа и половина път до клиниката. Обикновено ни викат към 10 ч. Трафик има тогава, но е почти магистрала до клиниката.

3.Вие джипиес ли ползвате? Имаше ли трудности, че нашата на моменти прави някви собствени презчисления.?
  Ние си изтеглихме на телефона Sygic актуализирана няма ли сме проблем. Хубаво е да погледнете маршрута  в Google Street View да го "минете" дето се вика "на сухо".  Да  си набележите сгради и да се ориентирате допълнително по тях ( Молове, по високи сгради, минава се покрай Тойота, между другото точно там се отбивате в дясно, излизате от магистралата и след това държите ляво и се качвате на друг такъв главен път )
Пътят е 4-5 лентов. важното е да си слушате и гледате навигацията и да се пристроите навреме, да си държите пътя и да не се изкушавате като месните ха на ляво, ха на дясно Wink .

4.Притеснява това, че има много движение, не се спазват правилата на светофари те, пешеходците пресичат навсякъде. Имм чувството, че ако езда искаме направим грешна маневра да не станем обект на някаква саморазправа SadБихте ли дали някакви съвети или споделил опит?.
  Няма да повярвате , но в хаоса който ви изглежда има ред Simple Smile. не веднъж съм казвала, че там ми е по-спокойно да се возя когато ММ шофира от колкото в България.
 Внимавате за пешеходци. Всичко на всичко по пътя са мисля 2 светофара. Кръстовища няма със светофари, престрояването става чрез  виадукти Simple Smile . тапи като задръстване да спреш на място не сме попадали. Може да се пъпли, но да висим на място както се случва в София и Варна не сме видели.  
 ВНИМАВАТЕ ЗА МОТОРИСТИ обикновено те карат най-вдясно, но се случва понякога някой да се завре между колоните.
 Ако чуете бибитки от мотористите е Simple Smile . "правят" си място, съобщават за себе си Simple Smile. Ако някой ви свирне не се обиждайте, свирят обикновено за да предотвратят ПТП  а не да се карат както е в БГ Simple Smile.
  Просто бъдете толерантни давайте път когато някой иска да се пристрои, ще забележите, че когато и вие искате да се пристроите никой няма да ви затваря както става в БГ  Simple Smile Давайте път и на вас ще ви дават Simple Smile.

Малко дълго стана надявам се разбираемо да съм обяснила, ако има нещо друго питайте.
 Ако се бъркам за местоположението на клиниката се извинявам още веднъж можете да ме поправите Simple Smile.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 15:42 от Кris_80

# 323
Изключително полезно включване. Благодаря. Ако се сетя нещо друго преди заминаването, ще пиша тук и вярвам, ще намеря отговор. Само едно в мятане... нали Турция не искада се предоставят PSR тестове на границата като Гърция?

# 324
Сега погледнах в сайта на външно министерство на БГ цитирам:
https://mfa.bg/bg/situationcenter/turkey
"Считано от 11 юни 2020 г. турските власти  възстановяват преминаването през граничните си контролно-пропускателни пунктове с Р. България – „Капъкуле“, „Хамзабейли“ и „Дерекьой“ за български и чужди граждани, без прилагането на ограничителни мерки във връзка с разпространението на корона-вируса. При основателни съмнения относно здравословното състояние на пътуващите, се предвижда да бъдат извършени безплатни тестове за наличие на вируса Covid-19 на пунктовете.

Следва да се има предвид, че при завръщане в Р. България, след посещение в Р. Турция, българските граждани ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина, съгласно действащите към момента противоепидемични мерки в нашата страна..."

т.е тестове могат да ви направят само, ако показвате симптоми и то безплатни

# 325
Някой знае ли дали билетният офис на Автогара Сердика на автобуси Метро работи?? По телефона изобщо не отговарят, а знам, че автобусите пътуват

# 326
Да, работи. Телефоните не са платени.

# 327
А да препоръчате евтин хотел/хотел за една нощувка в този квартал, в която са болниците(стана ясно, че всички са близо в кв. Шишли).

# 328
Здравейте момичета, трябват ми ампули Prolutex 25 mg.  Ако имате останали, или някой ще пътува скоро и ще се връща, моля да ми пишете. Благодаря

# 329
Момичета вие прочетохте ли новата заповед ? Аз цяла вечер я мисля и до колкото май установявам карантината отпада . Само се иска ПСР отрицателен . Писах сега и на РзИ защото никой не ми дога нито в РзИ нито в МНЗ

Общи условия

Активация на акаунт