COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 486 867
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 280
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Красотната индустрия си почина 2 седмици и си работи с пълна сила. Салонът, където ходя, обяви в социалните мрежи, че няма да работи докато не приключи ИП, отменя всички записани часове досега и не записва нови докато не се нормализира ситуацията. Дотук добре. След няколко дена получавам лично съобщение дали ще си ползвам запазените часове или да ги дават на друг. Други мои колежки също получиха лични съобщения. Обмислям да прекратя ходенето си там, когато приключи всичко. Стори ми се безобразно тарикатство.
Скрит текст:
Ако отворят и кръчмите, кел файда от седенето 2 месеца вкъщи. Дай му на българина кръчми, кафенета и чалготеки. Много е важно сутрешното кафенце в центъра и вечерната ракийка в кръчмата.  А, и естествено снимката на късметчето от кафето с новите ноктенца. Много ме е яд, започвам да си мисля, че наистина си заслужаваме съдбата.
Всеки гледа да запази работата и доходите си. Това ще ти обясни фризъорката, ако я попиташ. Имам усещането, че парите са им по-важни от собственото им здраве.
Разбирам положението им и не само тяхното. Струва ли си риска, обаче, да получи едни 30 лева да направи маникюра на някоя девойка и да се прибере у дома като носител и да зарази майка си или детето си? Тук идва поговорката “бели пари за черни дни”. Когато започнах първата си работа, родителите ми ми казваха да заделям по 50-100 лева и да ги спестявам. Аз пък тогава имах голям мерак да си купувам всевъзможни прищявки, защото нямаше нужда вече да ги моля. В крайна сметка започнах да спестявам ама на, пак ги пръснах за джунджории. Докато един ден една позната претърпя инцидент и лечението се оказа скъпо, а нямаше заделени пари. Наложи се да теглят кредит на нейно име и все още го изплаща. Тогава разбрах на какво искаха да ме научат родителите ми.
За нея си струва. Днес 30лв., утре 60лв. и така ще изкара месеца. Аз пак казвам, че съм с усещането, че парите са по-важни от здравето или поне голяма част от хОрата се държат така.

Всичко е до количеството... обикновено не са по-важни, но като паднат под "няма какво да ям и не мога да си платя сметките" минимума, здравето спира да е първи приоритет. В смисъл, някои хора бъбреците си продават, ние на няколко фризьорки ли се учудваме?
Е, че те още на втората седмица отвориха. За 14 дена ли стигнаха прага "няма какво да ям и не мога да си платя сметките"?
Народопсихология, а не чак толкова до нужда.
По скоро, че сметките идват в средата на следващия месец, не отричам, че има алчни и безочливи.
ИП беше обявено на 13.03. На 15-20.03. вече започнаха воплите. Е, ако нямаше ИП, нали трябваше да платим сметките до края на месеца с парите изработени до 13.03.?

# 20 281
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.
По една сестра на пациент. В неговия случай явно тия двамата са се сменяли, а не че са били по едно и също време на смяна.

В Германия е една сестра на двама пациенти от тази година, преди това една сестра е обслужвала повече интензивни пациенти.

Мъжа ми го оперираха преди две години в немска болница и доста повисях там покрай него. Сближих се с главната сестра на отделението, казахстанка. Видях как работят и слушах какво ми разправя. Хич нямаха по един пациент или стая дори и в общи линии е доста тежко и зле платено за естеството на работата. Не сравнявам с България, но и изискванията спрямо нуждите на пациентите нямат нищо общо.

Да, от тази година официално направиха да има максимален брой пациенти на сестра, допреди това беше колкото поеме.
Това в интензивно?

# 20 282
А защо смятате че фризьори,маникюристи нямат кредити,заболявания, близки които са болни, и т.н.??
о, че и адвокати, чистачи, сервитьори, продавачи... И т.н. имат. Какво значи защо смятаме?

# 20 283
Не искам да насаждам етническа омраза, но ако китайците си бяха затворили границите още януари месец нямаше да се превърне в пандемия от този размер. В моите очи са виновни само и единствено те. Имат опит с предишен коронавирус и много добре са знаели какво се задава.

# 20 284
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат на: Ladybird_ link
Ако смяташ, че Бо Джо е над 80г. с много придружаващи заболявания - то приемам.
Бо Джо е бил с две сестри до леглото нонстоп с 24ч наблюдение, дай боже всекиму такава интензивна грижа.
Явно изобщо не си наясно как се обслужва в интензивно отделение и колко персонал на легло е необходимо.
По една сестра на пациент. В неговия случай явно тия двамата са се сменяли, а не че са били по едно и също време на смяна.

В Германия е една сестра на двама пациенти от тази година, преди това една сестра е обслужвала повече интензивни пациенти.

Мъжа ми го оперираха преди две години в немска болница и доста повисях там покрай него. Сближих се с главната сестра на отделението, казахстанка. Видях как работят и слушах какво ми разправя. Хич нямаха по един пациент или стая дори и в общи линии е доста тежко и зле платено за естеството на работата. Не сравнявам с България, но и изискванията спрямо нуждите на пациентите нямат нищо общо.

Да, от тази година официално направиха да има максимален брой пациенти на сестра, допреди това беше колкото поеме.
Това в интензивно?

Във всички отделения има максимален брой пациенти на сестра, в интензивното е двама на една сестра. За другите отделения не знам по колко са точно, вкъщи съм с детето и не съм се интересувала много.

