Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 663
  • 553
  •   1
Отговори
# 75
Zdraveite!Iskam da popitam s koq hrana da zapo4na da zahranvam 6 mes.si bebe i s kakvo da prodalja? Simple Smile
Здравейте! Ако не сте давали на бебето си нищо освен кърма/мляко, първо се включва зеленчуково пюре, с което замествате обедното хранене. Нова храна след това можете да започнете след поне 2 седмици, която е каша и замества второто хранене с кърма/мляко.
samo na karma sme...kakva da e ka6ata?i samo edin zelenchuk li da davam dve sedmici?i koga se dava jaltak i sok4eta?nqkakva shema bihte li mi kaza li?

Като начало, за да видите как свиква детето ви с новата храна, се включва зеленчуково пюре. Започнете с картофено. На тази възраст детето Ви би трябвало да е на 5-6 кратно хранене. Заместете едното млечно хранене, препоръчва се да е обедното, с немлечно - тоест зеленчуковото. Ако няколко дни детето го понася добре и му харесва, добавете и морков, след това тиквичка и след това и други зеленчуци, които са налични пресни и можете да приготвите. Ако се понасят добре, след около 3-4 седмици се въвежда и месно-зеленчуковото пюре. Едва тогава ще въведете 1/4 твърдо сварен жълтък  (не всеки ден в началото, а 2-3 пъти в седмицата). Дотогава, обаче има доста време, така че при необходимост, ще коментираме отново. И все пак, не искам да подценявам ролята на проследяващия детето Ви лекар, така че имайте предвид и неговите съвети Simple Smile

# 76
#foxy-, по отношение на топчето - какво е мнението на личния лекар/педиатър на детето Ви? А по отношение на храненето - защо детето Ви е захранено след 1-годишна възраст???

Личния лекар ми каза -ако искаш ще пуснем изследвания .Като е болно може да се получи.Нищо конкретно . Но то не се маха а сега си е променило и размера
А за захранването -послушах лош съвет да не бързам да захранвам и да продължавам само на кърма
Здравейте отново! Ако скоро не са пускани профилактични изследвания, не е лошо да бъдат направени, тъй като предвид малкото разнообразие от храни, които приема детето Ви, е възможно да се появи както анемия, така и други промени, свързани с липсата на разнообразни хранителни вещества. По принцип, след 6-месечна възраст нутриентите, от които се нуждае израстващия детски организъм, не могат да се набавят единствено от храната. За правилното развитие на всички системи в организма трябва да го накарате да се храни разнообразно и със здравословна храна. Това не означава напълно да изключите млякото, но да не бъде повече от 1-2 пъти на ден. Бъдете упорита и предлагайте храните, ако се налага и по няколко пъти.
За съжаление, не мисля, че в момента мога да дам адекватно мнение за топчето, тъй като нито мога да го видя, нито пък да прегледам детето Ви. Дано съм помогнала!

# 77
Здравейте,ще се опитм колкото мога по сбито да опиша ситуацията..Дъщеря ми е на пет годинки и от декември месец насам все боледува буквално едно след друго,изкара вируси грипове какво ли не ,изпи четири вида антибиорик,последното и боледуване се стигна до двустранна пневмония,малко след обявяването на извънредното положение,лечението беше у дома с други два антибиотика,преди две седмици спряхме приема им при което остана леко накашляне проявяващо се главно сутрин когато стане,през деня не се закашля,но преди два дена вдиган температура към седем вечерта,не много висока бавно покачваща се ,стигна до 38,смъкна се от самосебе си без медикаменти.Вчера и днес няма температура няма други оплаквания.Днес й пуснах изследвания ПКК,ДКК,ЦРП,УРИНА а утре ще пуснем носен и гърлен секрет.Резултатите излязоха ще прикача снимка ако може да ми кажете какво означават показателите които не са в норма ще съм ви много благодарна.Само да допълня че когато беше с пневмонията по същия начин вдигна еднократно температура и пак по същия начин се смъкна от самосебе си и беше само една вечер това.Какво е според вас,дали не се е доизчистила от пневмонията и се възобновява или е нещо друго,мисля и снимка да й направя за де се види.           
Здравейте! По отношение на изследванията, които ми пратихте - вероятно детето Ви е с вирусна инфекция до момента, тъй като няма лабораторни данни за бактериална инфекция. Ако детето Ви няма хрема, кашлица, както и температура вече, лично аз все още не бих му направила рентгенография (имайте предвид, че го казвам, без да съм имала възможността да прегледам детето и само на база Вашата информация и изследванията, които ми пратихте). Ако детето Ви е ходило на градина или е имало контакт с болни, не бива да Ви учудва, че е боледувало толкова често. Хубаво е да уточните дали няма уголемени сливици и да не би това също да допринася за честите инфекции! Лека вечер!

# 78
Здравейте отново! Искам да попитам, бебето ми е на 3 месеца и я слагач много често по корем, но като стой обича да гшеда най-много на дясно, много рядко се обръща на ляво и понякога гледа през мен, но понякога ме гледа перфектно, а на дясно се върти много повече и гледка много. Но това е само като Е по корем, когато е по гръб си върти главата и на двете страни и следи всичко!

# 79
Здравейте отново! Искам да попитам, бебето ми е на 3 месеца и я слагач много често по корем, но като стой обича да гшеда най-много на дясно, много рядко се обръща на ляво и понякога гледа през мен, но понякога ме гледа перфектно, а на дясно се върти много повече и гледка много. Но това е само като Е по корем, когато е по гръб си върти главата и на двете страни и следи всичко!
Според мен нямате място за притеснение! Просто слагайте предмети отляво, които да привличат повече вниманието й Simple Smile

# 80
Според мен нямате място за притеснение! Просто слагайте предмети отляво, които да привличат повече вниманието й Simple Smile
Благодаря ви много! Hug

# 81
Здравейте 🌷 д-р Митева.искам да се допитам до Вас за 4г дете с няколко изсл на чревен секрет-Кандида и бакт протеус-масивни растежи.  Няма оплаквания...много рядко са леко кашести...но общо взето.нормални. пихме омнибиотк панда ...линекс бебе...и мн.други...може ли нещо хомеопатия .. или съвет за премахването на изплатите с пробиотик сп Вас благодаря🌷

# 82
Здравейте,ще се опитм колкото мога по сбито да опиша ситуацията..Дъщеря ми е на пет годинки и от декември месец насам все боледува буквално едно след друго,изкара вируси грипове какво ли не ,изпи четири вида антибиорик,последното и боледуване се стигна до двустранна пневмония,малко след обявяването на извънредното положение,лечението беше у дома с други два антибиотика,преди две седмици спряхме приема им при което остана леко накашляне проявяващо се главно сутрин когато стане,през деня не се закашля,но преди два дена вдиган температура към седем вечерта,не много висока бавно покачваща се ,стигна до 38,смъкна се от самосебе си без медикаменти.Вчера и днес няма температура няма други оплаквания.Днес й пуснах изследвания ПКК,ДКК,ЦРП,УРИНА а утре ще пуснем носен и гърлен секрет.Резултатите излязоха ще прикача снимка ако може да ми кажете какво означават показателите които не са в норма ще съм ви много благодарна.Само да допълня че когато беше с пневмонията по същия начин вдигна еднократно температура и пак по същия начин се смъкна от самосебе си и беше само една вечер това.Какво е според вас,дали не се е доизчистила от пневмонията и се възобновява или е нещо друго,мисля и снимка да й направя за де се види.           
Здравейте! По отношение на изследванията, които ми пратихте - вероятно детето Ви е с вирусна инфекция до момента, тъй като няма лабораторни данни за бактериална инфекция. Ако детето Ви няма хрема, кашлица, както и температура вече, лично аз все още не бих му направила рентгенография (имайте предвид, че го казвам, без да съм имала възможността да прегледам детето и само на база Вашата информация и изследванията, които ми пратихте). Ако детето Ви е ходило на градина или е имало контакт с болни, не бива да Ви учудва, че е боледувало толкова често. Хубаво е да уточните дали няма уголемени сливици и да не би това също да допринася за честите инфекции! Лека вечер!

