Онлайн консултации с Людмил Стефанов - психолог и психотерапевт

  • 396 734
  • 2 600
  •   1
Отговори
# 2 595
  • Мнения: 1
Здравейте, д-р Стефанов. Имам въпрос относно взаимоотношенията. Често се споменава, че когато попадаш на един и същ типаж хора причината може да е, че ти самата привличаш такива. Аз съм млада жена, която попада в повтарящи се ситуации с различни хора. Хората, които привличам на пръв поглед са сериозни, целенасочени и стабилни и идеалисти. В същото време, когато ги опознаеш се оказват силно фанатични за живота, който искат да водят, не търпят чуждо мнение и съвет що се отнася до изборите, които правят. Ако решиш да прекараш живота си с такъв човек ще трябва да се напаснеш по неговия светоглед и нагласи за ежедневието ви и в същото време той ще иска да те поучава и наставлява, мислейки, че това което знае той, е най-доброто. Въпросът ми е каква може да е причината жените да привличат такъв тип мъже и как може да се прекъсне този процес? Благодаря предварително!

# 2 596
  • Мнения: 22
Здравейте, пиши Ви понеже вече съм отчаяна. Имам хипохондрия, както и паник атаки. До сега успявах някак да се контролирам. Отключи ми се страх от задавяне, не мога да се храня нормално, в следствие на това губя килограми, а съм изключително слаба. Имам нужда от съвет как да св справя. Благодаря Ви предварително!

# 2 597
  • Мнения: 656
Здравейте, от няколко години трупам стрес в службата. Не е постоянно, но периодично се случват неща, които ме тормозят. Поради това преди три месеца направих хипертонична криза, в следствие на което двойно виждане. Моя близка е невролог и веднага ме вкара в отделението, за да ми направят всички изследвания. Точно в същия ден в работата имаше грандиозен скандал. Колежка, която не е особено уравновесена ми крещя, обижда ме, абе направи ме на нищо пред други хора и директорката, която само седеше и гледаше. В болницата ми правиха скенер и доплер, там всичко е наред.  На ЯМР се видяха съвсем малки исхемични зони.
На мен обаче проблемите не ми излизат от главата. Бях в болнични, почивах си, правех неща, които обичам. У дома ме разбират прекрасно, мъжът ми работи изключително отговорна работа с много стрес, бори го със спорт. Аз правя същото.
Миналата седмица се върнах на работа и все се ядосвам. Направила съм постъпки за смяна на работното място, но чакам да ми се обадят.
Можете ли да ме посъветвате как мога да се справя със ситуацията и как да не им се давам на такива случки в бъдеще. Просто тази колежка и една нейна приятелка са започнали кампания срещу мен. Говорят глупости и лъжи пред колеги, непрекъснато ходят при директорката и правят внушения, че не си върша работата и др. Не знам с какво провокирах всичко това, но микроклиматът в службата стана кошмарен за мен.
Благодаря Ви предварително!

# 2 598
  • Мнения: 7
Здравейте,д-р Стефанов
Много смирена,търпелива и емоционална личност съм.
С мъжа ми сме заедно от 3 години и имаме бебе на една година.Той е много добър баща както и съпруг,помага ми много и с домакинската работа и с бебето.Подкрепя ме в всичко,вдига ми самочувствието…
Доста често изпитвам агресия обаче я изпитвам само към мъжа ми  и я прилагам осъзнавам че не е добре да го правя но в момент на ярост не умея  да контролирам гнева си(това се случва само с него с другите хора не се държа така),когато той не ме разбира с думи а аз 10 пъти ясно съм заявила как се чувствам какво ми е и какво искам от него в момента ,а той не ме разбере толкова се ядосвам почвам да хвърлям предмети ,почвам да удрям  по него, използвам много обидни думи че не е мъж, че мъжете така не се държат,че съжалявам че сме се оженили че имаме дете.(Реално не съжалявам, но го казвам в момент на ярост)
Примерна ситуация:
Детето и мъжът ми са болни грижа се и за двамата и за домакинската работа сама, през ноща бебето не спи не съм спала и аз в продължение на 10 дни на 11 ден  не издържам  и почвам да плача казвам как ми е трудно да се справям с всичко сама той ми отговаря че всички жени са така.
Аз му отговарям че не ме интересува за другите жени че искам когато ме види че плача и че ми е трудно да ме прегърне и да ми каже че и този период ще мине всичко ще се оправи ,но той не го прави не ме прегръща и не говори с мен само седи и гледа как плача и нищо не прави ,това е просто пример и всеки наш скандал тръгва от там че той не ме разбира ,а аз ясно съм заявила какво искам,как се чувствам,вследствие аз  побеснявам от гняв че не ме разбира и почвам да прилагам агресия.
Той не знае как да си показва емоциите  и не знае как да показва емпатия.
Кажете ми как да спра да прилагам агресия?Не искам да си разваля семейството.

# 2 599
  • Мнения: 4
Здравейте!Имам нужда от съвет...
Дъщеря ми е на 11 години, осиновена, от ромски произход. Труден характер, пали от раз. В общи линии търси съвет, но в крайна сметка прави това, което си е решила.
Проблемът е в училище. Изолирана е от групата, нещо което горе долу можем да преживеем. Лошото е, че провокациите към нея са ежедневие, показват и всячески, че не я харесват. Знаят, че малко й трябва и я провокират, особенно ако някой каже нещо за нас родителите й. Коментираме, давам й съвет, че ние сме големи и сами можем да се защитаваме, да не отвръща, да гледа с насмешка.Така съм вярвал, че е правилно, но последък се съмнявам като гледам резултата.Трябва ли на злото със зло да се отговаря? Има дни, в които се получава, но в други реве със сълзи и глас. Иска да я преместя в друго училище. Не знам обаче дали това е решението?Тук няма приятели в класа, но пък е свикнала с учители обстановка.Годишният й успех е над5.50.
Ако я преместя, не знам на какво ще попадне, дали няма да е от същото.После тръгнем ли веднъж да се местим, да не ни стане практика.И дете което се мести от едно училище в друго...не знам как ще гледат новите учители на нея. Новите деца също.Със сигурност вече ще са изградили взаимоотношения и тя ще е новата там.
Трудна ситуация...

# 2 600
  • Мнения: 38
Здравейте!
 Имам нужда от съвет.
Имам вече дълъг опит с ПР. Първо беше страх, че ще умра, после агорафобия, излекувах тия два страха, но се появи като социална изолация, страх че ще ме злепоставят и страх да не полудея да не развия психоза? Цялото това нещо от паник атаки ли е особено страха да нямам психично заболяване и как се премахва изцяло?

Общи условия

Активация на акаунт