Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 34 618
  • 553
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, детето ми на 11м. реши да хапне малко парченце марля/бинт с който почиствах раничката му и го бях оставила в памперса му,но той е решил да го разгъне и да го погълне докато взимах другия памперс,не ми позволи да го извадя и го погълна веднага. Звънях на личния каза да не се притеснявам щом е малко и че ще го изака или усвои,но аз не съм спокойно и реших да се допитам до вас. Благодаря
Здравейте! И според мен няма нищо тревожно, при условие, че е било малко количество. Ще се разгради и детето Ви ще го изходи Simple Smile Спокойна вечер!

Благодаря ви много.

# 136
Да да в една и съща лаб. Нямам съмнение в лаб рез. Просто се чудя какво да й давам-масивно протеус и гъби ако не лекува м дали самоизчистване или не.  И към кой според Вас пробиотик .Благодаря
  В такъв случай, опитайте с Флора бимби + Monilia Albicans 15CH, която вече сте започнали, за 2 месеца (и двете неща), за да има време и хомеопатичният препарат да даде резултат и едва тогава отново изследвайте копрокултура.

# 137
Детето ми е на 20 дни и извива главичка назад когато плаче , има ли място за притеснение ?

# 138
Здравейте! Момчето ми е на 2 г.и периодично му излизат афти в устата,които затрудняват и без това трудното му хранене! Пръскам с Тантум верде ,но винаги ли ще е така ? Няма ли начин да се стопират? Благодаря!
Здравейте! Колко често точно му излизат афти и това в хода на друга инфекция ли се случва? Освен това, детето обича ли да си лапа често ръчичките (пръстите) и използвате ли още биберон?

Афтите излизат през месец или или 2,3 седмици ! Винаги е различно! Не използва биберон и не е боледувал! Понякога навън намира нещо за привлекателно и решава да опита вкуса ,но не си лапа ръчичките постоянно! Цяла зима е пил и Биозин за подсилване на имунитета !

# 139
Здравейте. Много се радвам , че  в тази ситуация можеш да се обърнеш към някого . Благодаря ви .
Аз имам въпрос относно Пащърнака
След като хапва пащърнак получава дискомфорт на коремчето . Дали трябва да му се направят изследвания (гастроентерология ) или просто да го избягвам ?
Благодаря дано съм се изразила правилно.  Лека и спокойна вечер на всички

# 140
Здравейте! Детето ми е на 4++ и започнах захранване въведох зеленчуци (картоф, морков, тиква, карфиол, броколи, пъщарнак) по 1-2 лъжички. Сега започвам на ново същите вкусове само че с по-голямо количество или да започна да давам смесени вкусове, които отговарят на месеците и? И кога мога да въведа плодови пюрета?

# 141
Здравейте д-р Митева .Синът ми е почти на 2 години и не говори . Нищо не казва - нито мама , нито тати . Понякога “дай” когато иска нещо и “Айде” . Когато го викам по име не реагира , когато му обяснявам и показвам книжка с животинки или плодове и зеленчуци никакъв интерес . Учене да маха с ръка изожщо неща типични за бебета ги игнорира . Съмнявахме се за проблем със слуха , но направеният тест показа че всичко е наред . Енергично и изобретателно дете е , катери се по легла , дивани , столове без помощ и страх , разпознава ме , баща си също , но не се заиграва с нас, предпочита да си играе сам с играчките си .Живеем в чужбина и детето ми посещава детска ясла . Това поведение на детето ми признак ли е за нещо лошо и трябва ли да се обърнем към специалист ? Благодаря

# 142
Здравейте имаме момиченце на 6 месеца но след 4месец беше болна възпалени уши и нос кашляне .От ъогава всичко се промени навици на кърмена е заспива само на гърда като я клатят.моля за съети как да се управи .

# 143
  • варна
Здравейте, на 17, 04 вечерта видях острици на дупето на 5 г ми син. Два вечерта подред той беше много неспокоен и казваше, че го боли дупето. След като ги видях още на следващата сутрин отидохме в спешен кабинет, понеже личната лекарка не си вдигна телефона, а и бяха почивни дни. Лекаря исписа Зентел за цялото семейство, на детето 3 дни  х 1 и след 14 дни пак да повтори. След като испихме хапчетата и нещата се успокоиха звъннах и на личната за да я попитам след колко дни точно да пием хапчетата пак, понеже разбрах, че 14 дни може да са малко. Но тя още повече ме обърка, каза ми детето да пие само 1 хапче 2 курс след 20 дни.
Притеснява ме че 1 хапче няма да е достатъчно, при първия курс подобрението дойде след 2 хапче.
Ще съм благодарена, ако ме опътите кое е най- добро за детето.

