COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 579
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 085
  • Бургас
Прочетох, че от понеделник отваряли заведенията, но само ако масите са на открито. Вярна ли е тази информация?
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/otvaryat-li-za … elnik-422761.html

# 20 086
Да, че умират от глад...
Хайде малко се успокойте, живеем в Европа, а не в някоя бедна страна в Африка с ужасен климат.
Замислете се къде в Европа има умрели от глад за повече от век?
Аз знам за два случая, като и двата са на североизток от нас.
Първият е заради "другарите". Преди век, след "Великата" октомврийска революция много хора умират от глад в Украйна (житницата на Европа) , след като им изземват цялото жито. Дори е имало случаи на канибализъм.
Вторият случай - многогодишната блокада на Ленинград (Петербург).
Дори и дългата блокада на Сараево, което би трябвало да помните, не е довела до гладна смърт!
Явно за  гладна смърт говорят младите, които не си спомнят Лукановата зима, когато имаше купонна система и нямаше почти нищо за ядене по магазините. Както и Жан Виденовата зима, когато нямахме пари, за да си купим храна. И още сме живи!
А как живеят пенсионерите с пенсия от 250 лв. (отскоро), с които трябва да плащат и режийни и лекарства? Не знам някой от тях да е умрял от глад!
И при сегашните цени спокойно може да се храните пълноценно с 5 (пет), лв. на ден!
Ако трябва да оцелявате, спокойно може да преживеете доста време с половината сума!
Италианците въобще няма да ги мисля. Сега ще потекат милиарди помощ към тях, и ще могат пак да си позволяват домашни помощници от България, докато българите ги вайкат как умират от глад.

# 20 087
Американците ме изумяват, явно вече не им пука колко народ ще се зарази, важна им е икономиката.
Не им пука защото пикът на много места мина а имат 30млн нови безработни за тоя месец карантина. Имат си и тестове въпреки, че реват, че са недостатъчно.

# 20 088
  • Буркина Фасо
Поне Мангъров да назначат за лице...
Внимавай какво си пожелаваш. Ill

Да, представям си. Но не може ББ и министри да ни четат в ефир справки за вируса някак, като сред тях няма и фелдшер дори.

Даже Тръмп не разкара Фаучи от ефир. А наще бяха свалени от раз?!?
Фаучи член на американския щаб ли е ?

# 20 089
Дори и да не върнат щаба на брифингите, аз лично съм им благодарна. Благодарна съм им за това, че ни информираха за реалната обстановка всеки ден, за това, че ни обясняваха максимално подробно какво точно представлява вируса, за това, че отговаряха на всякакви умни и глупави въпроси на журналистите, но най-вече за това, че ни научиха как да се пазим от заразяване и как да живеем с този вирус. Аз лично категорично отказвам да посещавам парковете, да се събирам с тумби народ където и да е и да водя детето си по детски площадки. Няма да спра да нося маска, няма да спра да си мия ръцете редовно, няма да спра да се дезинфекцирам, няма да спра да дезинфекцирам дома и автомобила си. Ще си спазвам разстоянието от два метра и ще внимавам. И не на последно място - ще кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на генерал Мутафчийски и на целия щаб за всичко, което направиха за всички нас

# 20 090
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Мадиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции.

Медиите ще надигнат вой със сигурност, защото сега няма кой да им отговаря на въпросите. А не вярвам да им хареса този вариант с писменото задаване на въпроси до пресцентъра. Отделно във ФБ гледам, че има сериозно недоволство от липсата генерала и на сутришните брифинги.
п.п. И аз си искам генерала. Искам си и Кантарджиев  Simple Smile
И аз го искам, защото всичко беше прозрачно. Той беше лицето на ИП, извънредно умело подбран от ББ. Оказа се и отговорен, и етичен. Но според мен лоялността му се е изпарила. Не може човек с такъв авторитет, който е и шеф на престижна болница, с респектираща лична биография и военен, да бъде разнасян като маймуняк . Човекът имаше и мисия, и отговорност.
Силно се надявам назначението му да е отменено. Не ми е приятно такъв стойностен човек да бъде употребяван за нечисти цели.
Ако удължат ИП, което с последните събития / не че го искам, напротив, но имам мрачни прогнози/, в никакъв случай формАтът, в който се провеждаха брифингите, няма да е същият. Няма кой нормален човек да се върже вече на демагогията на ББ. Ще си намери някой позитивен говорител, коойто да лъготи  и ломоти там нещо и толкова.
Жалко, че така добре вървяхме ! Провалът е пълен. И информация няма.
Прозрачност?!?!
Наистина не разбирам къде е драмата. Мутафчийски се показва по телевизора и говори това, което му е НАРЕДЕНО и написано. Нали не си мислите, че той или някой друг от този щаб, има свобода да говори каквото мисли Grinning
Вече информацията няма да се чете от него, а от някой друг, който също ще говори каквото му е НАРЕДЕНО.
Наистина, не разбирам каква е разликата дали ще е Мутафчийски или някой друг. И наистина ли си мислите, че на всичките тези медийни звезди им пука за нас, за възрастните хора или за лекарите и сестрите? Моля ви се...

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 20:50 от _Runaway_

# 20 091
Бързия влак,дано да грешиш.Надявам се да е така.В Плевен имаме няколко болница,но ще е жалко за хората,които са се заразили.Фръц,знам,че това са думи на ББ,но всички оплюващи го,му ги преписаха.Загона го формулирам така.Той каза само,че "нещо с невиждана ярост идва към нас".Всъщност по-рано забравих да кажа,че и Кантарджиев много ще ми липсва.А относно "лелката",еми съжалявам,ама да си пусне друг канал.На който не му харесваха,имаше избор.А сега какъв е нашия алтернативен вариант за осведомяване?Информация,интерпретирана от Ива Николова,ли?Или някой друг скъпоценен кадър?

# 20 092
Е, то най-голямото огнище е известно още от март - летище София, но не предприемаха никакви мерки за контрол. Едва сега се задействаха и то по сигнал. Според мен пристигащите заразени, които са знаели, но въпреки това са пътували (особено последните случаи) трябва да бъдат съдени за умишлено разнасяне на зараза. Ако не се предприемат строги мерки за контрол по границите, няма как да продължим напред, защото етноса ще продължи да пътува насам натам и да се връщат заразени. Това означава ние да приключим с вируса едва след всички други държави, в които се разнасят нашите сънародници. ББ го знае, но не му изнася да предприеме нещо, все пак трябва да пази гласоподавателите си.
Относно антителата - в медицината се използват отдавна  синтетични моно и би-клонални антитела, но синтезът и стандартизирането им е много сложен и скъп. Готовите лекарствени продукти обикновено са доста скъпи. В случая ще бъде още по-трудно, защото няма достатъчно информация за създаване на някакъв имунитет, а да не говорим за охарактеризиране на антитела, и то качествени.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 21:11 от van4eto86

# 20 093
  • София
Фаучи е: .   Since January 2020, he has been one of the lead members of the Trump Administration's White House Coronavirus Task Force addressing the 2019–20 coronavirus pandemic in the United States. 

# 20 094
Прозрачност?!?!
Наистина не разбирам къде е драмата. Мутафчийски се показва по телевизора и говори това, което му е НАРЕДЕНО и написано.

Не съм гледала брифинги, но предполагам, че е точно така. Мисля, че това, което се губи при липса на брифинги е публичното поставяне на въпроси.

# 20 095
Фаучи член на американския щаб ли е ?
Фаучи е консултирал по здравни въпроси 7 американски президенти и май и тоя с перчема ще надживее. Каквото им каже това е, нищо че оня им каза да пият дезинфектант и някои дори го послушаха.

# 20 096
То понеже те винаги.отговаряха на въпроси акуратно и смислено....

# 20 097
Скрит текст:
Американците ме изумяват, явно вече не им пука колко народ ще се зарази, важна им е икономиката.
Не им пука защото пикът на много места мина а имат 30млн нови безработни за тоя месец карантина. Имат си и тестове въпреки, че реват, че са недостатъчно.

Да, ето точно това имам предвид. На тези хора някой трябва да им плаща обезщетение най-малкото. Тези пари не растат по дърветата. Не са само ресторанти, молове, барове и дискотеки. Просто нещата са много тясно свързани. Ами че дори само ръкавиците, които ползва един лекар, струват пари. Да не говорим другите медицински консумативи колко струват. И не, не ги дават безплатно, дори и сега.

# 20 098
Поне Мангъров да назначат за лице...
Внимавай какво си пожелаваш. Ill
Защо, тъкмо той вече е най-подходящ, сутрин да ни успокоява, че проепидемчването върви нормално. Толкова фенове има, най-накрая идеите му ще намерят практическо приложение.

# 20 099
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Не вярвам да е заради неуважение от населението. Мадиите ще надигнат вой, а утре като се юрне народът по паркове и градинки до вечерта в новините ще има противоречиви реакции.

Медиите ще надигнат вой със сигурност, защото сега няма кой да им отговаря на въпросите. А не вярвам да им хареса този вариант с писменото задаване на въпроси до пресцентъра. Отделно във ФБ гледам, че има сериозно недоволство от липсата генерала и на сутришните брифинги.
п.п. И аз си искам генерала. Искам си и Кантарджиев  Simple Smile
И аз го искам, защото всичко беше прозрачно. Той беше лицето на ИП, извънредно умело подбран от ББ. Оказа се и отговорен, и етичен. Но според мен лоялността му се е изпарила. Не може човек с такъв авторитет, който е и шеф на престижна болница, с респектираща лична биография и военен, да бъде разнасян като маймуняк . Човекът имаше и мисия, и отговорност.
Силно се надявам назначението му да е отменено. Не ми е приятно такъв стойностен човек да бъде употребяван за нечисти цели.
Ако удължат ИП, което с последните събития / не че го искам, напротив, но имам мрачни прогнози/, в никакъв случай формАтът, в който се провеждаха брифингите, няма да е същият. Няма кой нормален човек да се върже вече на демагогията на ББ. Ще си намери някой позитивен говорител, коойто да лъготи  и ломоти там нещо и толкова.
Жалко, че така добре вървяхме ! Провалът е пълен. И информация няма.
тук се публикуваше всякакво инфо от цял свят. нима във всичките страни е имало брифинги и от там да сте черпили информацията ? а стига ....  достатъчно информация може да си намерим на точните места.  плюс това нали казаха, че всяка сутрин ще дават такава. само няма да има въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт