COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 337
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 250
Цитат
колко български работодатели взимат цигани и турци от раз? Без предразсъдъци.
Много са.Все пак те кандидатстват предимно за физическа работа,която не изисква някакъв ценз и никой не ги връща.

# 20 251
  • София
Скрит текст:
Красотната индустрия си почина 2 седмици и си работи с пълна сила. Салонът, където ходя, обяви в социалните мрежи, че няма да работи докато не приключи ИП, отменя всички записани часове досега и не записва нови докато не се нормализира ситуацията. Дотук добре. След няколко дена получавам лично съобщение дали ще си ползвам запазените часове или да ги дават на друг. Други мои колежки също получиха лични съобщения. Обмислям да прекратя ходенето си там, когато приключи всичко. Стори ми се безобразно тарикатство.
Скрит текст:
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.
Всеки гледа да запази работата и доходите си. Това ще ти обясни фризъорката, ако я попиташ. Имам усещането, че парите са им по-важни от собственото им здраве.
Разбирам положението им и не само тяхното. Струва ли си риска, обаче, да получи едни 30 лева да направи маникюра на някоя девойка и да се прибере у дома като носител и да зарази майка си или детето си? Тук идва поговорката “бели пари за черни дни”. Когато започнах първата си работа, родителите ми ми казваха да заделям по 50-100 лева и да ги спестявам. Аз пък тогава имах голям мерак да си купувам всевъзможни прищявки, защото нямаше нужда вече да ги моля. В крайна сметка започнах да спестявам ама на, пак ги пръснах за джунджории. Докато един ден една позната претърпя инцидент и лечението се оказа скъпо, а нямаше заделени пари. Наложи се да теглят кредит на нейно име и все още го изплаща. Тогава разбрах на какво искаха да ме научат родителите ми.
За нея си струва. Днес 30лв., утре 60лв. и така ще изкара месеца. Аз пак казвам, че съм с усещането, че парите са по-важни от здравето или поне голяма част от хОрата се държат така.

# 20 252
Похитителя Мутафчийски? Верно? Генералът затворил? Хем ми е смешно, хем ми се реве.
Мисля си за лекарката в Сливен. Кой ще я погребе тая жена, като близките й кой в болница, кой под карантина? Милото дете. 🙁 вероятно кметът и полицията служебно.

# 20 253

Русия не е затворила границата си за собствени граждани.

Извинявам се, ако не е истина. Снощи слушах оплаквания на руски футболист, който бил заклещен в България без жилище и доходи, защото му изтекъл договорът и освободил жилището, но в този момент Русия затворила границите си и за руски граждани.

# 20 254
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.
По една сестра на пациент. В неговия случай явно тия двамата са се сменяли, а не че са били по едно и също време на смяна.

В Германия е една сестра на двама пациенти от тази година, преди това една сестра е обслужвала повече интензивни пациенти.

# 20 255
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Красотната индустрия си почина 2 седмици и си работи с пълна сила. Салонът, където ходя, обяви в социалните мрежи, че няма да работи докато не приключи ИП, отменя всички записани часове досега и не записва нови докато не се нормализира ситуацията. Дотук добре. След няколко дена получавам лично съобщение дали ще си ползвам запазените часове или да ги дават на друг. Други мои колежки също получиха лични съобщения. Обмислям да прекратя ходенето си там, когато приключи всичко. Стори ми се безобразно тарикатство.
Скрит текст:
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.
Всеки гледа да запази работата и доходите си. Това ще ти обясни фризъорката, ако я попиташ. Имам усещането, че парите са им по-важни от собственото им здраве.
Разбирам положението им и не само тяхното. Струва ли си риска, обаче, да получи едни 30 лева да направи маникюра на някоя девойка и да се прибере у дома като носител и да зарази майка си или детето си? Тук идва поговорката “бели пари за черни дни”. Когато започнах първата си работа, родителите ми ми казваха да заделям по 50-100 лева и да ги спестявам. Аз пък тогава имах голям мерак да си купувам всевъзможни прищявки, защото нямаше нужда вече да ги моля. В крайна сметка започнах да спестявам ама на, пак ги пръснах за джунджории. Докато един ден една позната претърпя инцидент и лечението се оказа скъпо, а нямаше заделени пари. Наложи се да теглят кредит на нейно име и все още го изплаща. Тогава разбрах на какво искаха да ме научат родителите ми.
За нея си струва. Днес 30лв., утре 60лв. и така ще изкара месеца. Аз пак казвам, че съм с усещането, че парите са по-важни от здравето или поне голяма част от хОрата се държат така.