# 20 285
Не искам да насаждам етническа омраза, но ако китайците си бяха затворили границите още януари месец нямаше да се превърне в пандемия от този размер. В моите очи са виновни само и единствено те. Имат опит с предишен коронавирус и много добре са знаели какво се задава.
Януари това нямаше как да стане, Тръмп се оправдава, че когато се опитал да направи това тогава демократите начело с Нанси Пелоси му се нахвърлили и го обвинили в расизъм. Може да се каже, че "духът от бутилката е вече бил изпуснат" а заразата в Ню Йорк казват всъщност била привнесена от Европа, най-вероятно Италия.

# 20 286

А “семейството ни” ЕС защо не ги затвори за Китай? В средата на февруари се събраха здравните министри, включително и нашия присъства, смееха се колко са им велики мерките и как няма да затварят никакви граници. Срещата беше по инициатива на Италия (подкрепена от Хърватия) за търсене на общоевропейско решение за границите точно.

# 20 287
  • София
Абе докога очаквате да не работят фризьорите, докато излекуваме и последния болен ли? Тези хора имат клиентела, която има нужда от тях и не могат да се крият под диваните безкрайно.
Абе те джипи-тата се изпокриха и лекуват по телефона, сега пък фризьорките се оказаха жизненоважни.
SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

А, точно! Те се изпокриха и лекуват по телефона, ама сега пък се изпокараха за тези пусти 1000лв. И с тези пари, вместо да им помогнат, изпокараха цели екипи в болниците. Едните получили, другите искали, ама не им давали, пък едните доброЗОРНО дали част от парите си на колегите. Една пък напуснала от страх от вируса, но преди да напусне имала ЕДНО влизане в изолатора и сега се сетила, че тези 1000лв. ѝ се полагат и си ги търси. Sweat SmileSweat SmileSweat SmileSweat Smile

Тези пари, тези пари ще ни затрият, не вируси някакви.

# 20 288
И е така, и не е. При условие, че обявиха за вируса по Нова година, цял свят видя как лекари като космонавти лекуват "грипче" и умират, наложиха локдаун на колко милиона бяха, а цял свят щракаше с пръсти и не се замисли,  местните власти са също толкова виновни. За СЗО няма да споменавам.

# 20 289
Пълен списък на изплатените обезщетения по работодател, ЕИК, брои служители, суми, всичко.
https://www.noi.bg/aboutbg/accinformation/416-pms552020/5909-pms552020

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 00:30 от bubanka

# 20 290
нова, имаха, разбира се и знаеха. То ние обикновените хора, които бяхме в първата тема видяхме отдавна какво се задава, пък те да не са видяли. Изключително късогледи икономически интереси на много малка група хора са причината сега  милиарди да понасяме огромни загуби от всякакво естество, това е истината.
Като започнеш от тарикатите в Ухан и минеш през тарикатите в заводите в Ломбардия и австрийските ски курорти, навсякъде едно и също. Но в Запада определено положението е най-зле.

# 20 291
Добре, де, чета и си мисля само аз ли слушах Кантарджиев внимателно вчера? Той каза, че разчитаме на топлото време, на това да сме по-дълго навън, на това, че хората ще се събират на открито(това не го каза, но и на него му е ясно, че сега хората се събират вкъщи). Та затова отварят паркове и планини, явно и външните места на ресторантите. За да не се събират хората толкова на закрито и по този начин да се намали разпространението на вируса.

# 20 292
  • София
Абе, обявиха ИП и на 5-я ден започнаха воплите за помощи, пари, липса на доходи, "ама сега как ще я караме". За една седмица обедняха, огладняха (това не само за фризьорите).
Нарича се далновидност. Ако не си поискаш, няма да ти дадат. Естествено, че никой не е обеднял за 1 седмица. Ама от 13.03 до днес си е доста време. Кога е подходящото време през този период да се иска. Между другото от мярката 60 на 40 още няма реални преводи. Кредитът от 1500 лв за "маргиналите" също. Та който не е работил през това време, е карал на спестявания.
Подходящото време е след месец поне т.е. след 13.04. можеше вече да се наддава вой. Нали се сещаш, че тези, които работят, трябва да получат поне още една заплата, да си платят данъците, за да има какво да раздават на останалите без доходи?

# 20 293
А защо смятате че фризьори,маникюристи нямат кредити,заболявания, близки които са болни, и т.н.??
о, че и адвокати, чистачи, сервитьори, продавачи... И т.н. имат. Какво значи защо смятаме?
Защото се коментират тези хора.
Сервитьори,продавачи  са назаплати.Имат право на борда,възползваме от различни мерки..

# 20 294

А “семейството ни” ЕС защо не ги затвори за Китай? В средата на февруари се събраха здравните министри, включително и нашия присъства, смееха се колка са им велики мерките и как няма да затварят никакви граници. Срещата беше по инициатива на Италия (подкрепена от Хърватия) за търсене на общоевропейско решение за границите точно.
Да, абсолютно съм съгласна! Но първоизточникът е най-виновен според мен, а това, че са преживяли САРС преди години им утежнява вината. Ние не сме го видяли това в първо лице, имали сме надежда да ни подмине, а поради неимформираност и разбира се икономически интереси резултатът е това.

Общи условия

Активация на акаунт