COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 17 865
Този коронавирус да не е мечка, че да спи зимен сън? В случая само че летен.
Целия свят бе ударен, няма място, където да го няма. Просто някои континенти са няколко месеца назад. Но заради затворените граници няма как да се пренесе отново в изчистени страни.
Не виждам как ще ни удари отново догодина. Ще ни ударят други леки коронавируси (не ковид-19), риновуриси, както и гадинките дето причиняват грипа. И пак ще има жертви. Само че няма да има локдауни и да се съобщава всичко, както е било винаги. Мислете логично. Ако лятото се изчистим, защото сме го задушили с мерки и той просто изчезне няма как и откъде да се пръкне отново. Не и конкретно този вирус. Ако някоя страна в Европа се изчисти през Май, някоя африканска ще стори същото през Август (примерно). Но няма как да ни удари отново през зимата на 2021 г. Няма логика. Ест. политиците и определени кръгове могат да си съчиняват каквото им е угодно, но не вярвам този път някой да им се върже. И те го знаят също.
Отделно дотогава 100% ще има много по-ясна клинична картина, както и по-ефикасния третирания от чисто медицинска гледна точка.
Ваксината нищо чудно да се окаже и ненужна. Но нека я мислят, лошо няма.

Тоест според Вас,всички границите по света ,ще останат затворени до края на годината до пълно изчистване?Те в момента не са,какво остава за такъв период?

# 17 866
Ако утре отпадне ИП, считам че сме вече по модела на Швеция. И ще бъдем интересен експеримент сигурно за целия свят. Опитни зайченца. Чудесно. Успех ви желая драги сънародници. Д*пе да ни е яко.
Честно казано не виждам какво общо има нашето извънредно положение и падането му с модела в Швеция!?
ИП е просто термин, който дава повече права и свободи на правителството. Но ИП само по себе си не е панацея.
Закони и контрол на законите би трябвало да сме имали и преди и да имаме и след ИП.
Махането на ИП връща властта в каналния ред, а мерките срещу Ковид пак могат (и в голяма степен ще) продължат. Дистанция, маски, нова организация на работат и т.н.

# 17 867
Вирусът ще е тук и ще циркулира периодично. Заблуда е, че лятото ще изчезне, пак ще е тук, но както обясниха експертите ще се накъсва верижната реакция на разпространение. Реално докато не се произведе работеща ваксина заплахата ще я има. Друг е въпросът в каква степен ще е ограничена пандемията след известен период от време. Подозирам някои части от света напълно ще премахнат ограничителните мерки, но ще има забрана на граждани от страни с епидемия да влизат, както бяхме в началото преди ИП. Примерно сега в Нова Зеландия заявяват, че са преборили епидемията.

# 17 868
Момичета, това коментирало ли се е и попадали ли сте на друг източник? Дали е истина?

Педиатри в Италия алармират, че имат  увеличение на случаи на деца със симптоматика на Синдром на Кавазаки. Синдромът се предполага, че се отключвал от инфекциозен агент (вирус или бактерия) и при наличие на генетична предразположеност

https://www.corriere.it/salute/malattie-rare/20_aprile_28/corona … tml?refresh_ce-cp

# 17 869
Лили, може ли поне веднъж да публикуваш нещо оптимистично - оздравели примерно, положително изследване някакво? Или тези неща не те вълнуват? Много ще ме зарадваш, наистина. От месеци не спираш с черните статистики Close
Смъртните случаи в Ню Йорк - шест пъти повече, отколкото е нормалното за периода.

Има 20900 повече смъртни случаи, само 16673 от тях са официално свързани с К-19.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/27/upshot/coronaviru … ew-york-city.html

# 17 870
  • Germany
Хубаво е да има оптимисти като Diavolo в темата. Ванката се депресира нещо и изчезна 😉
В Бавария глобата за неносене на маска е 150 евро, а за собственик на магазин (ако персонала не носи маски) до 5000 евро. Ако искаш може да ти виси на ушенцето 😉
В нашия град положението е малко по-различно от това, което другите дами споделят в Германия, но е обяснимо де, ние сме в най-засегнатата провинция. От около седмица броя на новозаразените спадна доста, но вчера и днес има “рекорд” на починали за съжаление. По 14 човека на ден.  Има общо 157 починали досега, което в сравнение със Стокхолм например е добре.  В болниците, които са с корона-отделения все още има много хора, не е така лежерна обстановката. Но пък и едната от тях участва в тестването на Ремдизивира.
Много е хубаво, че в България няма масово заразяване и голямо предаване на вируса. Няма значение по каква причина, но е супер ако така си и остане👍

# 17 871
Добре де, а каква е идеята на отпадането на извъмредното положение и оставането на мерките???

Имам роднина във Франкфурт. Вчера докладва, че са им казали да носят маски. Ей, един път да сме преди германците в нещо! Ние откога така, с маски си махаме наляво-надясно...