Всичко е до количеството... обикновено не са по-важни, но като паднат под "няма какво да ям и не мога да си платя сметките" минимума, здравето спира да е първи приоритет. В смисъл, някои хора бъбреците си продават, ние на няколко фризьорки ли се учудваме?

# 20 256
Няма как Западна Европа да остави малка България да е с най-добри резултати. Как така при нас има малко заразени и починали, а там са с хиляди. Явно трябва да сме в кюпа, за да получим някаква помощ, но се гони определена бройка на заболели.
Ако НОЩ са напуснали, означава, че те наистина се стремяха да опазят хората. Но в политиката хората са само някакви си бройки. И тези, които са праволинейни не оцеляват.
Не ми казвайте, че това сериозно го мислите!

Как си го представяте? Дреме му на някой в момента за България, освн на българите...
От коментарите ми досега, дали го мисля? Изпуснала съм си емотиконката в коментара.
Но наистина на този етап не виждам адекватно поведение на управляващите.

# 20 257
Според мен историята с лекарката в Сливен е трагична, но смятам, че трябва да се извърши разследване защото мирише на скандал. В Сливен няма ковид-отделение, но има много болни, КОЙ ще поеме отговорност, че лекарите са били подложени на прекомерен  риск и е позволено да се изнесе заразата и извън болницата??? Втори въпрос - защо болните с ковид не се лекуват в специализираните отделения а се настаняват просто в инфекциозни отделения?

# 20 258
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
За съжаление си напълно права. Парите са някъде на върха на човешките ценности вече. Защо мислиш, че не затвориха китайските пазари още след първата зоонична епидемия? За пари! Защо не затворихме границите още щом разбрахме, че вирусът е в Европа? Защо Китай не си затвори границите? Пак за пари. Всичко е за пари. И сега заради пари се омотахме като пилета в калчища и скоро измъкване няма да има.

# 20 259
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Всичко е до количеството... обикновено не са по-важни, но като паднат под "няма какво да ям и не мога да си платя сметките" минимума, здравето спира да е първи приоритет. В смисъл, някои хора бъбреците си продават, ние на няколко фризьорки ли се учудваме?
Е, че те още на втората седмица отвориха. За 14 дена ли стигнаха прага "няма какво да ям и не мога да си платя сметките"?
Народопсихология, а не чак толкова до нужда.

# 20 260
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.
По една сестра на пациент. В неговия случай явно тия двамата са се сменяли, а не че са били по едно и също време на смяна.

В Германия е една сестра на двама пациенти от тази година, преди това една сестра е обслужвала повече интензивни пациенти.

Мъжа ми го оперираха преди две години в немска болница и доста повисях там покрай него. Сближих се с главната сестра на отделението, казахстанка. Видях как работят и слушах какво ми разправя. Хич нямаха по един пациент или стая дори и в общи линии е доста тежко и зле платено за естеството на работата. Не сравнявам с България, но и изискванията спрямо нуждите на пациентите нямат нищо общо.

# 20 261
  • София
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/maski-dolu-shtabyt-go-niam … ta-ostava-2224202
Дали това е истината,не знам.Но според мен ББ е решил рязко разхлабване на мерките,а Мутафчийски не се е съгласил и се е стигнало до разногласия.Най-вероятно наистина си изигра ролята и вече не му е потребен.Вярно е,че понякога прекаляваше с чували,морги и трупове,но все пак за мен имаше много ползи от брифингите.

Истината е, че започнаха да се промъкват различни журналисти на брифингите и да задават неудобни въпроси. Защото брифингът не е само статистика за "нивото на река Дунав" от листче, което предварително е подготвено от пиарите на Борисов.

# 20 262
От моите наблюдения, фризьорката, която най-много оплюва ИП определено не разчита на 20 лв. за подстрижка. Не можела да ходи на кръчма и на СПА всяка седмица. Не насъщния е проблема, а съвсем други неща.

# 20 263
В момента проблемите на хората все още са, че не могат да си джиткат свободно и да ходят на кръчма. Това ми е най-разочароващото от всичко.

# 20 264
Не насъщния е проблема, а съвсем други неща.

И защо трябва да е насъщният? Да не сме пещерняци или навън да гори война?

Общи условия

Активация на акаунт