COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 847
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 16 485
  • BG
Гледах ББ  с маската, ама докато говори пред журналистката я държи смъкната  😂
И то не е един път, а после трещи, че няма спазване на правилата!
Между другото имам познати, които са изкарали ковида-спокойно не всеки го кара на умирачка! А и ако ти е писано да хвърлиш топа тая година, няма да се се гътнеш след две примерно. Wink Унилата душа убива по-бързо от всеки микроб, хора!

# 16 486
  • На остров
София има Южен, Западен, Ловен-Борисовата, Витоша. Отделено има по малки паркове тип Заимов.
Не съм съгласна, че е сиво петно.

Конкретно на критиката на Бояна нито съм се оплаквала нито съм критикувала мерките в България.

# 16 487
  • София
Скрит текст:

...

Енигматта, проблема в България е, че има много малко паркове в градовете, а за селата да не говорим изобщо.

Не мога да се съглася. Нашите паркове са общодостъпни и разпръснати из целия град, докато в повечето европейски столици голяма част от парковете и градините са с ограничен достъп (частни, с огради). Относно селата не ми е ясно, там всички имат зелени дворове и са обградени от природа, забранено ли е на децата да излизат навън?
Тук тотално се обърка Simple Smile. За кой град в България ми говориш?

Ти виждала ли си примерно Лондон от птичи поглед? На всякъде е пълно с паркове. Точно до нас на 5 Мин път имам 3.

За София.
А Лондон съм го гледала десетина години - от септември 89-та почти до края на 90-те. Живеехме до Marble Arch и точно за него си мислех, докато пишех за оградените частни градини, докато стигнеш до Хайд парк или Риджънтс . Ако говориш за Есекс или Съри, да, там има доста поляни, голф игрища и пр. на 5 минути околовръст, но и у нас извън града започва природата.
Лондон не е марбъл арч Simple Smile , няма квартал където да нямаш поне един парк.
Отвори една карта и виж бе жена. А София отгоре погледната е сива и има само едно зелено петно.
На пешеходно разстояние от мен имам три парка – Борисовата градина, Военната академия и Заимов.

# 16 488
Скрит текст:
По Нова Мутафчийски каза, че нашата социална дистанция ще е най уникална в света. Всичко ще да ни е разрешено, даже и допълнителни свободи ще ни дават.
Разказа че е получавал имейли с всякакви обиди и нецензурни обръщения. Даже се е наложило да го закрие..
Велики сме ние българите.

Какви допълнителни свободи?

МК, защо трябва работодател да се разделя с работник, който е преболедувал ковид? Тази болест не е срамна или.... де да знам и аз каква вече. Дори не мога да си представя, че на някого би му хрумнала подобна идея. Disappointed

# 16 489
София има Южен, Западен, Ловен-Борисовата, Витоша. Отделено има по малки паркове тип Заимов.

Конкретно на критиката на Бояна нито съм се оплаквала нито съм критикувала мерките в България.
Витоша? Тук говорим за паркове в рамките на 1 км от там където живееш.
Гледам Горубляне са по средата на парка Simple Smile

# 16 490
На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се разхождат от следващия уикенд, заяви премиерът Педро Санчес в събота, предаде АФП.

Правителството ще представи във вторник плана си за по-широко заключване, който вероятно ще бъде приложен в действие през втората половина на май, каза той.

"Ако пандемията продължава да се развива, както досега, от 2 май, индивидуалната физическа активност ще бъде разрешена, както и разходките с хората, с които живеете", каза той.

Испания регистрира 224 000 случаи и 23 000 починали, с което се нарежда на второ място.

Е, как да не мрънкам Rage

# 16 491
  • На остров
Според теб Савова не живеят ли хора в Бояна, Драгалевци, Бистрица, Княжево

# 16 492
Мен пък ме вълнуват парковете зад Парк Център и този на Красно село.
И двата засега остават затворени.

Поне този, зад Парк център, е лесен- има и еднопосочно, има как и двупосочно.
Тъпа работа. ЯЯвно някакъв експеримент ще се направи, за да го обявят за неработещ.
Щото бройките ще скочат, няма как при всичката дисциплина.

# 16 493
Аз пък се замислям за децата на тези, които не спазват препоръчаните мерките, т.е наредбите. Какъв пример и какво възпитание реално получават/ ще получат от своите родители?
Утре те ще бъдат обществото на моите деца.
 Как днес, при условие, че има наредби, които трябва да се спазват, те ги пренебрегват/ кой на гости отишъл, кой с приятели се събрал, кой маската, в магазина, под брада носи, кой горд, че полицая на КПП излъгали т.н и т.н/, а утре ще изискат/ или не/ децата им да съблюдават ред в училище, в градския транспорт, на улицата. А  мамини златни ще кажат "не ми пука", " така ми харесва", " ти ли ще ми кажеш" и още хиляди безпарадонни и арогантни отговори.
Тъжно, много тъжно ....

# 16 494
При нас има хубав парк пред блока, но не е от разрешените Simple Smile
Въпреки това, следобяд като се пооправи времето, доста майки с деца минаха под лентичките да се разхождат, деца с тротинетки, майки с колички на пейки. До днес нямаше такива.
Кой, както разбрал, разбрал 🙃

# 16 495
  • София

Северен също. Възраждане...Градската градина. Парка в студентски град, Герена, Редута е разкошен също. Военна академия и др.

# 16 496
На испанците ще бъде разрешено да тренират и да се разхождат от следващия уикенд, заяви премиерът Педро Санчес в събота, предаде АФП.

Правителството ще представи във вторник плана си за по-широко заключване, който вероятно ще бъде приложен в действие през втората половина на май, каза той.

"Ако пандемията продължава да се развива, както досега, от 2 май, индивидуалната физическа активност ще бъде разрешена, както и разходките с хората, с които живеете", каза той.

Испания регистрира 224 000 случаи и 23 000 починали, с което се нарежда на второ място.

Е, как да не мрънкам Rage
За кое по-точно? Че от днес испанските деца могат да излизат от вкъщи, или че на възрастните испанци скоро ще им разрешат разходки?

# 16 497

Витоша? Тук говорим за паркове в рамките на 1 км от там където живееш.
Гледам Горубляне са по средата на парка Simple Smile

Е, то не, че Горубляне е в София...ама как да е. Ако така ще се гледа, то тогава гледайте Бояна, Драгалевци, Симеоново и пр....те пък са целите в парка. Simple Smile
Полека-лека мерките ще се разхлабват, независимо дали това се харесва на някои хора, или не. Няма как светът да остане под ключ дълго време - хората спазват карантината и то доста съвестно, но няма как да се очаква тя да трае вечно и това трябва да е ясно на всички.

# 16 498
А така, в Германия се препоръчва повече активност и здравословно хранене срещу вируса. То е ясно и аз мисля така.

# 16 499
  • София
Аз хванах само част от репортажа с ББ. Как ще върнат децата в училище!?? Все още расте заболеваемостта и рискуваме децата да си обменят вируса в училище и да го пренасят вкъщи на семейството! Аз едва ли ще разреша на моята седмокласничка да ходи на училище, рискът превишава ползата в случая.

Общи условия

Активация на акаунт