COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 164
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 22 065
  • Bulgaria
Крайно време е и тихата част от аудиторията да надигне вой, че не е съгласна с потъпкването на всички мерки в името на печалбата на някой... Явно само така може някой да те чуе. Докато си стоим мирно и тихо "протестирайки" нищо няма да направим. Аз лично бих подпалила имейла на Борисов, така както подпалиха този на Мутафчийски, само че не със заплахи.
И кое те спира да го направиш?

Бих ли постигнала нещо? И отговор вероятно няма да получа. Всъщност кой изобщо се интересува от моето мнение и моя живот или на който и да било обикновен българин? Никой. Има си политически и икономически интереси, които са по-важни от това.

# 22 066
Да, клиентите на кафетата на Витошка са особено непретенциозно племе....Докато вървяха ремонтите и копаеха багерите, пръскайки кал и прах, на 30 сантиметра /буквално/ от тях имаше поставени масички и хората си пийваха и хапваха без проблем. Еми...честито да им е проепидемичването, но след това тези разнасят навсякъде. Факт е обаче, че гнусните кафенета и ресторанти според мен на това място са много посещавани и скъпи.

# 22 067
Да, клиентите на кафетата на Витошка са особено непретенциозно племе....Докато вървяха ремонтите и копаеха багерите, пръскайки кал и прах, на 30 сантиметра /буквално/ от тях имаше поставени масички и хората си пийваха и хапваха без проблем. Еми...честито да им е проепидемичването, но след това тези разнасят навсякъде. Факт е обаче, че гнусните кафенета и ресторанти според мен на това място са много посещавани и скъпи.
Заведението  на Али-еди кой си, не беше по - различно от заведението на Херинг еди кой си.
Та това е просто скандално, някой като този да роптае. При него де пие, ама концентрат , за храна не знам. Там съм отсядала редовно заради племенницата , и разни други девойки. Ох, веднъж беше хубаво фрапетоо.
Този да му мисли.
Но според мен, да му мислим ние.
моля ви, нека останем на позиция спазващи правилата. Заради нас самите. Ще прознучи патетично, но аз оттук се уча.

# 22 068
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
PURE, благодаря за информацията. Шведите реално излиза, че са наложили мерки почти като всички останали, но просто разчитат на съвестта на гражданите, вместо на официални глоби и забрани, въпреки че ето затварят ресторанти, които не спазват плавилата. Освен това поне официално казват, че целта им е да тръгнат по кривата надолу и да избегнат масово заразяване, умоляват гражданите да стоят вкъщи по възможност, да не ползват градски транспорт, да спазват дистанция и.т.н.
Мисля, че точно това имаше предвид докторът от СЗО като каза, че шведите може би ще са моделът за новото нормално. На практика дистанцията и самоограниченията при незаразените хора трябва да станат рефлекс, а не да се налагат агресивно от държавата. Държавата по-скоро трябва да бъде агресивна откъм тестване, ранна диагностика, проследяване и карантиниране на заразени/вероятно заразени.
Е да де,ама в случая не съм съгласна с това, защото на шведите не им вървят нещата добре и от всичките им съседи те са най-зле. А те може да се каже, че слушат, съдействат и вярват на властите повече от останалите народи, със сигурност повече от българите. Така че щом при шведите не работи добре, не виждам в България как би проработило това. Някаква система за контрол все пак трябва да има, навсякъде другаде е така и то не защото хората не са се сетили първо да помолят учтиво.
Обаче нали се сещаш, че сме все още в началото на пандемията.

Какво ще се случи накрая на епидемията? Умрелите няма да се върнат от оня свят.
Не няма да се върнат, както няма да останат и на това моментно ниво. Имам чувството, че възприемаш ситуацията като състезание - ако е така помисли дали няма на финала първите да се окажат последни......

За България имам някакви съмнения, че от първи можем да се окажем последни, но за съседите на Швеция не мисля. За да се повтори това, което стана в Европа при първата вълна, трябва да се създадат горе-долу същите условия:
 Никой не внимава, напълно отворени граници, почти никой не тества, огнища тлеят буквално с месеци, преди някой да забележи, "това е просто грип", никой не спазва и елементарни мерки за дистанция, хигиена и т.н., а през това време мачове, фестивали на смърфовете, карнавали и паради. Не смятам, че тези обстоятелства могат да се повторят след това, което се случи първия път и според мен държавите оттук нататък ще бъдат по-предпазливи и по-бързи в реакцията.
Смяташ ли, че изолирането на рисковите хора може да продължи 2г? Как смяташ, че това ще повлияе на здравето им? Защото в крайна сметка 90% от жертвите са от рискова категория. Меркте за неразпространение са насочени към здравите.

# 22 069
Тоест да се почне работа в най-важните отрасли, от които зависят хората. Ресторантите не са важни. Друг е въпроса, че нашата икономика е просто тъжна картинка, защото разчита основно на молове и ресторанти.

Според мен отпускаме мерките, защото го правят навсякъде. Но няма как да отпуснем там, където не сме ги налагали - важни отрасли не сме спирали. Спряли сме молове, ресторанти за посетители, фитнеси и кина. Така че се започва от отварянето на ресторанти за посетители в откритите им части - според мен е логична първа стъпка именно заради откритите части.

