Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 620
  • 553
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте имаме момиченце на 6 месеца но след 4месец беше болна възпалени уши и нос кашляне .От ъогава всичко се промени навици на кърмена е заспива само на гърда като я клатят.моля за съети как да се управи .
Здравейте, смятам, че най-важното е да се осъществи обстоен преглед на детето, като за начало, за да сме сигурни, че нещо не се пропуска, което може да го тормози и да е причина за безпокойството.

# 151
Здравейте, на 17, 04 вечерта видях острици на дупето на 5 г ми син. Два вечерта подред той беше много неспокоен и казваше, че го боли дупето. След като ги видях още на следващата сутрин отидохме в спешен кабинет, понеже личната лекарка не си вдигна телефона, а и бяха почивни дни. Лекаря исписа Зентел за цялото семейство, на детето 3 дни  х 1 и след 14 дни пак да повтори. След като испихме хапчетата и нещата се успокоиха звъннах и на личната за да я попитам след колко дни точно да пием хапчетата пак, понеже разбрах, че 14 дни може да са малко. Но тя още повече ме обърка, каза ми детето да пие само 1 хапче 2 курс след 20 дни.
Притеснява ме че 1 хапче няма да е достатъчно, при първия курс подобрението дойде след 2 хапче.
Ще съм благодарена, ако ме опътите кое е най- добро за детето.
Здравейте, аз бих изписала Зентел в началото и след 14 дни само една таблетка. Simple Smile

# 152
Здравейте д-р Митева,
Имам момче на почти 7м. и от много време има петно като лишей на едното рамо. Имаше и други подобни на корички, твърди на допир няколко на крачето до глезена 3 кръгчета сякаш като хванали коричка но те минаха с мазане на крем Е45. Това на рамото обаче нямо такава коричка но пак е грапаво на допир(прикачвам снимка), което месеци наред не минава. Имаме котка(ваксинирана и видимо здрава), като гледаме да ограничим контактите му с нея доколкото е възможно. Може ли да е някакъв лишей от животинката? И ако е удобно още едно питане относно начина на спане на малкия. Като по-малко спеше само надясно и опитвах да го слагам наляво,но почти винаги се обръщаше. Сега продължава да предпочита тази страна,като винаги се извива на дъга назад направо на ъгъл от 90° и никога не спи по гръб. Трябва ли да се тревожа? Да не би да има нужда от възглавница? Благодаря

# 153
Здравейте , бебето ми е на 4 месеца и е 5.600 кг а се роди 2.700 декември месец 2019 г дали е нормално да е на тези кг . благодаря

# 154
Здравейте д-р Митева,
Имам момче на почти 7м. и от много време има петно като лишей на едното рамо. Имаше и други подобни на корички, твърди на допир няколко на крачето до глезена 3 кръгчета сякаш като хванали коричка но те минаха с мазане на крем Е45. Това на рамото обаче нямо такава коричка но пак е грапаво на допир(прикачвам снимка), което месеци наред не минава. Имаме котка(ваксинирана и видимо здрава), като гледаме да ограничим контактите му с нея доколкото е възможно. Може ли да е някакъв лишей от животинката? И ако е удобно още едно питане относно начина на спане на малкия. Като по-малко спеше само надясно и опитвах да го слагам наляво,но почти винаги се обръщаше. Сега продължава да предпочита тази страна,като винаги се извива на дъга назад направо на ъгъл от 90° и никога не спи по гръб. Трябва ли да се тревожа? Да не би да има нужда от възглавница? Благодаря
Здравейте! По отношение на обрива, мисля, че най-добре е да се консултирате с дерматолог, при условие, че не минава с месеци... Не знам това, което бих Ви препоръчала, дали въобще ще има ефект.
Що се отнася до обръщането на едната страна, възглавницата е много добър вариант като за начало. Но, не се отказвайте за няколко дни, изчакайте поне 1-2 седмици, за да видите дали ще продължи да прави опити да се върти въпреки възглавницата.

# 155
Здравейте , бебето ми е на 4 месеца и е 5.600 кг а се роди 2.700 декември месец 2019 г дали е нормално да е на тези кг . благодаря
Да, нормално е бебето да удвои теглото си при раждане на около 5-месечна възраст.

# 156
Защото педиатър ми каза , че на 4 месеца трябва да е 6 кг , затова пиша за второ мнение.

# 157
Защото педиатър ми каза , че на 4 месеца трябва да е 6 кг , затова пиша за второ мнение.
Първо, зависи от това колко е родено детето Ви, и второ, има референтни граници, в които трябва да се движи ръста, теглото и други показатели. Не може за абсолютно никого, дори и за възрастни, да се каже точно конкретна стойност, а граници, в които е препоръчително да варира.

