COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 592
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 18 120
Скрит текст:
Не съм съгласна обаче, грешките на другите да ми бъдат вменявани и аз да излизам като най-големия грешник, а те по католици от Папата.
Вчера, колкото и да се опитвах да обясня, че каквито са мерките у нас, такива са и в Нидерландия и в почти цяла Европа, но не би. Нидерландия е супер цивилизована, адекватно реагираща и обясняваща и всичко е цветя и рози.
На практика обаче не е така. Вероятно и ти го знаеш, но не си в позиция да си го признаеш.

Кои грешки?
Тук няма пропусквателни постове =.мерките не са едни и същи.

Вие сте много ербап срещу българите в чужбина, но дали си давате сметка колко от нашите  42% данък косвено влизат в България чрез всички програми за подпомагане: благоустрвойство, земеделие, социални дейности и т.н. Не знам и кой колко си дава сметка, че при едно нормално управление пенсионерите нямат да бъдат оставени със стотинки, което ще доведе до увеличение на вашите данъци, за да има пари в хазната. Сега се подсмихват, че тези хора оцеляват с помощта на така омразните ви българи. Същото и със семействата на Мохамед, Ахмед и Сие. Български граждани, родени в някое забравено село.

Лично аз критикувам оформяне и изпълнение на заповедите, защото потърпевши са собствените ми роднини и по някакъв начин все още съм свързана със страната, колкото и да не се харесва. Същото се прави и от българи в България. Нищо не чета със същата нотка.. Защо мерите с два аршина?

Мисля е съвсем ясно ,че никой не е ербап срещу българите в чужбина по принцип .Всичките ти постове са толкова субективни и без пропуск да оплюеш нас и страната ни , нормално е това да  бие и да дразни .
Достатъчно съфорумки от чужбина пишат тук и не получават същото "внимание" .
И колко от твоите 42% данък влизат пряко или косвено в моя джоб , да взема да ти пратя кошница с подаръчета ?

Сивия сектор, в която и да е държава  е ангажимент на администрацията .И ако наистина в Нидерландия се позволява чужди граждани да работят без договори и без осигуряване ,значи проблема в държавата .Същото важи и за България и за Румъния .....

# 18 121
  • Bulgaria
Нямахме ли случай на пристигнал с положителен тест и директно от летището го бяха пратили в Пирогов? После и жената бяха хоспитализирали.

# 18 122
  • Там,където се събуждам щастлива.
Лично аз критикувам оформяне и изпълнение на заповедите, защото потърпевши са собствените ми роднини и по някакъв начин все още съм свързана със страната, колкото и да не се харесва. Същото се прави и от българи в България. Нищо не чета със същата нотка.. Защо мерите с два аршина?
Именно. Нашите мерки са наложени с неадекватни заповеди, вашите мерки с адекватни. Нашите цигани работят незаконно за вас, но ние законно ще ги лекуваме при нас. Конторолът на вашите летища с нищо не се отличава с контрола на нашите, но ние сме виновни, вие не.
Ето това е дразнещото.

Положителното на тази криза е, че показа слабите места на всички държави. Поне при нас започнаха дискусии за неща, за които се говореше под сурдинка преди. Сега виждам публичен дебат.

Надявам се всяка държава да си вземе поука кое и как се прави и да започне да прави промени. За съжаление, обаче едни култури са свикнали повече да работят с анализи и планове за промени, а други тропат с краче, че всичко е ок, защото те го казват и то е идеално и няма нужда да се променя. (Става дума за всички отрасли).

# 18 123
Скрит текст:
Виновни са управляващите.
Изобщо не бива да има полети, това първо на първо. Полети септември. Ако Нидерландия е чиста по-рано, може и по-рано.

Никой няма да е чист в следващите две години. И наистина не разбирам какъв е проблемът. Хората от самолета са под карантина. Човекът се е качил със симптоми на самолета ли или какво? И освен това как така ги издирват? Нали има декларации и наложена карантина от РЗИ? На летището 100% имат списък с пътници, за какво изобщо е целият шум?

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 15:48 от Gabito1504

# 18 124
Нямахме ли случай на пристигнал с положителен тест и директно от летището го бяха пратили в Пирогов? После и жената бяха хоспитализирали.
Да, Първомай някъде, благодарение на кмета на населеното място и ЛЛ, които са следяли кой се завръща

# 18 125
  • Пловдив

Да, пак с полет от Амстердам, ако не се лъжа. Хората бяха от димитровградско село. Сам беше отишъл, никой не го е пращал. А жената се беше прибрала с такси до селото.

# 18 126
  • София
Да, имаше. Пристигнали от същото място и по същия сценарий - ТУК

# 18 127
Присъединявам се за махането на КПП, измъчих се с това пътуване вече все опашки и закъснявам  за работа Rage

# 18 128
Скрит текст:
Теези мерки са по закона за здравето.
Въпросът е, че на Министъра всяка Заповед трябва да се придружава с Обяснителна записка, като за нов строеж на недвижим  имот.

Само, че тези мерки, например, са обвързани със срока на извънредното положение - чл. 63 от Закона за здравето:

(6) (Нова - ДВ, бр. 23 от 2020 г., в сила от 14.03.2020 г.) Мерките по ал. 1 могат да включват и забрана за влизане на територията на страната на граждани на други държави, в случай на обявено извънредно положение по чл. 84, т. 12 от Конституцията на Република България, с изключение на гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.
Скрит текст:
(7) (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Мерките по ал. 1 може да включват и временно ограничаване придвижването на територията на страната, както и временно спиране или ограничаване на експлоатацията или режима на работа на обекти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите, в случаи на обявено извънредно положение по чл. 84, т. 12 от Конституцията на Република България.
(Sunglasses (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) При въведени противоепидемични мерки по ал. 1 или 2 контактните лица на болните от заразни болести не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест.

