Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 165
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
панирани гъби.

Като чета колко неща готвите и се срамувам от себе си.
Ми виж ме мен! Ако искаш да се се си срамуваме заедно!
Катерица, толкова ми писна от горещина, жега, пот и сърцебиене, че като си отиде лятото, ще изтанцувам лудият танц на освежаващият хлад!!! Дори за пресните зеленчуци няма да съжалявам.
Сладуранка си!!!!  Ама нека първо свалят гипса🤗
На драго сърце ти пращам освежителен дъждец от тук 😉
Аз не го ща! искам си целогодишно слънце и пек. 

Утре ще готвя крем супа с карфиол. Мисля да сваря и царевица на кочан, ама трябва да отида да видя дали ще има още в супера.

# 526
# 527
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Японски пици, гарнирани с домати и сирене
Крем супа от картофи и нахут

За днес нямам идеи. Имам един замразен боб, може него да ядем.

# 528
Поръчах 3 кг боровинки. Пристигнаха... Половината неузрели, другата половина ферментирали. Мога ли да ги направя нещо или да ги хвърлям?

# 529
  • София
Nivea, нищо не мога да ти кажа като адекватен съвет за боровинките, но ти съчувствам!

Днес пека червени чушки. Ще видя дали да направя доматен сос за тях, че имам едни поомекнали домати, или да се изядат на салата.

# 530
  • на острова на мечтите
Поръчах 3 кг боровинки. Пристигнаха... Половината неузрели, другата половина ферментирали. Мога ли да ги направя нещо или да ги хвърлям?
Опитай да ги разделиш. Зорно е, ама жалко да ги изхвърлиш. Ако превариш ферментиралите с малко захар за бърза консумация...Идея си нямам какво ще стане. Тук боровинки няма. Или направи вино! Погледнах в нета. Има рецепти за вино от боровинки. Ако ти се занимава, раьбира се!

Последна редакция: вт, 01 сеп 2020, 20:36 от danilu

# 531
  • Калифорния, САЩ
Баница с кейл, яйца и котидж сирене от онзи ден.
Салата от нахут, леща, печени чушки, домати, магданоз, лук, лимон и много мексикански подправки.
Поширани яйца с масло и червен пипер.
зелена салата.
Касапско сирене; препечени филии; песто.

# 532
Благодаря ви, заминаха боровинките в кофата.

Освен, че бяха неузрели и ферментирали имаха и много сламки и други боклуци и разделянето би отнело часове и много търпение, което аз явно не притежавам.

# 533
  • София
Ох, да се хвърля храна е така неприятно. Случва се. На мен пък ми пробутаха скапани сурови орехи- целите омотани в паяжини също отидоха в кофата.
Днес имах печени морковено картофени с нахутено брашно и 2 яйца  и лук кюфтета.  Подправки- сол чер пипер, магданоз. Салата домати.
Крем супа броколи с много лук, пащърнак, малко царевично брашно за плътност, моркови босилек и червена чушка. Който иска си добавя сметана или друго по вкус. Детето е с крема сирене, аз нещо люто.
Паланчинково руло с ягодово сладко, праскови.
Ир, чудесно, че имаш опит с лилавите картофи. Навита съм да опитам. Остава да се справя с подходяща рецепта и да ни допаднат.
-spam303- такива сирники съм яла на корем и не мога да ги спра. Разкошно нещо са. Руската извара е много вкусна. Май е време да си ги приготвя сама, но дали ще са като тези, които в Русия си купувах?
Ако се науча да правя и чешки кнедли...ще е пир. Надали ще са ми такива като пражките.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 01:16 от Мигла

# 534
  • Калифорния, САЩ
Лилавите картофи не са така нишестени като другите. Аз ги овалвам добре с подправки и повече мазнина и пека. Или на картофена салата.

# 535
За днес кюфтета с елда, чушка, лук. И доизяждаме супата от вчера.
Бананови мъфини.
Сирники непремено ще опитам да направя.
-spam303-, благодаря за идеята! Рецептата изглежда лесна : -)

# 536
  • София
Много обичам сирники! Хм, да взема и аз да направя, докато съм си вкъщи. Само малко да се поохлади, че да не е рисково късното тичане, ако окъснея със закуската. Чудно ще вървят и със сурови плодове, каквито сега има в изобилие.

Пекох мазна класическа баница. Лошото е, че и ядох от нея. Грух!
Тази вечер ще се дояжда баницата + салата.
За утре не съм го измислила още. Имам едно едамаме в шушулката си във фризера, най-много него да го задуша и да направя салата отново.

# 537
  • София
А дали сирниките ще се получат ако ги пека на хартия във фурната? На тиган почти не готвя. Също според мен ще са ОК и в солен вариант.
Днес готвих зелен фасул яхния.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2020, 22:11 от Мигла

# 538
  • Калифорния, САЩ
Ище една доза от салатата с нахут и леща, ще занеса на две приятелски семейства.
Препечени филии с фъстъчено масло и домашно сладко от ягоди.
Броколи с лимон; салата домати, маслини, червен лук; пак касапско сирене.
Мини банички със разкични зеленолистини рикота.
Вкусни пъпеш и диня, смокини, къпини и круши.
Май се повтарям тези дни с менютата, но това се харесва и яде вкъщи.
Тези почивни дни дават Т тук да са рекордни и да достигнат до 38-39 градуса в района, да видим на кой ще му се готви.

# 539
  • на острова на мечтите
Вчера правих песто с нашият си босилек...и с робота де...И после паста с песто...
Днес дълга тиквичка с картоф и домати...
И зелен фасул...
И едни сладки круши.
Моите сини сливи още не са много узрели, но пък смокиновото дръвче, което е много мъничко, около 80 см е височко, роди невероятно сладки смокини...Изядохме първите 4... имало май още една  Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт