COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 297
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 15 165
Преди малко гледах по CNN болница от Англия - самите доктори са изплашени от тази болест а те не са хора които се плашат лесно.

# 15 166
Амън от байрямите ви, амът от простотии!

530 души са под карантина в Кърджали! Над 160 са пристигнали от Турция.

Ген. Мутафчийски! Елате да видите колко се спазва ИП в Кърджали! 4/5 човека си циркулират без маски свободно по улиците. Деца на парка няма, ама елате да видите как са превърнали входовете на блоковете в детски площадки за игра. Децата и родствените им висят по цял ден пред блоковете без маски. Някои чоплят семки. Никакъв полицейски контрол! Ген. Мутафчийски, защо ги пускате да идват в България, бе!?! Защо? Турция си затвори границите, вие ги пускате! Моля, анализирайте добре ситуацията, която се заформя в Кърджали!
Карантинираните ще се приберат по селата си. Там карантина няма да има. Повечето турски села нямат канализации! Ще стане страшнО!

# 15 167
  • София
Скрит текст:
Цялата тази  пандемия, епидемия, катантина, ИП  или както там се нарича при нас се пречупва през призмата на   политичеки проект. Всяко изказване на пряко и непряко засегнатите от ситуацията е политкоректно.  Всяко изказване на властимащите по медиите има конкретна цел, и тя е спусната отгоре. Всяка дума на иначе добрия специалист  доктор Мутафчийски е предварително одобрена.  Периодично  в интернет се пускат   писания на  политкоректни и близки до властта и партийната линия лица.
Това е едно от малко известните  и  обективни статии по темата:
https://noviniibg.eu/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be … uL4ibAOIq7grmqRZY

Тази статия се припокрива на 100% с моето мнение и усещане за "ужасния, смъртоносен вирус". И съответните, неадекватни мерки.
Много ценна статия. Тука опорната точка, за Италия се проби.

# 15 168
Медиите много удобно казват, как София се е юрнала по селата. Тези опашки са си така всеки ден в пик час.

https://www.facebook.com/groups/593440387482217/permalink/1534311713395075/

Видео от вчера.

# 15 169
Дори и добрите мерки като носене на маска в магазини и дистанция не се спазват. Днес станах пишман, че влязох в Лидл, където не бях стъпала от месеци. 4 човека опашка на касата и персоналът нехае за нарушенията на разпоредбата на Ананиев. Спретнах си частен скандал с  някакъв непукист, а охранта ми каза, че не била негова работа да каже на клиента да си сложи маската и да се отлепи от гърба ми. Даже го викна да си гукат, на тясното място пред касите.
Толкова се афектирах, че докладвах на няколко места.
Представям си каквото става в посещаваните магазини или ГТ

# 15 170
  • Варна
Скрит текст:
А, който остане тук след 13.05 може и гривна на краката да му сложат. Да не вземе да се отклони.  

Вече дори започват да го прилагат, гордо вчера съобщиха следното :
https://nova.bg/news/view/2020/04/23/285884/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-% … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Предпочитате да ангажираме полиция ли? Какво нередно има да следят карантинираните задължени да не излизат от дома си с гривна?

Стига да не се разпространи и върху останалите, които не са под карантина - нищо нередно няма. Както е редно и за доказаните престъпници да са в затвора. Wink

Цитата, на който си отговорила с "подходящата"  емотиконка се отнасяше за носенето на маски.
За мен аналог между двете неща е не само неточен, но и некоректен.

Цитатът е това, което съм посочила и там пише за гривни на краката, нищо за маски. Ако си имала предвид поста на Judy, част от който цитирах, там се говореше и за маски. Ако исках щях да го цитирам целия, но не го направих, защото не беше нужно, като се има предвид това, което постнах. Уакаримас-ка?

Някой да е попадал на информация за процентното разделение на позитивните/заболелите в арабския свят? Мисля си, че, ако маските помагат наистина, делът на заболелите жени там би трябвало да е доста по-нисък.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:27 от chockolina

# 15 171
  • Другата България
Пари откъде за какво?
За гривните ли? Ако за тях питаш, чети де, хората са си го написали.
Да не говорим, че става въпрос за невероятно колосалния брой от 50 гривни, които са дарение на БЧК и ще са само за София.
Това е новина от вчера, но сега умело се вмъкна тук като опит да се покаже как "ни следят" и "преследват" с гривни по краката....

# 15 172
Не знам за вас, но аз до сега не чух от мрънкащите и една мярка да им е адекватна. Само се крещи неадекватно това, неадекватно онова....
Много ми е интересно, какво за вас е адекватното, освен стадния имунитет - т. е никакви мерки, което колкото и да се заблуждавате пак ще се провлачи до есента. А и доста хора не са навити на това.
Та какво друго?
Затварянето на всякакви масови събития - театри, кина, концерти, спорт. Дори и за учебните занятия съм ок.
Ако към това бяха прибавили строг контрол на прибиращите се от чужбина и целенасочено тестване на всички около болните, щяха да са пушка.

# 15 173
Поредният тоталитарен опит за управление с еднолични декрети и от днес:
http://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/24/rd-01-236.pdf
Глупост след глупост - твори се на кило. Работи се направо на инат.

Е, в Германия и Франция маските стават задължителни в магазини и обществне транспорт, как очакваш тук да ги отменят. Няма да стане. И след 13 май пак ще ги носим.

С тази разлика, че на открито не са задължителни маските в Германия. А тук трябва да ги носим и да се душим и навън.
Отвратително, не го очаквах. Мислех, че ще вкарат малко разум и ще оставят маските само в ГТ и на закрито. Надценила съм ги.

# 15 174
Как е правилно да се постави медицинската маска?
https://www.hartmann.info/bg-bg/articles/5/1/how-to-apply-a-mask

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:29 от Не се сърди, човече

# 15 175
  • София
Цялата тази  пандемия, епидемия, катантина, ИП  или както там се нарича при нас се пречупва през призмата на   политичеки проект. Всяко изказване на пряко и непряко засегнатите от ситуацията е политкоректно.  Всяко изказване на властимащите по медиите има конкретна цел, и тя е спусната отгоре. Всяка дума на иначе добрия специалист  доктор Мутафчийски е предварително одобрена.  Периодично  в интернет се пускат   писания на  политкоректни и близки до властта и партийната линия лица.
Това е едно от малко известните  и  обективни статии по темата:
https://noviniibg.eu/%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%be … uL4ibAOIq7grmqRZY
Тази статия се припокрива на 100% с моето мнение и усещане за "ужасния, смъртоносен вирус". И съответните, неадекватни мерки.
Сирьозно?! Тая статия е такъв тюрлюгювеч, миш-маш и буламач, че.....

А, заради тия, дето не могат да си седнат на задниците, ще стоим - уви - до юни заключени. Ама, тъпири, сър.

# 15 176
Дори и добрите мерки като носене на маска в магазини и дистанция не се спазват. Днес станах пишман, че влязох в Лидл, където не бях стъпала от месеци. 4 човека опашка на касата и персоналът нехае за нарушенията на разпоредбата на Ананиев. Спретнах си частен скандал с  някакъв непукист, а охранта ми каза, че не била негова работа да каже на клиента да си сложи маската и да се отлепи от гърба ми. Даже го викна да си гукат, на тясното място пред касите.
Толкова се афектирах, че докладвах на няколко места.
Представям си каквото става в посещаваните магазини или ГТ
И аз се възмущавам, но си има индивиди, на които въобще не им пука. Направо ни се смеят в лицето. Е добре, ако ще се спазва да е от всички.

# 15 177
  • София
Безплатната синя и зелена зона би трябвало да е до този уикенд, продължиха ли я?

# 15 178
  • София
Из Фейсбука на Д-р Георги Тодоров

# 15 179
Много пъти сме коментирали - навън маска се слага само в близост до други хора. И е добре да се поддържа суха. Самата маска еднократна ако е за 2 часа употреба, многократните се перат след всяко излизане или се дезинфекцират по подходящ начин ... няма проблем с маските, има проблем с човешкия матриал.

Общи условия

Активация на акаунт