Мерките по чл.61 също са обвързани със срока на извънредното положение.
Чл. 61. (1) На задължителна изолация и болнично лечение подлежат лица, болни и заразоносители от холера, чума, вариола, жълта треска, вирусни хеморагични трески, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария, тежък остър респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Когато съществува заплаха за здравето на гражданите от болести извън посочените по ал. 1, министърът на здравеопазването може да разпореди задължителна изолация на болни, на заразоносители, на контактни лица и на лица, които са влезли на територията на страната от други държави.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г., доп. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) Задължителната изолация и лечението на лицата по ал. 1 и 2 се извършват със заповед на ръководителя на съответното лечебно заведение по предложение на лекуващия лекар или на лекаря, насочил пациента за хоспитализация. Заповедта подлежи на незабавно изпълнение.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Изолация и лечение на лица по ал. 2 може да се осъществява в домашни условия след преценка на съществуващия епидемичен риск от лекуващия лекар или след консултация с епидемиолог или специалист по инфекциозни болести.
(5) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 02.06.2009 г.) Заповедта по ал. 3 подлежи на обжалване пред съответния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
(6) (Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Обжалването по ал. 5 не спира изпълнението на заповедта.
(7) (Нова - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г., предишна ал. 6 - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) Редът за изолация на болните от заразни болести се определя с наредбата по чл. 60, ал. 2.

Да. Въобще такъв нов закон не може да мине през Конституционния съд, защото на практика това означава промяна на Конституцията и конституционните права на гражданите. Цялата тази работа е партенка, която ще падне в съда за една минута. Що го подлъгват Борисов, не мога да разбера...

# 18 129
  • Bulgaria

Отново Нидерландия. Чудесно. После ми кажете, че някоя държава проверява кой се качва на самолета. Важното е да се отърват от тях, да не им се налага да ги лекуват...

# 18 130
А може ли да се влезе в София човек, идващ от постоянния си адрес? Само със Служебна бележка от софийската фирма и декларация, но без настоящ адрес, т.е. няма адресна регистрация в София. По Великден беше забранено, имаше часовѝ коридори, сега как е?

# 18 131

Отново Нидерландия. Чудесно. После ми кажете, че някоя държава проверява кой се качва на самолета. Важното е да се отърват от тях, да не им се налага да ги лекуват...
Изнасят си робите, след като са ги изстискали докрай и си измиват отговорността.
Мноого цинично.

Тук вече е работа на Държавата. Нашата . Да видим кой допусна това. Не, да работим като роби на цивилизовани общества , и не защо сме го допуснали, то тук анализът е сложен. А защо сега няма съпротива срещу идиотията да ги заразяват там, а да ги лекуваме тук . Нидерландия с какво е съпричастна. Къде отиват парите, които нашите роби са изкарали там. Мноого въпроси.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 15:54 от tays

# 18 132
  • Другата България
Ахаха, не не мога днес вече ми дойде повече полицейщината..
Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..
Обаче КПП на изходите и входовете на градовете ще стоят, там където всеки циганин може да напише данни каквито си поиска и как точно ще разберат дали е Асан или Иван, че да го проверят след време .
Само да не дойде някой у дома да ми обяснява, че съм декларирала, че работя във фирма X  в София и съм влязла неправомерно .. Реални ситуации, не хипотетични, е че всеки попълнил декларация с невярно съдържание, може да твърди, че не я е попълнил той, а някой, който е злоупотребил с личните му данни .. Успех !
Ахаха, не, не мога, днес вече ми дойде повече четенето с неразбиране.
Може ли да ми покажеш къде пише официално, че "Не могат да издирят хора, пътували в самолет, минавали  паспортни проверки на две летища..". Ей така, някъде някой да го е казал или написал? Не ти как разбираш прочетено и чуто, а официално от някъде да става ясно, че някой, орган или институция не може да издири друг, който освен, че има официални данни от документи за самоличност на две или повече летища, има и документи за самоличност тук, у нас?
Разлика между здравни власти и органи на МВР правите ли? Или за вас всичко е едно и също, тоест - полицейщина? Това като с карантината и ИП - за някои и двете понятия са равнозначни и разлика няма между тях. Та така и тук. И защо думата "издирват се" се отъждествява с "не могат да издирят", и това не разбирам.
Това са над 90 човека, за да има вече трима установени като заразни дали не са могли да ги намерят? Има се предвид, че са от различни краища на страната, не всичко и всички е съсредоточено в София. Този болния е от Врачанско, вече писах. Все пак говорим за три дни, а и не са само тези близки и контактни на заразени, които се търсят и се тестват, ако са само 90 човека за страната това може да стане и за ден.

# 18 133
Габито още там са били болни и майката и сина.Явно са пили температуропонижаващи-не ги улавят камерите на 2-те летища.Прибират се в София и после си хванали такси до където ще. И чак после отишли да търсят да ги лекуват.И ако полета е от 26 ,освен самолета,таксито и кой знае още къде са се помотали 2 дни/дано не разбира се/

# 18 134
Първи случай в Разград

Само, че местните разказват една друга история
Човекът е тестван два пъти, при отрицателна PCR проба в Русе  е пратен материал в референтната в София, и воала - зараза има! Пък той може ли три седмици да се крие, генерала от кога го търси..
Хак да му е на шефа на РЗИ, ще казва той публично, че не 200, а 20 проби са правени само в Разград

Общи условия

Активация на акаунт