COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 182
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 050
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Решителност.
И коментар към горното
Какъв шал?? Тънък,дебел,плътен,рехав?? Кой беше казал все едно през решетка на прозорец да влезе комар.И  още нещо необяснимо. Да се редим на опашки през два метра може,а в парк или на Витоша примерно през пет метра не може.По пазарите и магазините може , а на чист въздух примерно през 5-10 метра не може??? Що за абсурдна логика?

Моето наблюдение, като живееща в подножието на Витоша и виждаща ясно какво става е следното - много често хората тръгват на големи групи нагоре и си се движат така на тумби, въпреки, че има пространство. Ама то защо да се разделят, те нали са тръгнали да си прекарат добре, ще си подвикват като тиролци ли Grinning
Днес направих огромната грешка да отида в Кауфланд - всичко си е както в добрите предвирусни времена - няма дистанция, единствено на касите се спазва, повече от половината хора са без маски, като застанеш на дистанция пред щанда с месото някой се намества пред теб, щото ти просто си си тъп и затова блееш отстрани.

# 7 051
  • Bulgaria
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

Това не е обикновена пневмония, не го ли разбрахте вече? Колко от хората с пневмония са слагани на респиратори досега, че не е имало липси в световен мащаб? А, това, че освен пневмонията удря всички органи и причината за смъртта може изобщо да не е пневмонията, въобще не го прави опасен в очите на някои от тук пишещите. Щом човек е починал от инфаркт, как може да го пишат коронавирус? Разберете, че този инфаркт нямаше да се случи, ако човекът не се беше заразил с коронавирус. Не казвам, че всеки инфаркт е причинен от коронавирус, но щом човекът има положителна проба, то всяко влошаване на състоянието му се дължи точно на вируса, независимо инфаркт ли е, инсулт ли е, бъбречна недостатъчност ли е.

# 7 052
  • Там,където се събуждам щастлива.
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека. 
[/quote]

Днес да не е имало слънчево изригване, което да е облъчило хората? 59 000 ?

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.23.916395v2 

https://academic.oup.com/jtm/article/27/2/taaa021/5 … 8302   

# 7 053
Аз съм силно удивена от драмите - никой ли от тук пишещите не е имал пневмония в живота си? Кофти е, гадно е, но се преживява, мога да ви уверя, защото аз съм имала повече от 3 бр., пък доживях до над 50-така и още не съм се наканила да умирам, с Божията помощ.
Недейте да се паникьосвате толкова много, все пак, още не сте на 75. А като станем на 75 и да се панираме и да не се панираме, нещата са ясни, всеки ден ни е подарен, нежели пък като станем на 80....Всяко нещо с времето си.

П.С Е, винаги има възможност да срещнем джигит по пътя, ама това е друга тема, не по-маловажна.

Аз съм най-вече притеснена за мъжа си, който е астма и също е карал повече от една пневмонии и за майка си, която дотук успешно пребори една гадинка, но все пак е и на 78..

# 7 054
Скрит текст:
Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
Cases which had an outcome:
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?

Ммм, не е баш така. Все пак, смъртността се отчита от заболелите, а самите заболели колко са на фона на популацията? Недейте така да подвеждате. Освен това има и други фактори важни за смъртността, като например възраст на починалите, както и придружаващи други заболявания, обикновено тежки и с хронично протичане.

# 7 055
Много желая да споделя отговор от българка в Прага, Чехия, на въпроса дали и там са протестирали, когато ги задължиха да носят маски навсякъде:
"Нее, в деня ,в който ни задължиха,нямаше маски никаде,повечето хора бяха с шалове,а сега вече всеки,който може да шие го прави и се продават или даряват,тук също има глоба,но никой не протестира,а изпълнява....Мотото в телевизията е следното-Моята маска пази теб,твоята мен,нека спасим живота си!!!"

# 7 056
Така смятам. Вирусът не е опасен за отделният индивид, смъртността му е много ниска, опасен е за държавите защото бързо се разпространява и е способен да срива здравни с-ми но за отделният индивид не е опасен. Разбира се всяка болест е опасна но все пак едно е болест със смъртност 21% както е в стат. а друго е такава при която смъртността е 0,15 - 0,30%, каквато е истината.
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?
Въпрос на аритметика. 1771551 официално регистрирани случаи, 108334 смъртни случаи. Процентно 6.12%.  За различните държави, обаче този процент е различен и то значително, в това съотношение - починали към заболели.

Много желая да споделя отговор от българка в Прага, Чехия, на въпроса дали и там са протестирали, когато ги задължиха да носят маски на всякъде:
"Нее, в деня ,в който ни задължиха,нямаше маски никаде,повечето хора бяха с шалове,а сега вече всеки,който може да шие го прави и се продават или даряват,тук също има глоба,но никой не протестира,а изпълнява....Мотото в телевизията е следното-Моята маска пази теб,твоята мен,нека спасим живота си!!!"
Много точно и ясно.
 Защо ние не искаме да изпълняваме, защо се чувстваме като прецакани от мерките, защо стигаме до там, че да се обиждаме на тъпи и умни!

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 00:30 от Mama_Nana

# 7 057
В Русия са започнали да лекуват по друг начин
Преливат кръв от хора, които вече са се възстановили, защото се предполага, че имат антитела.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=145394X

# 7 058
Доказано е, че 1 (един) човек може да зарази пряко и индиректно 59 000 (петдесет и девет хиляди) човека.  От 27 февруари съм в карантина, тогава се върнах от Париж, сам си я наложих. После дойде 13 март. Психоза е малоумието, че не може да се заразиш и като безсимптомен да заразиш десетки в навалицата.  Вижте броя на заразените и мъртвите в Обединеното Кралство от 11 март досега, тогава са имали само 380 заразени, сега са почти 70 хиляди. Сметки от 4 клас можете ли да правите? Имат близо 9000 починали сега...
На тези 70 000 им сложете още две 0- ли и после ми смятайте смъртност.
Аз не мога да слагам така глупаво нули, вие се оправяйте. Наистина ли го мислите това?
Сама сте написали че един може да зарази 59000 или вярвате, че всеки един от тези 70000 са хванати и изолирани преди да са кихнали?
[/quote]
Вие можете ли да четете с разбиране? Ако не, да не се хабя! Ето ви данните за ОК:
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
Месец назад са имали 383 случая на заразени, сега почти 79 хиляди, вярвам в числата! На 11 март имат 8 починали, сега гонят 10 хиляди. Кой колко е заразил надали е важно, важно е какво се е случило за 30 дни. Тридесет дни, и го няма един малък град. Тридесет дни, за които са загинали по света над 90 хиляди души, това е една малка световна война! След месец загиналите ще са повече от атоманата бомба над Нагасаки! За месец новите заразени са над 1.5 милиона човека - по една Враца всеки ден и растат! Разбирате ли колко гротескно е това, което ме питате?

# 7 059
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?
Въпрос на аритметика. 1771551 официално регистрирани случаи, 108334 смъртни случаи. Процентно 6.12%.  За различните държави, обаче този процент е различен и то значително, в това съотношение - починали към заболели.

И в добавка процента на Холандия прави тези цифри неблагонадеждни, тъй като оздравелите не се регистрират.

# 7 060
Моята маска пази теб,твоята мен,нека спасим живота си!!!"

Точно!
Много ми стана чоглаво и мъчно днес в пустия магазин - що за демонстрация е това...
Наистина - има ли нация с по-криворазбрано самочувствие от нашето?

# 7 061
Скрит текст:

П.С Е, винаги има възможност да срещнем джигит по пътя, ама това е друга тема, не по-маловажна.

Аз съм най-вече притеснена за мъжа си, който е астма и също е карал повече от една пневмонии и за майка си, която дотук успешно пребори една гадинка, но все пак е и на 78..

Не е необходимо да се притеснявате. Просто вземете нужните мерки, щото те да си стоят вкъщи.
Но здрави и прави хора, млади и без хронични заболявания да се държат зорлем вкъщи, е грехота.

# 7 062
Към момента смъртността му е точно 21 % - броя на излезлите от него летално къмто оздравели  и леталните.
CLOSED CASES
509,815
401,482 (79%)
Recovered / Discharged

108,333 (21%)
Deaths
Доволен ли сте?
Въпрос на аритметика. 1771551 официално регистрирани случаи, 108334 смъртни случаи. Процентно 6.12%.  За различните държави, обаче този процент е различен и то значително, в това съотношение - починали към заболели.
Това не е коректно смятане, защото от заразените до излекувани има много да се случи. Ако, не дай си Боже, така вървим, гледайте числата на излезлите от болестта. А то КЪМ МОМЕНТА показва 21 % смъртност. А да напомня, че и от излекувалите се впоследствие ще има тежки проблеми. Една бронхопневмония никога не ти прощава. До живот!

# 7 063
В Русия са започнали да лекуват по друг начин
Преливат кръв отбора, които вече са се възстановили защото се предполага, че имат антитела.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=145394X

В Холандия започнаха също преди няколко дена, но трябва да мине време, за да анализират дали помага. И не, няма да се заразят с други болести, защото кръвта се изследва.

# 7 064
Престанете с тези сметки за смъртност. Тя се изчислява, когато пандемията приключи. Отдавна има данни, че официалните цифри не отговарят на истината. Не помня коя държава беше, излезе инфо, че когато има позитивен, цялото семейство се смята за болно, но не се тества. Тези хора не отиват в официалната статистика мисля.

Общи условия

Активация на акаунт