COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 20 580
  • София
Чудим се тук, на кое първо да идем. Кръчма, или басейн?

Първо на басейн. Че след кръчмата може да стане некой фал у водата Smile

# 20 581

А за сауните нещо казаха ли?  Нали се трепе от висока температура вирусът, а и Лукашенко ги препоръча :Joy

# 20 582
За успокоение след лични впечатления за начина на комуникация по време на пандемия примерно между съседи в селата да ви кажа че щом още не са пламнали селата и гетата след всички завърнали са, явно не се предава лесно вируса, ако го има разбира се. До магазина се ходи с маска, но че с комшийката си разменил две-три изречения или че някой дошъл да ти даде нещо без маска, това си е ежедневие, даже не се осмисля. През това време градските хора, сред които съм и аз ги е страх да мръднат без маска.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 12:47 от Sparkles

# 20 583
Още преди време на един брифинг Мутафчийски спомена за пациент, който го чакат 38 дни да се изчисти от вируса. Не е нещо ново. Четох, че затова вече в китай и Корея искали по три отрицателни теста, за да обявят някой за оздравял. / а не по два, както се прави в повечето държави и то често поради липса на тестове/.

# 20 584
Аз всъщност съм съгласна с решенията на ББ.Лично за себе си не бих отишла на заведение,кафене и пр.Но по принцип ходя веднъж на две години😂.Иначе е добре,че поставят ограничения за брой посетители,дезинфекция и соц.дистанция.Ще има много собственици,които няма да могат да отговорят на условията.Също и много хора ще се откажат,понеже няма да им се чака.И пак заставам зад едно мое твърдение.Който има самосъзнание и осъзнава сериозността на положението,не се нуждае някой да му каже какво да прави.Както по време на ИП,така и в новия "нормален" живот.Да питам противниците на брифингите,бяха ли ви полезни последните минути от извънредното включване?Имам предвид частта с въпросите към "коремния хирург",който отговори и за Видин,и за лечението с кръвна плазма,и за възможността да не се изгражда имунитет.

# 20 585
  • София
Ох, леле, препоръка на СЗО да я карат държавите на проба-грешка! Ние на ниво кърмаче ли ще се учим?
Интересно - кръмчите отворени с маси и столове на открито, а пейките в парка затворени.
Пейките кой ще ги дезинфекцира след всеки седнал? И кой ще контролира колко хора ще се съберат около една пейка?
Предполагам това е идеята.

Който ще дезинфекцира и в заведенията, собственикът.
Частникът ще се адаптира, ще се реорганизира, а държава и община - не, така ли?
Права си, но пък лично аз не мисля, че трябва да харчим пари и за това. И без това ми се струва безумно след всеки от нас да ходи пазач и полицай при положение, че сме възрастни хора и можем да самоограничаваме действията си. За всичко това плащаме ние. Аз нямам нужда от попечител и придружител, не бих си харчила парите някой да ме гледа. Предполагам и повече ако им се каже толкова пари ще отидат, за да ви пазят да не седнете 10 човека на една пейка. Докато в заведенията това е калкулирано при ценообразуването, но човек може и да не пие кафе за 10 лв, от данъците няма как да се откаже.

# 20 586
  • София
Казаха ли нещо по-обещаващо за махането на междуградските КПП-та?

# 20 587
И на двете, анблок или едно подир друго.Hug

Основен дял от икономиката на БГ са пейките, от тях започва всичко.
 Не е проблема, че не се дезинфекцират /всеки може да го направи преди да седне/, проблема е, че на пейките сядат един до друг, че и един върху друг.

# 20 588
Положителните за ковид не са ли под карантина и в Нидерландия? Глоби при непазването ѝ няма ли?
Как така български граждани с положителни тестове се придвиждат до летището, мотат се там, качват се на самолет, и то със знанието на тамошните власти и тук ги чака линейка?

И аз това се чудя! И това затвърждава тезата ми, че сме длъжни да си приемаме сиганьете обратно! Особено, когато са с положителна проба! Дотолкова сме клекнали пред ......, че цели самолети със заразени ще си приемаме! Ония съм сигурен, че в кордон са ги прекрали в Нидерландия, само и само да ги нацвъкат у нас, да си ги приберем.
Да видим лятото ние как ще изпращаме заразените чужденци пройдохи или ще ги лекуваме тук....
нали вече го видяхме - израелците отпрашиха заразени за родината си. после и англичаните ги съпроводихме до самолета. може и други единични бройки да сме изпратили. ако не ги иска дадена държава може би родната е длъжна да си ги прибере.

Да, де, ама става въпрос за туристи, не за работещи. За мен има разлика.
Да не говорим, че англичаните си дойдоха заразени.

# 20 589
  • София

На 6-ти следобед, освен ако не им мине котка път (жокер - няма да им мине).

# 20 590
  • София
Градския транспорт и пейките е точно като въпроса дали в супермаркета е по-безопасно, отколкото в парка. Очевидно не е, но едното е жизненонеобходимо, а другото не. Всеки трябва да се храни, да дезинфекцира и прочее, продукти да купи. Същото и с транспорта, по-добре е с колело, пеш или кола, но не всеки има, а повечето хора трябва да могат да отидат на работа поне. Опасно или не.

# 20 591

На 6-ти следобед, освен ако не им мине котка път (жокер - няма да им мине).

А дано, че това беше едно от най-тъпите неща, които успяха да сътворят.

За Плевен се чудя - последните дни почти не съобщават за заразени, дали защото няма или защото им свършиха тестовете покрай Мизия  ( имаше такова инфо преди седмица две ).

# 20 592
Кафенетата и ресторантите от години нямат волята да наложат забраната за тютюнопушене. Представям си какъв вой ще дойде сега, и какво спазване на мерките.
Още интересна информация - освен, че двата случая в Търново се обслужават от 77 медици на първа линия, са спаднали с 50% инфарктите. Интересни статистики по отчитането на дейности. А като добавим и намалената обща смъртност...

# 20 593
Не е проблема, че не се дезинфекцират /всеки може да го направи преди да седне/, проблема е, че на пейките сядат един до друг, че и един върху друг.
Е сега ако са семейство какво пречи, ако не са семейство и са съзнателни няма да го правят. Ако не им пука вече никой не може да ги спре, не само на пейките, а навсякъде. Затова информирането за риска докато всички осъзнаят че трябва да се пазят и как, е по-добре от забраните, щото забраните пак само съзнателните ги спазваха, а те страдаха най-много. от тях.

# 20 594
Градския транспорт и пейките е точно като въпроса дали в супермаркета е по-безопасно, отколкото в парка. Очевидно не е, но едното е жизненонеобходимо, а другото не. Всеки трябва да се храни, да дезинфекцира и прочее, продукти да купи. Същото и с транспорта, по-добре е с колело, пеш или кола, но не всеки има, а повечето хора трябва да могат да отидат на работа поне. Опасно или не.
Е да ама затворен в апаратмент да плюскаш хич не е здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт