Вчера, колкото и да се опитвах да обясня, че каквито са мерките у нас, такива са и в Нидерландия и в почти цяла Европа, но не би. Нидерландия е супер цивилизована, адекватно реагираща и обясняваща и всичко е цветя и рози.
На практика обаче не е така. Вероятно и ти го знаеш, но не си в позиция да си го признаеш.
Кои грешки?
Тук няма пропусквателни постове =.мерките не са едни и същи.
Вие сте много ербап срещу българите в чужбина, но дали си давате сметка колко от нашите 42% данък косвено влизат в България чрез всички програми за подпомагане: благоустрвойство, земеделие, социални дейности и т.н. Не знам и кой колко си дава сметка, че при едно нормално управление пенсионерите нямат да бъдат оставени със стотинки, което ще доведе до увеличение на вашите данъци, за да има пари в хазната. Сега се подсмихват, че тези хора оцеляват с помощта на така омразните ви българи. Същото и със семействата на Мохамед, Ахмед и Сие. Български граждани, родени в някое забравено село.
Лично аз критикувам оформяне и изпълнение на заповедите, защото потърпевши са собствените ми роднини и по някакъв начин все още съм свързана със страната, колкото и да не се харесва. Същото се прави и от българи в България. Нищо не чета със същата нотка.. Защо мерите с два аршина?
Мисля е съвсем ясно ,че никой не е ербап срещу българите в чужбина по принцип .Всичките ти постове са толкова субективни и без пропуск да оплюеш нас и страната ни , нормално е това да бие и да дразни .
Достатъчно съфорумки от чужбина пишат тук и не получават същото "внимание" .
И колко от твоите 42% данък влизат пряко или косвено в моя джоб , да взема да ти пратя кошница с подаръчета ?
Сивия сектор, в която и да е държава е ангажимент на администрацията .И ако наистина в Нидерландия се позволява чужди граждани да работят без договори и без осигуряване ,значи проблема в държавата .Същото важи и за България и за Румъния .....
(Нова - ДВ, бр. 28 от 2020 г., в сила от 13.03.2020 г. до отмяна на извънредното положение) При въведени противоепидемични мерки по ал. 1 или 2 контактните лица на болните от заразни болести не може да откажат извършването на изследване с цел установяване на носителство на заразна болест.