Е ти хубаво, че имаш роднина, че разбра. 😂 Задължителни са маските от понеделник в градски транспорт и при пазаруване само. Масово ходят с каубойски кърпи, които вдигат до към брадата като влязат в магазин. Аз още не притежавам маска, освен няколко ffp3, които нямам намерение да пробвам даже. И аз съм с кърпа. Дъщеря ми носи в училище.
При мен рядко се виждат каубойски кърпи. Хората си ходят с маски. : -)
Информацията за  заразените продавачки в Лидъл и пекарната обаче хич не ми хареса.
При нас (БВ) всички продавачки/ касиерки вече са с маски, но пазарчето за плодове и зеленчуци, на което особено съботите е стълпотворение си продължава да работи без маски.
Може би защото са на открито.

# 17 872
Flame, да, днес четох и на великобританците кореспонденцията по повод на Кавазаки синдрома. Мисля, че пишеше там, че се подобряват учудващо бързо дечицата въпреки това.

# 17 873
zon,

Мисля, че е 3 месечен периода на изследването, затова няма резултати от март.
Но изследователите от TASK може би ще преварят всички, тъй като имат опит , техника, организация и най вече допълнителни изледвания които ще приложат към края на този тест.
Доста оптимистично са настроени.
(В предния ми пост е препратката към статията)
Скрит текст:
В Нидерландия продължават с медицинските изследвания с BCG ваксината и евентуалният ѝ ефект при предпазване и по леко прекарване на ковид19.
Сега ще тестват референтна група от доброволци на 60+ години.
Не са публикували още предварителни резултати от групата на ваксинираните медицинските работници през март.

https://www.radboudumc.nl/en/news/2020/study-on-effect-of-bcg-va … on-in-the-elderly
[/spoiler]
Предполагам, че междинните резултати с групата медици са добри, защо иначе да започнат сега с 1600 цивилни и то на 60+. Само не ми е ясно как очакват тези граждани да се срещнат с корона вируса, вероятността за това не е толкова голяма, а и как ще разберат това. За медиците, които работят с пациенти с ковид е ясно.
Или просто ще чакат да видят дали някой някога от възрастните ще се разболее.
Ще участват 1 600 и само половината от тях ще приемат ваксината. И на мен не ми е ясен експеримента.

# 17 874
От сряда UK в данните за смъртните случаи ще включат и тези от домовете за грижа, които от началото до 17.04 са 3096.
Повечето домове за грижи във Великобритания са частно управлявани и няма официални данни за точния брой на жителите.
В CQC казват, че в Англия има 15 557 жилищни и старчески домове, осигуряващи подкрепа за възрастни хора и хора с увреждания, като има приблизително 457 311 легла. Коефициентът на заетост е около 90%, което предполага, че около 411 000 души живеят в домове за грижи в Англия и Уелс.
При преброяването през 2011 г. 60% от хората в тези домове са били над 85г.
Други 540 000 души получават ежедневна помощ в своя дом.
https://www.bbc.co.uk/news/health-52284281

# 17 875
Е нали трябва да имат с какво да сравняват? Ако на всички дадат, как ще отчетат разлика?

# 17 876
Flame, да, днес четох и на великобританците кореспонденцията по повод на Кавазаки синдрома. Мисля, че пишеше там, че се подобряват учудващо бързо дечицата въпреки това.

Права си. А иначе и Испания, и Великобритания са алармирали, освен Италия, сега се зачетох. Уф, колко още не знаем за този вирус..

# 17 877
  • Там,където се събуждам щастлива.
Едно от нещата, за които се надявам е преориентирване към собствени производители и тяхното стимулиране. (Жал ми е за бедните хора в Азия, но...)

Днес показаха фабриката, където ще се произвеждат 1 милион маски за работещите в домовете за обгрижване на възрастни хора. На седмица за тях и болниците са нужни 4 милиона маски. Още една такава фабрика и вноса им от Китай ще спадне с 50%.

Имаше преди време предаване на ББС  свързан с Ковид и Генетика. Питах тук, но май се загуби въпроса някъде сред мненията. Според обяснението на ББС  може в България да се обясни с неща от икономическо и културно, както и генетично естество. И може да обясни и за други държави, които са малко засегнати.
И ако (евнтуално) този вирус не е дело на природата, то е било възможно да бъде така манипулиран, че да има разлика по какъв начин (като обем) засяга различни групи хора.

# 17 878
Wagaburga, рандомизирано контролирано проучване се казва. Половината, които няма да бъдат имунизирани, са контролната група. Никой не знае кой е получил БЦЖ и кой плацебо.

# 17 879
  • на пъпа на Златията
Rorik, Меркел не си е била БЦЖ, а пневмококова ваксина. Тя е препоръчителна за всички над 60 г. мисля. Може и да греша за точната възраст.

Поне така прочетох из нета .Може журналистката така да го е превела  Между другото , България си е произвеждала тая ваксина . Те тия ваксини са няколко .вида.
Май си е имало за нашия щам , а после сме произвеждали и за московски щам .
Така че  че това пулмо ..  не зная колко е различно от нашата ваксина .

Общи условия

Активация на акаунт