# 22 070
# 22 071
  • Другата България
Крайно време е и тихата част от аудиторията да надигне вой, че не е съгласна с потъпкването на всички мерки в името на печалбата на някой... Явно само така може някой да те чуе. Докато си стоим мирно и тихо "протестирайки" нищо няма да направим. Аз лично бих подпалила имейла на Борисов, така както подпалиха този на Мутафчийски, само че не със заплахи.
И кое те спира да го направиш?

Бих ли постигнала нещо? И отговор вероятно няма да получа. Всъщност кой изобщо се интересува от моето мнение и моя живот или на който и да било обикновен българин? Никой. Има си политически и икономически интереси, които са по-важни от това.
Не знам, нямам отговор на въпроса ти. "Хванах" се за думата "бих".
"Бих подпалила мейла на Борисов, но понеже няма да постигна нищо, не бих го направила.
Понеже никой не се интересува от моето мнение."
Четейки тук, предполагам виждаш, че повече от половината пишещи и четящи не се интересуват от твоето мнение-напротив, досадно им е и те призовават да се спреш. Но ти се правиш, че не ги четеш, не те интересува и си продължаваш. Защо тук можеш да го правиш, а навън не? Защото тук е анонимно ли? Това е пораженческо мислене, когато искаш нещо, имаш кауза, вярваш в нея и смяташ, че си заслужава да се бориш - просто го правиш. Или мълчиш кротко в ъгъла, навел глава. Но хем да мрънкаш постоянно, хем да даваш идеи какво трябва да се прави /ама някак друг да го направи/, хем да не правиш нищо освен обичайното, това не е нормално за мен.
Постоянно има някакви портести за нещо, дори и в твоя град ги има, ако излезеш навън, ще видиш и разбереш. Хората се организират по групите, в мрежата, и са навън, колкото и да ти е странно, да, навън има хора. Икономически и политически интереси да, но именно заради интересите на бизнеса и работещите хора, останали без доходи ставаме свидетели на това, което се случва. На действията на хора, които не бяха съгласни с нещо за сметка на друго. И изобщо не коментирам това правилно ли е или не, коментирам само думата "бих".

# 22 072
35 годишна са екстубирали в Пловдив

https://www.marica.bg/tema-v-razvitie/covid-19/treti-pacient-s-k … stubiran-v-palmed

Lunatichka92, може ли да помоля за адреси на двамата господа на лично съобщение?

# 22 073
  • Bulgaria
Merri_An, единици не могат да се борят срещу хиляди. Колко хора мислят като мен? Единици. Какво можем да постигнем срещу мнозинството? Нищо. Щом видинчани сами не искат да си помогнат, кой да им помогне? Оставени са на произвола и на мен това не ми харесва, но те самите сигурно си мислят, че ресторантите са им по-важни от това, че болницата им почти не функционира. Това е пример колко хора са на моето мнение. След време сигурно ще е друго, засега е така.

# 22 074
  • Bulgaria
От 00:00 часа на 6 май 2020 г. преустановяват дейността си контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-0000-chasa-na … stanovyavat-dejn/

# 22 075
MK, защо казваш единици. Ето, назад някой цитира проучване и се видя, че всеки втори подкрепя мерките, явно не си малцинство.

Специално за махането на КПП-тата ще вдигна тост, не знам колко часове от живота си пропилях на тях Joy

# 22 076
  • Пловдив
Ами 90% от българите са с манталитета на Бойко. Толупи са. Също като него. Не се сещам защо са тези възмущения. Аз не се чувствам обидена, защото не съм толуп, ако и да ме наричат така. Къде се корени ниската себеоценка на нацията, която неминуемо избива в комплекси, маскирани като свободомислие? Всички, които заобикалят правилата, не само в конкретната ситуация, за мен са си толупи.
Относно ресторантьорите. Местата, които посещавам, работят с авторски менюта, без полуфабрикати, с качествени продукти, перфектно обслужване и безупречна хигиена. Включително тоалетните. Там никога не е претъпкано дори преди ИП. Но и цените са подобаващи. Тези заведения ще отворят, ще спазят мерките и ще се справят. Останалите аматьори да му мислят. Това го говорихме отдавна. Бизнесът със или без ИП, ще трябва да преосмисли сериозно политиката си спрямо клиентите. Ясно беше, че ще има неизгодни ограничения. Но давай, юруш, да отваряме.  Ама кой да го помисли това и да си направи съответните разчети и да помисли за рационализации. Докато имаше виновен - ИП, беше лесно. Сега пак се търси виновен. До кога така? Защото вирусът ще мине и ще замине. Феята с пръчицата е в приказките.

# 22 077
С отпадането на ИП ,дали ще отпадне и коридора за възрастните от 8,30-10,30 ?

# 22 078
  • Bulgaria
Сега Видинчани ще можем спокойно да се разходим до София. Дано тогава великите ни управници обърнат внимание на нашият край.

Трябва да се изсипят пред Пирогов и ВМА, че да се сети някой...

# 22 079
Тестване на стари проби от пациент са установили, че във Франция е имало болни от коронавирус още през декември 2019:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/05/04/4062678_frenska_bolnica_ … d-19_ot_dekemvri/

Лекували са го от пневмония без въобще да знаят за вируса. Европа, включително и Франция тогава не докладваше случаи на новозаразени, нито препълнени болници.
Отровата (в случая истерията) е в дозата. Излиза, че още тогава вече е имало зараза, но е била възприемана по съвсем различен начин, като е нямало сетивност за нов, опасен, страшен и апокалиптичен вирус.
Изводите оставям на всеки сам да си ги направи, кое и как.

Общи условия

Активация на акаунт