Онлайн консултации с педиатър - д-р Нели Митева

• 33 523
  • 553
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте ! Вчера  дъщеря ми на 1г и 9 м. нацопа в студена вода докато миех терасата, в резултат днес е с разстройство от сутринта вече 2 пъти е ходила. Какво да и давам като лекарстова и храна. Има  лека температура 37 градуса. Благодаря !

# 301
  • София
Здравейте,
Имам бебе на 2 м. и й се появиха пъпки по корема и гърдите, които по никакъв начин не изчезват. Мислех, че може да са от капките за колики, но въпреки спирането им те не изчезват. А и появата им е само от лявата страна на тялото.
Купехме я само с вода, но пак не изчезват. Сега през ден с вода и на Биодерма АВС дерм - гел. След баня я мажех с олио отново на Биодерма, но времето се стопли и спрях. Ползвам тази козметика тъй като в болницата я ползваха и видях, че няма проблем. Кожата не е суха, не е грапава където са пъпките, но са ситни и зачервени и не минават.
Бебето е на адаптирано мляко - лактана био.

Благодаря предварително за отговора ви.

# 302
Здравейте доктор Митева , бебето ми е на 4 месеца , на дясната ръка на средния пръст има нещо като подуто и червено ще прикача снимка , от болницата е така , ту изчезва ту се появява , няма никакви други странични неща , изследванията показват всичко , че е нормално .Бихте ли ми казали какво е и дали да потърся отново лекар , защото съм доста притеснена . Благодаря

# 303
Здравейте,Д-р Митева!
Детето ми е на 8+ месеца и все още не се обръща от гръб по корем. Като я сложа по корем се обръща почти веднага на гръб. По принцип не обича да стои въобще по корем и на 30тата секунда започва да пъшка и си забива главата,когато няма сила да се обърне сама. Тежи почти 8 кг  и не смятам,че килограмите са проблема.Стимулирам я с играчки ,показвам и как трябва да се обърне,но тя си натиска ръката в другата посока,за да не се обърне. Според вас има ли причина за притеснение или просто е по-мързелива?
Здравейте! Седи ли самостоятелно без опора? И има ли нещо, което притеснява личният й лекар по отношение на развитието?
Ами на твърда повърхност седи,но не задълго. Може би 4 5 минути и и омръзва.Ние живеем в Германия и тук за вашите колеги винаги всичко е наред и няма място за притеснение, но все си мисля ,че едно 8 месечно бебе трябва да го може това движение.
Здравейте, да, наистина по принцип би трябвало да го прави на тази възраст, но зависи и от други фактори (включително това как родителите са се развивали на същата възраст), така че...без преглед не мога 100% да кажа дали има някакъв проблем или не. :/

# 304
Здравейте,
Бебето ми направи 1 година преди седмица. От няколко дни започнах да му давам от нашата храна(съобразена с продуктите, с които в захранен). Обикновено се изхожда по 1 на ден, като понякога пропуска ден. Изпражненията му обикновено са по-твърди. Днес сутринта изпражненията му бяха цвят горчица и по кашести. След това два пъти се изходи като изпражненията му бяха воднисти и много жълти ( цвят като на риванол).
Няма температура за сега. Има апетит и енергия.
На какво може да се дължат тези необичайни изхождания?

Благодаря!
Здравейте! Помислете добре какво още какво сте давали Вие или някой друг на детето в този период. Най-логично по принцип е да от промяна в храната. Продължават ли и днес да бъдат такива изхожданията?

# 305
Здравейте. Вчера времето беше доста топло и бяхме с детето цял ден сред природата, обаче от снощи вдига лека температура 37.1-37 и постоянно е топличко, най- много до 36.9 спада и пак 37, знам че това не е никак висока температура обаче и днес е така, възможно ли е да е прегряване , бихте ли изказали мнение и евентуално какво да предприемем. Детенцето е на 2г и 10м, няма абсолютно никакви други оплаквания и симптоми. Благодаря!
Да, възможно е това да е причината. Следете 2-3 дни температурата и дали ще се появат някакви други оплаквания. Давайте достатъчно течности.

# 306
Здравейте, имам бебе на 6м,направихме и профилактични изследвания, всичко е в норма с изключение на левкоцити при референтни стойности 70 те са 71 и MCHC референтните стойности са 340 при нас са 361. В четвъртък сме на ваксина има ли основание да я отложим 🙄 опасно ли е това покачване
Здравейте! Погледнете добре, мисля, че грешите и не левкоцитите, а лимфоцитите са 71%?

# 307
Здр, имам следния въпрос: малкия е на 1 г. и 7 м. Преди няколко дена се появи една суха кашлица. Бяхме на преглед и ни казаха, че има сополи отзад. Иначе сополи нямаме. Вече 5 ден пием Стодал, но кашлицата стана влажна и все повече кашляме, особено през нощта. Мога ли да сменя Стодала с Гринтус. Дали ще е добре за детето. Предварително благодаря.
Здравейте! Няма проблем да ги смените, но е хубаво детето да има и някакви капки за носа освен сиропа Simple Smile

# 308
Здравейте ! Вчера  дъщеря ми на 1г и 9 м. нацопа в студена вода докато миех терасата, в резултат днес е с разстройство от сутринта вече 2 пъти е ходила. Какво да и давам като лекарстова и храна. Има  лека температура 37 градуса. Благодаря !
Здравейте! Може да й давате Хидрасек, а като храна - бяла диета - сухари, обикновени солети и бисквити, варен картоф, морков, препечена филийка, шипков чай. Ако продължат оплакванията, заведете детето на преглед, защото може да не е това причината за изхожданията.

# 309
Здравейте,
Имам бебе на 2 м. и й се появиха пъпки по корема и гърдите, които по никакъв начин не изчезват. Мислех, че може да са от капките за колики, но въпреки спирането им те не изчезват. А и появата им е само от лявата страна на тялото.
Купехме я само с вода, но пак не изчезват. Сега през ден с вода и на Биодерма АВС дерм - гел. След баня я мажех с олио отново на Биодерма, но времето се стопли и спрях. Ползвам тази козметика тъй като в болницата я ползваха и видях, че няма проблем. Кожата не е суха, не е грапава където са пъпките, но са ситни и зачервени и не минават.
Бебето е на адаптирано мляко - лактана био.

Благодаря предварително за отговора ви.
От колко време са пъпките и разпространяват ли се или се ограничават? Сменяли ли сте перилен препарат или нещо друго? Има ли други оплаквания?

# 310
Здравейте доктор Митева , бебето ми е на 4 месеца , на дясната ръка на средния пръст има нещо като подуто и червено ще прикача снимка , от болницата е така , ту изчезва ту се появява , няма никакви други странични неща , изследванията показват всичко , че е нормално .Бихте ли ми казали какво е и дали да потърся отново лекар , защото съм доста притеснена . Благодаря
Здравейте! Другаде по тялото има ли детето и някой от родителите има ли подобни?

# 311
Не никъде няма само на пръстчето е, нито аз нито бащата има такова нещо , на какво може да се дължи

# 312
Не никъде няма само на пръстчето е, нито аз нито бащата има такова нещо , на какво може да се дължи
От приложената снимка най-много ми прилича на хемангиом. Добре е да се консултирате с детски хирург, тъй като те провеждат лечението за хемангиоми, ако преценят, че е необходимо.

# 313
А само да попитам това нешо опасно ли е.

# 314
Здравейте отново, тъй като въпросните изследвания не ни бяха пуснати,  по своя преценка ги направихме и се оказа че бебето няма никакви алергии ( или поне аз така тълкувам резултатите , прилагам снимка). Мисля да започна отново да приемам млечни и други храни, тъй като спирането им доведе само и единствено до намаляване на кърмата, но не и подобрение при детето. Какво да предприемем сега по повод кръвта в изпражненията, щом не е алергия? Възможно ли е наистина да е от силни колики?
Благодаря, Поздрави!

Здравейте Д-р Митева,
бих искала да попитам за вашето мнение.
Синът ми е на 3м и изцяло на кърма. Преди повече от месец се появиха кървави нишки в изпражненията му. Според педиатърката ни е заради мн силните колики които има, но за всеки случай ограничих напълно всички млечни продукти. Проблема обаче продължи ( не всеки ден и не във всеки памперс, но все още има точки кръв или някоя нишка) и отидохме на алерголог, като той предположи алергия към млечния белтък. Изписа противоалергични капки и да сменим пробиотика, както и мн строга диета за мен( без млечни, яйца, ядки , телешко) . Вече над месец съм на тази диета, но проблема продължава. Детето се чувства добре, жизнено, усмихнато и наддава нормално,, но има мн сериозни колики. Според вас какво друго можем да направим в тази ситуация? Има ли тестове които да докажат или отхвърлят алергията? Според мен лично детето няма алергия, но в такъв случай възможно ли е кръвта наистина да е от коликите?
Благодаря за отделеното време!
Здравейте! По принцип често срещана проява при алергия към белтъка на кравето мляко са жилки кръв в изхожданиятата. Да, има изследвания, които могат да бъдат в полза на диагнозата, но е редно да Ви бъдат назначени след преглед. Друг вариант е да се консултирате и с детски гастроентеролог и евентуално той да Ви ги назначи по преценка, тъй като някои са платени и не се правят във всяка лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт