Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 218
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 2 656
За пореден път не стана майонезата от аквафаба....разбивах поне 10 мин...не се вдигна на гъст крем, остана си сос. Беше много гъста аквафаба от нахут, на около 3 С, постепенно добавях зехтин....тццц

# 346
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Гъбена каша и гъбена яхния с домати. Крем карамел който този път ми стана прекалено сладък. За днес ще направя ореховки (поне това планувам). Тия дни правих и яхния от грах, запечен кашкавал и сирене, боб чорба. Като доядем гъбите ще направя зеле защото трябва да употребя една не станала майонеза от вода от боб!

Майонезата от вода от нахут и на мен не винаги ми се е получавала, както и от боб! Но аз ползвам от буркан, и явно някой път има нещо в буркана което не е опоменато на етикета! За това съм си уцелила един вид от който винаги става! Но скоро експериментирах с бобена вода, уж трябваше да е само сол в буркана, но явно не е! И сега седи пресеченото олио с тази вода в хладилника и ще го правя на манджи - не ми се изхвърля, цели 500мл олио от гроздови семки е, и никак не е ефтино! За това съм решила специално за тази майонеза никога повече няма да си правя експерименти. Но ме е много яд, че явно какво пише, че съдържа и какво е вътре в буркана не е едно и също! Иначе нямам никакво друго обяснение защо не се получава с водата от някои буркани нахут или боб! Но пък от друга страна, положителното е, че така отсях какви варени боб и нахут да не купувам - не искам да спонсорирам лъжливи бизнеси, омръзна ми да ме мамят!

# 347
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Може би има разлика как е варен?
В Испания съм купувала леща в буркан, нямаше вода, вадех я с къртене....

Крем пита
Супа аспержи
Аспержи на тиган
Пържени картофи с яйца на очи
Лозови сарми
Ньоки
Доматена супа
Ориз със сос от жълтъци

# 348
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Брюкселски зеленца на каша с елдено брашно и спагети соба с домати и чесън. Моркови по корейски. За довечера червена леща. Никакви сладки. Трупнах едни 5 кг.отгоре и ще трябва да ги махна,че ми изтръпват краката като стоя права и това се случва, когато кача тегло.

# 349
  • Мнения: 9 992
За пореден път не стана майонезата от аквафаба....разбивах поне 10 мин...не се вдигна на гъст крем, остана си сос. Беше много гъста аквафаба от нахут, на около 3 С, постепенно добавях зехтин....тццц
Сложи в хладилника, после добави още олио. С пасатор най-лесно става в тесен съд. Оправяла съм майонеза. Не го изхвърлай.

# 350
  • Русе
  • Мнения: 6 298
Чорба от бакла и зелени джанки


Картофени кюфтета


Сладко от праскови

# 351
  • Мнения: 9 152
Ябълков пай с грис и канела
Шарен боб с моркови, лук и целина, подправен с джоджен и червен пипер.

# 352
  • Мнения: 6 105
И аз съм на мнението на adelimda за майонезата - не я изхвърляй, а се опитай да я спасиш. Сложи още мазнина и задължително във висок съд.
От мен:
Какаово брауни с череши и орехи пекан

# 353
  • Мнения: 9 152
За днес имам баница с яйца и тиквички.
Картофи с ориз, грах, моркови, карфиол и лук, подправени със сол и чубрица.
Плодова салата ( нектарини, круша, банан)
Много напитки ( чай, капучино, сокове, айран)
Гофрети
Вчера хапнах първите черешки за това лято ...мммм вкусноооо 😄😋

# 354
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Крем супа от аспержи
Ориз с чушка и яйце
Праскови с кокос и кисело мляко

# 355
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
таратор и вчера направих ореховките.

Ася, какъв е отзи ориз с чушка и яйце? На фурна ли? Или как? В китайските ресторанти винаги ми е харесвал ориза със зеленчуци и яйца, но никога не мога да го докарам както те го правят.

# 356
  • Мнения: 2 656
Точно така правих майонезата - в буркан с пасатор....нахута го варих аз с много малко вода в инстант пот. На какво мога да го сложа? Правя сега спаначена супа, може да добавя малко.

# 357
  • Мнения: X
Леща, яхния с грах и аспержи, много пресни картофи (печени, задушени, всякакви), зелении на омлет, таратор. Чакам най-сетне да се появят тукашните домати. Ягоди и череши на корем.

# 358
  • София
  • Мнения: 5 246
Зелеви сарми с ориз.
Кафява леща яхния  с чубрица
Крем супа червено цвекло
ягоди и череши

# 359
  • Русе
  • Мнения: 6 298
Скрит текст:
таратор и вчера направих ореховките.

Ася, какъв е отзи ориз с чушка и яйце? На фурна ли? Или как? В китайските ресторанти винаги ми е харесвал ориза със зеленчуци и яйца, но никога не мога да го докарам както те го правят.

Опитай по тази рецепта, като бекона и рачешките рулца можеш да ги пропуснеш при приготвянето на ориза.

Общи условия

Активация на акаунт