Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 227
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, чета ви как вече обсъждате кърмене по време на нова бременност и много ви се радвам 😍😘❤
Сладки, здрави и пухкави бебчета ви пожелавам на финала!
За мен това също е тема, която следя с интерес, тъй като се надявам и аз скоро да се причисля към вашата групичка. 😊

# 721
Да, не може да окаже чак такива силни маточни контракции, тъй че спокойно, проучих доста. Кърми си, пък времето ще покаже. Недей от сега да мислиш ако...време има много. За това време детето ти ще си промени няколко пъти хранителните навици вероятно😁 живи и здрави, ще си споделяме тук как върви това начинание 😆
Март месец явно е късметлийски❤

Чебурита,пожелавам го тогава много много скоро!💐

# 722
Кактусче, включвам се специално да ти честитя прекрасната новина! Леко бременеене и още дълго кърмене!
И да използвам случая да благодаря на всички момичета тук, благодарение на адекватните ви съвети кърмя вече 17месеца и въпреки честите запушвания, няма изгледи за скорошно отбиване ☺

# 723
Здравейте отново, азще задам най-баналния въпрос, но колко мл кърма е редно да яде бебе хранено на 2 часа? Знам, че няма ограничения, но имам изцедени 100мл например и имам чувството, че то би изяло всичко ако му го дам. После връща голямо количество и си мисля, че е преяло. И другия ми въпрос е за шишетата Медвла Калма - какво ви е мнението за тях? Струва ми се че много пускат.

# 724
Защо давате от щише?
Тези шишета наподобяват сукането и уж са добри за да не се отбие от гърдата.
Давайте на бебето да суче от гърда, така яде по-бавно и има шанс да не се насуче толкова, че да повърне.

# 725
Ваня, няма как сега да го слага,с жълтеничка и поспаливо много. Ще дойде и тоя момент.

Калма са добри. На тази възраст обикновено около 50-60мл на хранене в зависимост от честотата на хранене. Няма да изпие 100. По-скоро 60мл.

Връщането на тоя етап е физиологично. Има една клапа на коремчето,която още не се е затворила и към 4ти месец обикновено приключва. Ако повръщането не е на фонтан и няма загуба на тегло, всичко е наред. А изглежда много, но реално не е. Изсипани 2 с.л. вода на кърпа също изглеждат доста 😉

# 726
Изпуснала съм нещо... както е да е, ама и моите са били с жълтеница и то много и поспариви и пак на гърда са яли. Голямата беше месец с жълтеница.
За физиологичното повръщане съм съглъсна, но и някои бебета не си знаят мярката, сучат много и връщат излишъка.

# 727
А като повърне на фонтан какво е? Защото вчера повърна веднъж на фонтан и като цяло цяла вечер много се бошуваше и риташе с крачета. Мисля си дали няма вече колики?
При мен още млякото изцяло не е потекло. В смисъл, че според мен ощв е коластра, защото е жълта. Вярно, че с всеки ден изсветлява, но все пак родих преди 6 дни, а и си мислех, че коластрата е само първите дни и няколко капки.

# 728
Честито на бременелките! Леко бременеене! 
Да ви споделя, че започнах да го слагам на гърда ама за него е непознато. Много нервничи и няма търпение да тръгне много мляко  от раз и се отказва бързо. Засега стои максимум по 5 мин на гърда. Ама го слагам половин час преди всяко хранене, защото като огладнее много освирепява и хич не иска да сучи от мен.
Има ли някоя мама която ползва протектор за зърна? Мисля да взема от тях, хем наподобяват биберон, хем вече е заякнал и дърпа здраво 😄 Ще стане ли номера да го излъжа с тях и да стои по повечко на гърда?

# 729
Аз бих ти препоръчала да пробваш със сонда. Понеже при мен имаше момент на пиене на Ам, му го давах със сонда и гърда, за не губя стимулацията. Освен това, дясната ми гърда произвеждаше значително по-малко мляко и не я харесваше, и така със сондата започна да пие и от нея, по-малко но все пак не я отхвърляше.

# 730
Аз ползвах в началото на кърменето, но ми беше препоръчан от консултант по кърмене. Често протекторите могат да скрият други проблеми със захапка, позиция, затова е добре да не се 'самоназначават'. Ползвах тези на Мам. Важно е да се сложи правилно, трябва да се обръне почти наопаки и да се засмуче зърното в протектора. Помага ако се намокри леко с кърма или вода. Също може да изтискваш малко кърма в него, за да има веднага награда за бебето като засуче. Също така трябва да следиш пак да засуква бебето добре и да налапва достатъчно гърда, дори с протектора.
Честно казано протекторите ми помогнаха да кърмя докато заякне бебчето и се научи да кърми (имаше физиологични проблеми). Но много ме дразнеха и исках да ги разкарам, но моята девойка и веднъж не засукваше без тях. Но аз упорито продължавах да предлагам в подходящи моменти (щастлива, наспана, спокойна, леко гладна) всеки ден. Един ден към 2++ месеца успя да захапе без протектора. Към 3-4 месеца ги махнахме (за мое щастие) и още се кърмим.
Честито на бременелките! Леко бременеене! 
Да ви споделя, че започнах да го слагам на гърда ама за него е непознато. Много нервничи и няма търпение да тръгне много мляко  от раз и се отказва бързо. Засега стои максимум по 5 мин на гърда. Ама го слагам половин час преди всяко хранене, защото като огладнее много освирепява и хич не иска да сучи от мен.
Има ли някоя мама която ползва протектор за зърна? Мисля да взема от тях, хем наподобяват биберон, хем вече е заякнал и дърпа здраво 😄 Ще стане ли номера да го излъжа с тях и да стои по повечко на гърда?

# 731
След компрес от черен чай, гърдата се измива преди кърмене и цедене, нали?

# 732
Само изплакни зърната с водичка. Макар, че и да не ги, пак е ок.

# 733
Здравейте, пак съм аз, обаче струва ми се имам сериозен проблем. Както вече споменах по-рано зърната ми са разранени. Мажа с Ланолин и правя компреси от черен чай. От днес едното зърно е много добре, тръгна и млякото на доста силна струя. Другото зърно, ообаче е с двоен размер и е с някакви корички, които сега от компресите и мазането са  станали доста светли и меки коричките. От това зърно обаче не излиза мляко.. Възможно ли е да е от състоянието на зърното и да е запушило каналите? И трябва ли п едно и също време да слезе млякото в двете гърди? Притеснявам се да не направя някое запушване.

# 734
И какво става като не излиза мляко, гърдата твърда ли е?
На мен ми идва на ум да са гъбички или алергия към нещо, например ако носите подплънки за кърмачки.
На въпроса за слизането на млякото, да, той рефлекса е на централно ниво и е за двете гърди.

Общи условия

Активация на акаунт