Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 26

• 26 237
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Медиса, вече имаш отговор. Прочете ли го? Нещо от предложеното в линковете пробва ли?
Протекторите не са препоръчителни за новородено. То трябва да се научи да суче от гърдите ви, не от силиконов накрайник. Да "загрубеят" зърна няма да стане. Няма такова нещо. Раничката може да е причинена от лошо засукване на бебето или лоша експлоатация на помпата (примерно цеди се на максимална степен,която е едвам търпима). При всички случаи трябва да се погледне засукването на детето и да се отхвърли проблем с юзда или небце при детето.

Цеденето за всеки случай не е добра тактика. Дава се сигнал за повече от необходимото количество. Особено,ако ви се търка раната,е направо мазохизъм.

Трябва ви консултация. В кой град сте? Нека да проверим кой е близо до вас. В най-лошият случай се правят видео консултации, в сегашната ситуация с ковид, така се процедира и без това.

Пак казвам трябва ви консултант,това са специалистите по кърмене. За да ви покаже на място. За да се отхвърлят някои потенциални причини за затруднението. Тук можем само линкове да си подхвърляме. Освен това не давате обратна връзка какво  пробвано и какво не, казах ви в преден пост биологична поза и кожа в кожа . Пробвано ли е? На колко време ви дават бебето? От постовете оставам с впечатление, че ви го носят изнервено и изгладняло и като  такова,няма как да стане. Трябва да е спокойно и далеч от състоянието на "нахрани ме веднага"

Големите гърди имат нужда от поддръжка. Пробвайте сандвич захвата,v hold https://youtu.be/0I-OAr7Dr48

Както и c hold, или иначе казано компресията http://www.podkrepazakarmene.com/compression-492.html
Преди кърменето трябва да приложете техниката на омекотяване с обратен натиск https://xedra.wordpress.com/2010/06/16/rps/ това би трябвало да ви помогне да омекотите ареолата  оформите зърното.
Трябва да ви се покаже  правилната техника на класическа люлка https://xedra.wordpress.com/2012/08/01/bf-clip/
Като ще ви е удобна  футболна топка.

Но трябва да сте удобно застанала,без напрежение,да си подложите възглавница,да сложите детето на нея и така. Лошото заставане в неудобна поза ви пречи изключително много.

Всичко това на теория ще ви помогне,но показна и обяснено на живо ще е 100 пъти по-ефективно. Обадете се на консултант за  улеснение. Доброволните работят безплатно. Не си причинявайте дни наред борба с вятърни мелници,като има кой да помогне на едно обаждане разстояние.

# 706
  • Варна
Момичета, да попитам нещо Simple Smile Говорих с една позната, която има бебче на около 4 месеца. Водили са го на гастроентеролог, защото се задявало и връщало. Не ми обясни в детайли, но каза, че чак и през нослето излиза течност понякога. Доктора казал, че е лек рефлукс и препоръчал да спре млечните и да дава капки против колики (те ми каза кои, но не ги запомних). Бебчето е изцяло кърмено от раждането си. Това с връщането се случва от скоро. Следя темата и досега не съм видяла (или поне не ми е направило впечатление) връщането да се свързва с алергия към млечните. Тя е подходила със съмнение към доктора, въпреки че е един от най-добрите в града. Просто искам да видя дали някой тук е имал такъв проблем.

# 707
Възможно е да е от млечните или друга хранителна алергия. Нека пробва с диетата, но поне 2 седмици трябва да я пази.
От гледна точка на кърменето и как да си помогне - главата трябва да е по-високо от седалището на бебето като кърми, да го има предвид и да го съобрази в избора на поза. След хранене  15-20 мин да седи в изправено положение, примерно гушнато или поза Буда на колене. При сън главата да е леко повдигната - най-лесно е да повдигнат леко матрака с нещо или ако спи на родителското легло и една сгъната пелена под главата ще свърши работа. И кърменето - често и по-малко.

# 708
  • Варна
LittleCactus, благодаря. Аз също и казах да не го слага след хранене веднага легнало, а да го задържи изправено известно време. Не се сетих за позата на кърмене да кажа, но ще предам. Благодаря Simple Smile

# 709
Момичета, знаете ли колко време след спиране на кърменето спадат нивата на пролактин?
Също има ли други хормони, които са по-високи от обичайното по време накърмене?

# 710
Пролактинът не е завишен по време на кърмене,евентуално по време на самата кърмаческа сесия, но няма разлика иначе в нормалните нива на хормоните.

Ако имате завишени нива на пролактин, консултирайте се с АГ.

# 711
Пролактинът не е завишен по време на кърмене,евентуално по време на самата кърмаческа сесия, но няма разлика иначе в нормалните нива на хормоните.

Ако имате завишени нива на пролактин, консултирайте се с АГ.
Благодаря Simple Smile

# 712
Здравейте!
Имам бебе на 8 месеца, кърменона поискване, без никакви проблеми от самото начало.
Обаче разбрах, че съм бременна.... и от тук следват притесненията ми.
Не искам да я отбивам в никакъв случай, но се притеснявам дали няма да намалее кърмата, дали тя самата няма да се откаже, дали ще е й стига като цяло.... Защото тя все още оснвоно се храни чрез кърмене.... Твърда храна яде, колкото да си опита, но няма заместено хранене още.
Има ли такива от вас, които са били в такава ситуация? Бебето сучеше ли си през бременността, имахте ли проблеми...
Изобщо... какво да очаквам и как да предотвратя евентуално отбиване?

# 713
Момичета, имам въпрос.. Може ли след 2 месеца отново да ми тръгне кърмата? След раждането имах кърма, но бебока беше малък и нямаше сила да засуче,  изцеждах  се с помпата около 2 седмици и  се отказах. Вече сме на 2 месеца. Днес докато се къпех забелязах, че започна да изтича кърма, изстисках се и потече. Честно да ви кажа зарадвах се. Имам ли шанс да започна да кърма сега?

# 714
Лили, аз съм в тази ситуация. Бременеенето не пречи на кърменето. Към 5ти месец може вкусът да се промени, както и консистенцията (да премине към края в коластра),освен ако ти не решиш да отбиеш, защото ти е неприятно или детето не се отбие по свое желание, може да кърмиш през цялата бременност и след раждането тандемно бебето и каката.
Гледай само да се храниш качествено😁

Love,възможно е  да релактираш. Прочети в първи пост инфото за недоносени бебета, там има инфо за схема на цедене, започни да я спазваш. Като преди цеденето слагай бебето на двете гърди колкото иска да седи. След седмица би трябвало вече да има значително повишаване в количествата кърма. Пиши тогава колко дохранваш и колко изцедена кърма успяваш да изцедиш,за да видим вече каква да е стратегията за намаляване на добавката.

# 715
Кактус, Heart Eyes Hug
Кога ти е терминът?
Май и вторите ни деца ще кърмим заедно Simple Smile

# 716
Аз сега разбрах, рано е още, март ще .

# 717
Кактусче, бързам да те поздравя, чудесна новина. ❤ Върна ме преди година, когато и аз разбрах, че ще ставам майка. Желая ти лека бременност. Да не вземеш да ни зарежеш сега, тука имаме нужда от тебе Simple Smile

# 718
Все пак трябва да се има едно на ум с кърменето по време на бременност, защото може да предизвика контракции и в такъв случай трябва да се спре, за да не застраши бременността. Освен това физиологично кърмата може да спре по някое време, не помня към кой месец. Личното ми усещане е, че не бих го направила, като знам как ме боляха зърната и двете ми бременности направо не знам какво би било и да се суче от тях. В общи линии се действа ситуационно, ако има мляко и всичко е ок, тогава се кърмите до откат, но ако има проблеми се мисли за алтернатива.

# 719
Кактус, и аз ще бъда за март Simple Smile Лека бременност!

Относно контракциите, четох, че при една нормалнопротичаща бременност кърменето няма да окаже влияние.

При мен единственото, заради което се притеснявам, е че моето бебе не е готово за отбиване. Аз още по-малко. И наистина ще ми бъде много тежко, ако причината за отбиването съм аз, още повече , че на този етап кърмата е основното й хранене.
Отказва да замести хранене, отказва всичко, освен плодове. Та не знам...
Явно ще трябва да почакаме и да видим. А междувременно се надявам да се включат майки, минали по този път, с окуражаващи думи....

Общи условия

Активация на акаунт