Много благодаря за мнението!Да за момента няма никакви оплаквания,нито хрема ,кашлица или температура,забравих да спомена че започнах от вчера да давам изопринозин и дефендил по препоръка на личната лекарка,а колкото до сливиците и заради тях ходим през някой друг месец на прегледи,но заради хипертрофия на сливиците заради която диша трудно докато спи,от две годишна я водя на УНГ за този проблем ,до сега никой не беше казвал че има проблем с третата сливица  до предния месец когато бяхме за пореден път при друг специалист в областа,той беше първият който каза че ако не се повлияе от лечението което предписа и което провеждаме в момента най добре ще е да махнем третата сливица  така че може и това да е причината за честите боледувания.В случая показателите в изследванията говорят за вирусня инфекция до колкото разбирам ,а това относително тегло на урината никога не е излизало с променени стойности ,възможно ли е пру тези показатели в комбинация с другите да става въпрос за някакво възпаление на отделителната система или говорим за обичаен вирус,извинявам се предварително ако е глупав въпроса ми,но не разбирам от тези неща и съм притеснена

# 83
Здравейте д-р Митева. Дъщеря ми се изрина днес по коремчето изведнъж- прилагам снимка на обрива по-долу. Моля да ми кажете изисква ли според Вас спешна консултация този обрив. В началото я сърбеше, но след това съррбежът изчезна.

# 84
Благодаря ви, д-р Митева!

#Dianabel, здравейте! Случва се децата да имат промяна в изхожданията и при някои съвсем обичайни за нас събития - промяна на обстановка, режим на хранене, диета и т.н. Например, ако е било на детска ясла до тогава, а сега си стои само вкъщи, ако се събужда или заспива по различно време и т.н. По принцип винаги най-важно е храненето на детето, преди да започнете каквито и да е било медикаменти - по-течна, повече супички и каши, плодове и зеленчуци. Simple Smile

# 85
Здравейте личните онлайн консултации заплащат ли се ? И как стават ? Извинявам се, за въпроса си , но до сега не ми се е налагало такъв тип консултация. До момента винаги лично съм посещавала конкретния специалист.

Последна редакция: ср, 29 апр 2020, 23:53 от Diva4ka123

# 86
Здравейте д-р Митева. Имам следния проблем със сина ми. При стрес (да кажем ако му се скарам) получава нещо като пристъпна кашлица. В началото не можех да установя връзката, защото имаше случай на вирусна инфекция плюс алергии. Във времето обаче нещата придобива яснота и в момента не смея да направя забележка дори...от страх, че ще започне да кашля. Получава се едно сухо кашляне на около 2мин.  за 1-2 часа непосредствено след някаква кавга или повишаване на тон. Обикновено вечер. Ще трябва да работя с психолог за да се справим с проблема. На този етап обаче заради ситуацията с корона вируса отлагам. Освен промяна в моето поведение мога ли да му давам нещо, което да помогне за да няма други такива моменти, или евентуално ако има да се тушират? Нещо хомеопатично или леко като медикамент? Срещала ли сте се с друг такъв случай? Детето ми е на 12 и половина. В момента е с обичайната си сенна хрема. Миналата година направи един бронхоспазъм в хода на остър бронхит. Всичко свързано с дихателната система ме плаши. Какво бихте ме посъветвали? Наблюдава го и детски пулмолог след този бронхоспазъм, имаше назначена терапия с кортикостероид, но беше към онзи момент. Сега е здрав и проблема явно е психосоматичен. Предварително благодаря!

# 87
Здравейте д-р Митева. Дъщеря ми се изрина днес по коремчето изведнъж- прилагам снимка на обрива по-долу. Моля да ми кажете изисква ли според Вас спешна консултация този обрив. В началото я сърбеше, но след това съррбежът изчезна.

