У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 875
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, да ви се похваля. От днес се сдобих с графичен таблет с писалка. Изпробвах върху бялата дъска я ЗУУМ и се получи чудесно. От утре започвам часовете само с бяла дъска. Така учениците ще се приближат  на 90% до истинската класна стая. В момента се радвам на придобивката си като малко дете Simple Smile

# 241
  • София
Поздравления, ganis! Така предполагам се чувстваш, защото обичаш това което правиш. Благодарности за което от българка към български учител!

След тази криза е добре да споделяме успешен опит, да се анализира и в много отношения ще подобрим живота си.

# 242
  • София
Ganis, това е супер! Честито за придобивката и истински се радвам за твоите ученици!

Аз отдавна не съм се включвала, ама то и няма кой знае какво за споделяне. Работя от вкъщи, ама то не е нещо ново за мен. Правим си онлайн срещи да се стиковаме и работата. Даже и едно обучение си спретнахме - по единия ни проект имаме нов сайт и програмистът ни обучаваше как да го администрираме - шерваше екрани момчето и т.н.

И при двете девойки онлайн обучението си върви с пълна сила. По отношение връщането на училище аз мисля, че малките до 6 клас ще си завършат дистанционно. На нашата одиторка дъщерята е в Китай. Разхлабили са нещата, отворили са молове, ресторанти и т.н., но училищата и университетите продължават дистанционно.
 Големите така или иначе учат до 30.06 и може през юни да си ходят на училище. Всъщност най-много се вълнувам за седмокласниците и абитуриентите да могат да си положат матурите и да не им се обърква бъдещето. Аз съм с 12-класничка, както и още няколко от списващите тук и много се вълнувам как ще протекат нещата.

Според мен народът вече не го свърта в къщи. Живеем на сравнително оживено място. От прозореца на кухнята гледам към автобусна спирка, баничарница и дюнерджийница. Първите 3 седмици нямаше живо пиле, но от понеделник на спирката си има хора, бутат се, не спазват дистанция, баничарницата и дюнерджийницата си отвориха и хората си купуват. По улицата също виждам много повече хора от преди.

# 243
  • София
Да и моето наблюдение е такова. Успокоиха ли се хората, омръзна ли им ... не знам. Но очевидно има доста повече хора навън отколкото в началото. В момента  градинката пред нас е пълна с деца и баби. Преди 2 седмици пустееше, а и колите по улиците бяха по-малко. Сега има много разхождащи се заради хубавото време или заради това, че са останали без работа. Движението също е натоварено както си беше и преди.

# 244
  • Sofia
ganis, честита придобивка!!! Сигурно много ще улесни работата, особено по геометрия!!! Да ти служи вярно новият таблет Revolving Hearts

Аз също наблюдавам леко успокоение у хората. С топлото време сигурно все повече ще им се щъка навън. Разходих малките си племеннички днес - слушат, само разходка по тротоарите за ръка, макар че много им се играе на люлките и пързалките (пък в техния квартал са навсякъде тези изкушения). Кефят се на маските с мечета, но вадят нослето навън, защото им е трудно да дишат. Не бяха излизали повече от 10 дни Confounded

# 245
  • София
Имам чувството, че народа свикна да живее по този начин. Слага маска, ръкавици и тръгва. Дали на магазин или люлка с някой внук няма значение. Някак си се пригодихме към този начин на живот  и това според мен ще ни изиграе лоша шега. Подценяваме ситуацията, но дано не съм права. Нашата шефка е сключила договор с някаква лаборатория да ни изследва за антитела. Имам колеги в провинцията, които са отказали да идват до СФ, за да се изследват. Аз ще ходя утре сутринта. Следобед ще имам информация и ще пиша.

# 246
  • София
Току що направих един урок с 8 клас и се получи много добре.

# 247
Току що направих един урок с 8 клас и се получи много добре.
Благородно завиждам на твоите ученици за учителката им.Heartbeat

# 248
  • Там, където мечтите се сбъдват
ganis, ти ме подсети, че имаме един графичен таблет, купен за набора, когато активно рисуваше, и мога да го изкарам за да рисуваме с щерката.
Аз вчера сутринта си подстригах бретона, реших малко хипи стайл да вкарам, според ММ мязам на рокаджия от 80-те. Вечерта подстригах и набора, частично с машинка и после едно рязане на гъстият му перчем падна, нооо добре се получи. Той мрънка, че съм можела още да скъся перчема, а тази сутрин ММ извади по-голямата приставка за машинката - цели 4 см, ето това ще ползвам следващия път, няма да се мъча:)
Утре чакам поръчката за материали за рисуване, щерката реши с част от парите за Коледа да си купи професионални моливи, та покрай моливите поръчах акрилни бои, акварелни, че нашите свършват, текстилни, че ще рисуваме текстил в събота, та акварелни моливи, скицници, валяци. Запретваме ръкави и се отдаваме на рисуване:)))

# 249
  • София
Сливке и аз съм в чуденка дали да се тестваме цялото семейство - вече доста лаборатории предлагат и не е безумно скъпо. Ако излезе, че имаме антитела е ОК, но ако излезе, че го караме в момента безсимптомно, ще ни карцират цялата фамилия у дома за 28 дни и рискуваме на провалим матурите и дипломирането на каката (то не че е ясно кога ще са). Колежка на сестра ми се тествала и е показало, че има антитела т.е. прекарала го е на крак. А те са в една стая, ползват общи неща, прегръщат се и се целуват при повод. Като връщат лентата назад в тяхната фирма февруари месец е имало 2-ма души с бронхопневмония , които са били в болнични и са оздравяли и целият офис е изкарал яка кашлица т.е. върлувало си е и тогава, просто никой не се е тествал. Ние със систърката се виждаме сравнително често т.е. ако е толкова вирулентен и агресивен тоя вирус, със сигурност ни го е прехвърлила и на нас и сме го изкарали без да усетим.

Чух се сега със систърката. Приятели на колежката, контактували с нея, и са се тествали и от 10 човека 5-ма имат антитела. Много ми е интересно какво ще излезе от тестването на 1000-та полицаи, но май нищо не съобщават още.

# 250
  • София
Момичета, вашите деца по какъв начин и през какви платформи учат по математика? Ще ми е интересно, ако споделите.

# 251
Много ми е интересно какво ще излезе от тестването на 1000-та полицаи, но май нищо не съобщават още.
Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

https://www.dnes.bg/top-novini/2020/04/09/ryst-na-bolnite-ot-cov … enonoshtie.445332

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 14:58 от Benast

# 252
ganis, честита придобивка! Учат през MS teams. Качва им клипове, домашни и провеждат онлайн уроци. Протича гладко. Това е за математиката. По немски ползват Zoom.

# 253
ganis, честита придобивка и от мен!
Часовете по математика при нас са през Discord.

# 254
  • София
Да, слушах сутринта за тестовете на полицаите. Изводът беше, че по-голямата част от населението не го е изкарало, следователно е рано за разхлабване на мерките. А това са полицаи и на предна линия, що остава за нас по къщите...

Другото интересно за мен от сутрешната пресконференция на щаба беше, че няма яснота в световен план тези антитела дали предпазват от повтаряне.

Дали пък, анализирайки тези 1000 теста по- рано от съобщението, не са стигнали до извода, че трябва малко пак да се омешаме, за да се вдигне броя на хора с антитела и да може да се рестартира животът и затова "изпуснаха" идеята за разхлабване на режима в паркове и природа?

Общи условия

Активация на акаунт