COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 686
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 590
  • София
Тук Мангъров е анатемосван от много. Малко напомня на начина, по който са анатемосвани всички с ХИВ и в рискови групи през 80те и 90те. Не са допускани в болници и се е пишело и във вестниците, че ХИВ се предава с ръкостискане, кихне и прочие... Та били са прокажени, не че сега според много не са. Но поне в книгите вече си пише как се предава ХИВ.

Та Мангъров е чел книги човекът, и с болни със зарази си работи...

# 7 591
След всичките дивотии на СЗО кой ги приема насериозно ?!

Аз не говоря за комплексарщините на Тедрос, а за доклада им от Ухан  - от лекарите, които бяха там.

# 7 592
  • София
Мангъров твърдеше в началото, че вече сме го изкарали безсимптомно, сега като видя, че малко хора имат антитела започна да твърди, че ако се заразим, ще го изкараме безсимптомно и че вирусът въобще не е опасен и смъртността е 1% (!?!?!?) - а това разбира се, освен  от кораба майка няма откъде другаде да я има тази информация.
Яко се е омотал ...изкарахме ли го ? ... караме ли го ... ще го изкараме ли ??!!
Ами той затова не спря да говори , че трябват тестове, ама на някои на спляпо им е по - удобно да си прави съчиненията.

# 7 593
  • София
Глупости са това, red_balloon. Всеки един вирус на този свят заразява и впоследствие умира ако не  се предаде на друг. А пък приемника след като го изгони от тялото си създава антитела, които да го бранят. При някои е траен, при други нетраен (само няколко месеца). И така е от векове. Естествения ход на нещата. Тези хора просто не са се възстановили напълно или просто тестовете са некачествени за което вече сме се убеждавали многократно.
А СЗО са най-големите слуги на Китай, освен това те са най-големите виновници наред с Китай за да се стигне до тук.
След това всички западни лидери.
Аз мога и да се паля понякога и с право (убеден съм на 100% в думите си), но никога не съм криел, че уважавам и адмирирам бързите мерки, които се взеха в България.

# 7 594
Някой може ли да ми преведе от италиански какво пише? От контекста разбирам, че вероятно е благодарствен плакат за лекари.

'Лекари и санитари, вие сте нашите герои'

(3 ред не го чета)

# 7 595
Глупости са това, red_balloon. Всеки един вирус на този свят заразява и впоследствие умира ако не  се предаде на друг. А пък приемника след като го изгони от тялото си създава антитела, които да го бранят.

Брей! А за варицела и херпес зостер нещо да кажеш?

# 7 596
Скрит текст:
Голям симпатяга този Мангъров. Много забавни неща предлага за пускането на "младите" да го боледуват заедно с децата, но е пропуснал факта, че в БГ децата масово се отглеждат от бабите и дядовците, а пък особено когато са болни и не могат да идат на детска, пък родителите са на работа.
Добре де, поне по време на ИП не ги ли отбиха тия деца от баба и дядо? Ние дето нямаме баби и дядовци, как си отгледахме децата, направо ум не ми побира. Как пък не съм знаела, че е задължително?
За смесените домакинства също. Как така сме държавата с най-много собствени жилища на глава от населението, пък в същото време едва ли не масово живеем в една къща по три поколения?
И хайде защото всички тези частни случаи не можем да ги разрешим, за по-лесно да се затворим всички и да чакаме Михаля?
Хайде, разреши ги. Давай, нали имаш предложения? Разреши "частните случаи", ето, започни с моя, вече го описах. Да, трима човека живеем в едно домакинство, двама са рискови. За съжаление нямам още 3 апартамента и вила, но имам мазе и тераса, и гараж под наем, ще мисля как да ги преустройвам, за да са годни за изолация. Но далеч не съм единствената, и да ти кажа, горния пост звучи високомерно. Това, че ти си отгледала някак децата си трябва да е пример за подражание ли? За да иронизираш, че е задължително едва ли не? Много млади хора има, които разчитат на помощ от "баба и дядо", особено сега, когато децата не са на училище и са си вкъщи. Особено сега. Хора, които работят и на две места, за да се изхранват. От една страна рев за работа, от друга-когато работещите искат да го правят защо пък разчитали на баба и дядо? А на кого? На съседа или на непознат от улицата?
Не мога, мила Мери Ан, да ти разреша проблема. Знам как се прави, но ти не си от тези хора, които ще го разберат. 10 години съм живяла под наем преди да имам собствено жилище. Сега дъщеря ми на свой ред живее под наем. Защото така иска. Защото това е свободата, а тя иска жертви. Трябва малко да се понапънеш, да работиш повечко, за да спечелиш достатъчно и да си я позволиш тази свобода. А твоите коментари за хора, които довчера се ширели нашироко, не си правели сметката и днес си доволна, как ще се принизят като останалите и ще страдат, ми подсказва, че и да ти обясня, няма как да ти помогна с твоя случай. И колко да съм високомерна, като целият западен свят живее така? Младите са самостоятелни, възрастните също и сигурно им е много зле да живеят така, някой ги е принудил ли? Или нас ни принуждава мизерията?

# 7 597
СЗО с договорни предложения се месят пряко в държавните политики.
Глупости са това, red_balloon. Всеки един вирус на този свят заразява и впоследствие умира ако не  се предаде на друг. А пък приемника след като го изгони от тялото си създава антитела, които да го бранят. При някои е траен, при други нетраен (само няколко месеца). И така е от векове. Естествения ход на нещата. Тези хора просто не са се възстановили напълно или просто тестовете са некачествени за което вече сме се убеждавали многократно.
А СЗО са най-големите слуги на Китай, освен това те са най-големите виновници наред с Китай за да се стигне до тук.
След това всички западни лидери.
Аз мога и да се паля понякога и с право (убеден съм на 100% в думите си), но никога не съм криел, че уважавам и адмирирам бързите мерки, които се взеха в България.

# 7 598
  • София /Абсурдистан
И сега какво, тази гад не дава имунитет, така ли?

# 7 599
  • София
The Iron Lady,
Дава, разбира се.
Ако не даваше отдавна да е пламнала цяла Европа, социалните мрежи и какво ли още не.
Истината е във форумите и социалните мрежи, където обикновените хора си споделят, а не по телевизорите, където говорят Макрони и пр. пряко отговорни хора за положението в което сме.

# 7 600
Ама варицела вирусът принадлежи към съвсем друга група вируси(херпесни вируси при човека, заедно с Ебщайн Бар, цитомегалусния вирус и т. н. Защо сравнявате несравними неща?

# 7 601
Скрит текст:
Съберете 2 и 2 и осъзнайте, че сте смъртни. Че колкото и да седите вкъщи, да плюете Мангъров, да се пенявите как "СТОЙТЕ СИ ВКЪЩИ", животът в някакъв момент трябва да продължи, без вирусът да е заминал за Мелмак, и този момент не може да е октомври 2025 г., когато има ваксина, която и без това половината тука казаха, че няма да си я бият.
Защо изключваш вируса да бъде убит от карантинните мерки?  Така е станало с "баща му" - SARS/ТОРС, 2003 година.
Защо мислите, че SARS е убит, щом сега вилнее из целия свят. Вирусите ги има много преди нас хората и ще ги има и след нас. Не знам защо се опитваме да надхитрим природата. Толкова сме умни, напреднали, гениални, но един малък вирус ни завря по диваните. И се губи човешкото у човека. Кой излязъл, кой с дете, кой с куче, кой на църква, кой с баба .....Държава, която следи настроенията на хората и взима угодни решения, който винаги са предпоследни. Нямам думи .... Аз не искам живота преди. Следващите години няма да го има. Аз искам да живея нормален живот с вируса около мен.
Това, в момента е  Covid 19, а другото е ТОРС. И двата са коронавируси.
Аз не искам вирус, който периодично ще убива хора около мен.

Дава, разбира се.
Ако не даваше отдавна да е пламнала цяла Европа, социалните мрежи и какво ли още не.
Истината е във форумите и социалните мрежи, където обикновените хора си споделят, а не по телевизорите, където говорят Макрони и пр. пряко отговорни хора за положението в което сме.
Ако това е така наистина. Мангъров не му вярвам в смисъл, че той не е лекувал такива болни и неговите изказвания в случая са повече теория.
Следва "младите – на амбразурата", но да пробваме с по старите /отворените храмове по празниците/.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 19:05 от Mama_Nana

# 7 602
И сега какво, тази гад не дава имунитет, така ли?
Зависи може би от имунната система донякъде на организма. Не знам.
Според изследванията доколкото разбирам и както беше казано, никъде, ама никъде не казват, че се изгражда имунитет. Просто се следи сега ситуацията и преболедувалите. Казват, че количеството открити антитела не са достатъчни за имунитет какъвто и да било (кратък или дълъг във времето)
По-притеснителното е, че ако не се е изчистил организма от вируса и има останало , то може във всеки момент пак да се активира. Същото е с хората, които не боледуват но имат антитела (показват, че са прекарали) или такива, които са болни , но по нищо не личи да им има нещо ,то е защото вирусът е в тях, но не се е активирал (аз така го разбрах) Мангъров също нещо изпелтечи, но...замаза. Този човек му има нещо. Само подскачаше и се тресеше , някакви тикове имаше и изобщо... то вярно учените малко или много са странни, ама този му има нещо за мен.
Нормален човек не може да бута сънародниците си да се заразяват и умират. То, че ще има много пострадали е ясно, но ето ...вече има някакви лекарства, вирусът обиколил и върлувал с месеци може и да отслабне , да не е толкова силен и разрушителен за човешкия организъм. 
Не трябваше да се доверяват на Китай. Какво е това разузнаване, какво е това чудо, та не можаха да видят там какво става и може да дойде при нас.

# 7 603
Това в момента е sars-cov-2, а предишното е sars-cov. И понеже при второто вече не се наблюдават болни от 16 години насам, предполагам, че имунитетът е траен, тоест доживот. Логично е да се предположи, че и с този ще е така, ако е естествено възникнал.

# 7 604
  • София
Калинка, и аз мислех, че "вярвам във вас" върши повече работа, обаче забравих, че върши работа при относително съвестни и осъзнати хора. При хора с мислене на 3-годишни, които се изживяват като 3-годишни и не приемат сериозно нещата, това с вярването работа не върши.
Скрит текст:
На мен ми направи впечатление, че през последните дни го бяха обърнали на "вярвам във вас, справяме се добре", а  населението възприе това послание като разрешение да си прави каквото си иска. Нещо такова стана при руснаците - Путин каза две седмици самоизолация, а хората през почивните дни се юрнали на поляните излети с хапка и пийка да си правят (техните шашлыки) и на него му писнА и им вика "това не е ваканция две седмици" и ги локна, че и измисли глоби и точки в НК за излизащите, че заплашват общественото здраве. Чак като се кротнаха ги похвали, но не отмени локването.
[/spoiler]
А кой допусна това масово изпростяване? Нали бяхме втората най-интелигентна нация в света, или си по-млада и не помниш?

Да, чувала съм я тази история, че сме били втората по интелигентност. Обаче се съмнявам дълбоко да е вярно. Казвам, че съм я чувала, стара съм, цялото ми детство и ученичество мина през соца. А и интелигентност не означава зрялост. Един човек може да е интелигентен и да е ужасно незрял. Отделно доста вода е изтекла за 30 години, а на интелигентостта до голяма степен влияе образованието, възпитанието и всякакви такива социални фактори, тя не е "чиста интелигентност". Аз лично не смятам, че като нация сме по-различни от средното ниво като измервания, баш сме си среднисти.

Общи условия

Активация на акаунт