# 144
Благодаря ви много др-Митева! Simple Smile

Какво ви е мнението за отдръпване на пишлето?Трябва ли или не?Личната му лекарка казва има време ама говоря с други майки..казват че трябва..
Ами... имайте предвид, че има 2 мнения по въпроса - част от педиатрите препоръчват да се забелва, а други и детските хирурзи - по-скоро да не се прави. Честно казано, аз съм на мнение, че е по-хигиенично и има по-малко риск да се наложи в по-късен етап оперативна намеса. Но, решението си е Ваше, все пак си имате наблюдаващ педиатър Simple Smile

Благодаря ви!

# 145
Детето ми е на 20 дни и извива главичка назад когато плаче , има ли място за притеснение ?
Здравейте! За съжаления не мога да дам конкретен отговор, като не съм преглеждала детето Ви. Но, ако бременността и раждането Ви са протекли нормално и личния Ви педиатър не открива нещо притеснително, би трябвало всичко да е наред.

# 146
Здравейте! Момчето ми е на 2 г.и периодично му излизат афти в устата,които затрудняват и без това трудното му хранене! Пръскам с Тантум верде ,но винаги ли ще е така ? Няма ли начин да се стопират? Благодаря!
Здравейте! Колко често точно му излизат афти и това в хода на друга инфекция ли се случва? Освен това, детето обича ли да си лапа често ръчичките (пръстите) и използвате ли още биберон?

Афтите излизат през месец или или 2,3 седмици ! Винаги е различно! Не използва биберон и не е боледувал! Понякога навън намира нещо за привлекателно и решава да опита вкуса ,но не си лапа ръчичките постоянно! Цяла зима е пил и Биозин за подсилване на имунитета !
В такъв случай, Биозинът е бил много правилно решение. Не е лошо да продължи с още някакъв имуностимулант (Дефендил например), ако все още има често афти детето Ви. Освен това, може би трябва да изследвате имуноглобулини (ако вече не са изследвани).

# 147
Здравейте. Много се радвам , че  в тази ситуация можеш да се обърнеш към някого . Благодаря ви .
Аз имам въпрос относно Пащърнака
След като хапва пащърнак получава дискомфорт на коремчето . Дали трябва да му се направят изследвания (гастроентерология ) или просто да го избягвам ?
Благодаря дано съм се изразила правилно.  Лека и спокойна вечер на всички
Здравейте!
Аз лично препоръчвам захранването на детето да бъде със зеленчуци, които са типични за района (страната), в който живеете. Поради това, не мисля, че би било проблем фактът, че детето няма да яде на този етап пащърнак. Изключете го за известно време от храненето и ако държите все пак отново да го включите в диетата, то нека да са минали поне 1-2 месеца (но не смятам, че е нужно).

# 148
Здравейте! Детето ми е на 4++ и започнах захранване въведох зеленчуци (картоф, морков, тиква, карфиол, броколи, пъщарнак) по 1-2 лъжички. Сега започвам на ново същите вкусове само че с по-голямо количество или да започна да давам смесени вкусове, които отговарят на месеците и? И кога мога да въведа плодови пюрета?
По принцип захранването започва с един зеленчук, чието количество нараства в рамките на около седмица, до пълно заместване на храненето само с един зеленчук, след което се въвежда следващият. Плодови пюрета се препоръчва да се дават след 7-8 месечна възраст.

# 149
Здравейте д-р Митева .Синът ми е почти на 2 години и не говори . Нищо не казва - нито мама , нито тати . Понякога “дай” когато иска нещо и “Айде” . Когато го викам по име не реагира , когато му обяснявам и показвам книжка с животинки или плодове и зеленчуци никакъв интерес . Учене да маха с ръка изожщо неща типични за бебета ги игнорира . Съмнявахме се за проблем със слуха , но направеният тест показа че всичко е наред . Енергично и изобретателно дете е , катери се по легла , дивани , столове без помощ и страх , разпознава ме , баща си също , но не се заиграва с нас, предпочита да си играе сам с играчките си .Живеем в чужбина и детето ми посещава детска ясла . Това поведение на детето ми признак ли е за нещо лошо и трябва ли да се обърнем към специалист ? Благодаря
Здравейте! За съжаление, от разстояние не знам до колко бих могла да Ви бъда полезна. Ако бяхте в България, след като лично го прегледам, вероятно за мое и Ваше спокойствие, бих направила и консултация с детски невролог.

Общи условия

Активация на акаунт