# 158
Здравейте Др Митева преди няколко дни ви писах във връзка с дете на година и три месеца с проблеми с изхождането ходи по 3 4 пъти дни като всяко следващо изхождане става по рядко и накрая последното е рядко та дори имаше слуз два дни,   на диета е повече от 10 дни като съм изключила млечни продукти и го отдадохме на никнене на зъби тъй като са на път кътници и кучешки, по ваша препоръка вклучихме пробиотик и ентерол,  проблема е овладян, въпроса ми е колко още да продължа с пробиотика ? При нас процеса със зъбчетата е дълъг и продължителен , тоест може да отнеме  месец докъто пробият. Мога ли отново да включа млечни продукти, отново се изхожда повече от един път дневно но не е рядко и няма слуз.

# 159
Здравейте, Д-р Митева! Имам момиченце на 5 месеца. Храним се с адаптирано мляко, от няколко дни обаче няма апетит. До сега хапваше 150мл с доза около 170мл, изяждаше се почти всичко. Сега едва 100/120мл. Намали си и храненията. Имахме 6 хранения в интервала от 5-6ч до 21ч, сега вече 5. Започнахме да се храним на 3.5/4 ч. Дали е от зъбките, вече повече от 4 дена сме така.

# 160
Започнахме да се захранваме с картоф..5 дена достатъчни ли са да му дам др вид зеленчук?и за деня колко да му давам?и соковете от кога се дават?

# 161
Здравейте Др Митева преди няколко дни ви писах във връзка с дете на година и три месеца с проблеми с изхождането ходи по 3 4 пъти дни като всяко следващо изхождане става по рядко и накрая последното е рядко та дори имаше слуз два дни,   на диета е повече от 10 дни като съм изключила млечни продукти и го отдадохме на никнене на зъби тъй като са на път кътници и кучешки, по ваша препоръка вклучихме пробиотик и ентерол,  проблема е овладян, въпроса ми е колко още да продължа с пробиотика ? При нас процеса със зъбчетата е дълъг и продължителен , тоест може да отнеме  месец докъто пробият. Мога ли отново да включа млечни продукти, отново се изхожда повече от един път дневно но не е рядко и няма слуз.
Здравейте!
Пробиотикът може да се дава и няколко месеца без никакъв проблем! Ентеролът също може седмица-10 дни, а при необходимост и повече. Млечните продукти препоръчвам да започнете да включвате поне при наличие на 4-5 дни без оплаквания.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:17 от Д-р Нели Митева

# 162
Здравейте, Д-р Митева! Имам момиченце на 5 месеца. Храним се с адаптирано мляко, от няколко дни обаче няма апетит. До сега хапваше 150мл с доза около 170мл, изяждаше се почти всичко. Сега едва 100/120мл. Намали си и храненията. Имахме 6 хранения в интервала от 5-6ч до 21ч, сега вече 5. Започнахме да се храним на 3.5/4 ч. Дали е от зъбките, вече повече от 4 дена сме така.
Здравейте! Възможно е да са зъбите, но е редно все пак детето Ви да бъде прегледано, за да не се пропусне нещо.

# 163
Започнахме да се захранваме с картоф..5 дена достатъчни ли са да му дам др вид зеленчук?и за деня колко да му давам?и соковете от кога се дават?
Здравейте! Ако сте заместили напълно обедното хранене с картофено пюре (тоест не дохранвате с мляко), може да започнете да въвеждате друг зеленчук (например картоф с морков). Плодови сокове се дават след 1-годишна възраст, плодови пюрета - след 7-8 месечна възраст.

# 164
Здравейте!
Бебето ми е на 7 месеца. От месец 1 има зачушване на нослето. Моята педиатърка казва да пръскам физиологичен развор и при нужда да дърпам секретите (в повечето случаи са бели). Аз на своя глава преди 2 месеца взех секрет от носа и излезе Staphilococcus Aureus МАСОВО и в гърлото вид стрептококи, но оскъдно. Изследвах си и кърмата, но не взех правилно пробата (изтискване на ръка, предварително хубаво измита и директно в стерилен контейнер) и ми излезе стафилококос епидермис оскъдно. Дали е заради неправилно взетата проба, която направих като се изцедих с помпата? Вероятно има общо и затова го споменавам. Бебето иначе е на изцедена кърма. Изкарвам по литър и половина на ден. Изписано беше капки Гентазон, които не помогнаха изобщо. Решила съм да заведа бебето на УНГ да погледне все пак, но според вас на какво може да се дължи това? На прах (проветрявам всеки ден), на сух въздух, на трета сливица (аз съм имала, но ми е махната на 5 годишна възраст)... отчайвам се вече.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 14:40 от Bondana568

Общи условия

Активация на акаунт