Здравейте! Този обрив по снимката, която сте пратили, прилича на алергичен и за по-бързото и сигурно преминаване аз лично бих завела детето или да спешен кабинет, където да му се влеят системи и медикаменти против обрива, или бих го оставила за наблюдение 1-2 дни в болница! Помислете какво може да е консумирало детето Ви или какво друго може да го е предизвикало! Дори да отмине за известно време, нерядко се случва след няколко часа да се засили отново!

# 88
Здравейте, д-р Митева! Имам дъщеричка на 3 годинки и почти 3 месеца. Снощи, след редовната баня поиска да пишка. Донесох и гърнето, но като стана от него видях, че имаше няколко капки тъмнорозова кръв в урината. Обадих се на педиатърката, но ме посъветва да изчакам до днес и да занеса стерилна урина. В 2:30 през нощта пак поиска да пишка, но тогава кръвта беше повече като количество. Цяла нощ не спах... Нямах търпение на се съмне и да я заведем на лекар. Потърсих информация в интернет, но четох само страхотии Sad Пуснаха и 2 вида урина-стерилна и обикновена. Втората стана веднага, а за стерилната утре ще имам информация.
 Резултатите от обикновената урина са:
Специф. тегло - 1018
Белтък - /+/
Захар - /-/
Кетонни тела - /-/
Билирубин - /-/
Уробилиноген - /-/
РН - 6
Седимент - масово Leu и мн. ба
Кръв - не пише нищо
Нитрити - не пише нищо

Направиха и ехография на бъбречетата и пикочния мехур и казаха, че няма нищо. Мехурчето и беше празно, защото и вземах урината преди това и не се видя много добре, но докторката каза, че от това, което се вижда, няма някакви изменения. Изписаха и Бисептол сиропче 2х5мл и Зентел 400мг. еднократно. Попитах защо е Зентела, при положение, че няма глисти, но ми казаха, че не е лошо профилактично да го изпие, понеже ходи (преди да обявят извънредното положение) на детска градина и децата играят в пясъчници. Наистина, на нея любимото и място е в пясъчника. Паникьосахме се с мъжът ми да не би да лепне някоя кучешка тения, или котешка. Възможно ли е от такова нещо да е тази кръв в урината? От какво може да е според Вас? Педиатърката каза, че най-вероятно е възпаление, щом има левкоцити и няма нищо общо с тении. Не и пуснаха пълна кръвна картина и се чудя дали утре да не я заведа да и я направят. На гладно ли трябва да е?
Предварително Ви благодаря за отговора, д-р Митева! Бъдете здрави! Simple Smile
Здравейте! Първо, напълно съм съгласна с поведението до момента на лекарите, които са прегледали детето Ви. Хубаво е, че коремната ехография е била абсолютно нормална.  Според мен, урината показва, че има остър цистит (може да е хеморагичен, може и да е намесен паразит, но от обикновената урина не може да проличи). Стерилната урина в случая е доста важна, така че бих Ви помолила, когато е готова, да ми пратите и резултатът от нея. Смятам, че и Бисептолът, и Зентелът са напълно подходящо лечение и към момента бих добавила единствено сироп Уринал по 5мл дневно (червената боровинка, която съдържа, действа много добре на пикочо-отделителната система). По отношение на допълнителни изследвания - бих пуснала за всеки случай пълна кръвна картина с диференциална кръвна картина (съдържаща задължително и еозинофили), СУЕ и CRP (въпреки че, доколкото разбрах, детето няма температура, бих била още по-сигурна с тези изследвания) и имуноглобулини E (имат отношение при съмнение за паразитоза). Сигурна ли сте, че няма шанс по време на игра детето да си е пъхнало нещо в уретрата? Лека вечер! Надявам се да съм Ви била полезна!

# 89
Здравейте личните онлайн консултации заплащат ли се ? И как стават ? Извинявам се, за въпроса си , но до сега не ми се е налагало такъв тип консултация. До момента винаги лично съм посещавала конкретния специалист.
Здравейте! Всички въпроси, които ми задавате в bg-mamma са АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНИ! По отношение на личните консултации, за да е по-лесно на пациентите предвид обстоятелствата, когато желаят да осъществят консултация по телефона и искат да се чуем лично, използвам приложението Healee, където вече се заплаща. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт