Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 494
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
На мен само веднъж са ми звъняли ( деня след пункцията) и след това в деня на трансфера съм разбирала какво се случва с останалите.

# 421
жълтурчо, аз бих се побъркала от неизвестното, не знам ти как си издържала.

Много ви моля да изкажете мнение за този MACS, тест на сперматозоидите, с който се отбират най-качествените. Правили ли сте го, има ли ефект, заслужава ли си? Аз си мислех, дали да не го направим ако има по-малко на брой Я, ако са повече да не го правим. Търсих информация, но нещо не откривам достатъчно мнения.

Редактирам: Ние сме с МФ.

# 422
Звъннаха ми момичета. Казаха 5 ембриончета се развиват за сега- 4 със супер качество и 1 което не им харесва много,но продължавало да се дели. Утре е трети ден и ще ми кажат кога ще ги замразяваме. Ние използвахме макс, понеже аз освен че съм с намален резерв имаме и мъжки фактор. С една тръба съм и забременявам два пъти но все е куха бременост. Партньора има винаги или 0% или 2% морфология,отделно слаба подвижност и като цяло не мн плувци. Предложиха ми макс и се съгласих 300лв на фона на това което сме дали като имунология и генетика ми се сториха нищо. Иначе и аз не можах да намеря много инфо в нета за метода.

# 423
  • София
жълтурчо, аз бих се побъркала от неизвестното, не знам ти как си издържала.

Много ви моля да изкажете мнение за този MACS, тест на сперматозоидите, с който се отбират най-качествените. Правили ли сте го, има ли ефект, заслужава ли си? Аз си мислех, дали да не го направим ако има по-малко на брой Я, ако са повече да не го правим. Търсих информация, но нещо не откривам достатъчно мнения.

Редактирам: Ние сме с МФ.
И ние сме с МФ и то тежък (всичко, което може да е зле, е много зле). И двата пъти плащаме за МАСS, и двата пъти се оплождат всички 10-15 яйцеклетки. Друг е въпросът, че после спират да се развиват, но док твърди, че причина за това е лошото качество на Я. Така че смятам, че MACS върши чудесна работа по предназначение.

# 424
Милото, дано все така хубаво да продължават да се развиват! Flowers Four Leaf Clover
При опита ни през февруари също се съгласихме за макс. За това каква ефективност има не мога да кажа. От 7 ембриона остана само един, но да не забравяме, че всичко е строго индивидуално. При следващ опит пак бих се съгласила да се приложи. И ние сме с МФ.

# 425
Милото, дано все така хубаво да продължават да се развиват! Flowers Four Leaf Clover
При опита ни през февруари също се съгласихме за макс. За това каква ефективност има не мога да кажа. От 7 ембриона остана само един, но да не забравяме, че всичко е строго индивидуално. При следващ опит пак бих се съгласила да се приложи. И ние сме с МФ.
При вас на какъв етап спират развитие?? На мен това е ми е първи опит и съм много невежа в тези води. Иначе вече съм с панически страх,не мога да спя. Страхме е от това да не спрат развитие всички. Днес ембриолога ми каза утре ще решат дали да замразят една част на 3 ден, а друга да оставят до 5 ден. Това което е по-бавно ми каза че най-вероятно ще го чакаме до 5 ден

# 426
Милото, доста добре вървят нещата при теб за сега. Ако ще те успокои даже ще ти кажа, че направо ще ме биеш Wink А нито женски, нито мъжки фактор имахме. Утре обаче ще е по-показателно как ще се развият нещата. На този етап толкова. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 427
Милото, при нас на 5-ти ден ми се обадиха да кажат, че е останал само един ембрион. Ние решихме всичките да ги чакаме до пети ден, защото искахме да им правим ПИД.

При първата ми стимулация октомври 2018г. имахме 2 замразени ембриона на трети ден и 4 на пети.

Опитай се да си възможно най-спокойна, знам, че е трудно. Стискам палци за хубави ембриончета! Purple Heart

# 428
Милото, доста добре вървят нещата при теб за сега. Ако ще те успокои даже ще ти кажа, че направо ще ме биеш Wink А нито женски, нито мъжки фактор имахме. Утре обаче ще е по-показателно как ще се развият нещата. На този етап толкова. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

Притесненията ми са относно качеството на яйцеклетките,понеже резерва ми е доста намален за скромните 31год,отделно и мъжкия фактор. Иначе си имам момченце на 11год от друг партньор. Заченах без проблем и го износих до термин 4350кг,но уви нещата вече 3 год не ми се получават. Просто сега разбирам какво преживяват жените които преминават през този толкова трънлив и труден път.

# 429
  • София
Милото, мисля че притесненията ти идват доста повече от реалните проблеми, а това не е добре за теб. Успокой се, извадихте супер количество, оплодиха се, млада си (а това е много по-важно от запазеният резерв), всичко се развива чудесно!
Flowers Hibiscus

# 430
Момичета аз днес бях на преглед при доктор Калчев.Каза ми след прегледа да отида до централата на Бодимед да си пусна изследвания, но се оказа че напразно се разкарвах до там, защото работели с променен график до 16:00.
Ще ходя утре на обяд да си ги пусна ,трети ден от цикъла ми се пада.Като гледам ми е писал изследвания за тромбофилия,витамини B12 D и фолиева .Това за което се притесних е че има  FSH и естрадиол .Ще излязат ли реални стойности, защото съм взимала противозачатъчни последно преди 7 дни .Казах на док че съм на хапчета защото имам поликистоза и без тях нямам цикъл, но забравих да го питам има ли значение за изследванията и не знам дали той го съобрази.

# 431
goldfinch, много е вероятно да има отражение върху хормоните. Но пък не пречи за ориентир да ги пуснеш. Ако се налага пак ще се повтарят. Щом ще ходиш на обяд, може да се обадиш на акушерка и да питаш дали има смисъл да ги правиш.

# 432
А другите неща нали нямат отношение към противозачатъчните ?
Ще трябва да си записвам въпросите защото просто не съобразих да питам.
Аз мисля и този месец да ги пия, защото и мъжа ще прави спермограма и ако всичко е ок ще правим стимулация на овулация. А ако ги спра цикъл ще има да си чакам до края на короната....

# 433
Другите не

# 434
Момичета днес е много щастлив ден за мен. 2 ембриона с първо качество на 3 ден замразяваме днес, а другите 2 са първо към второ ще чакаме до 5 ден. Имам едно което много не го харесват но и то продължава да се дели. Мислех си че никое няма да издържи. Благодаря ви за виртуалната подкрепа в последната седмица Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 май 2020, 12:26 от Милото

Общи условия

Активация на акаунт