Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 494
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Ето виждаш ли, всичко се развива по план. Дано остане още за замразяване на пети ден😉

# 436
Момичета, бих искала да питам някоя от вас, която е пациентка на д-р Калчев и има открити тромбофилии , дали назначава терапия ? Основно за PAI се притеснявам.Днес на обяд ми излязоха резултатите :
хетерозиготен генотип 677 С/Т за MTHFR.
хетерозиготен генотип 1298 А/С за MTHFR.
хомозиготен генотип 4G/4G за PAI-1

Тъй като бях на преглед при него на 30ти април точно след БХ и ми назначи целия списък тромбофилии от Бодимед, но видях ,че там не фигурира PAI. Затова реших да пусна само основния пакет в Кандиларов, тъй като той каза , че не е спешно да пускам всичко накуп. Пуснах ги на мейла днес , но не знам кога ще получа отговор.
Лошото е ,че днес ми е 16ти ден от цикъла и заради странни 5 положителни теста за овулация направих един за Б и излезе положителен. Сега не знам какво да правя, защото той си ме прегледа на 2рия ден от този ми цикъл и всичко беше изчистено и наред. Овулацията ми е била може би на 10-12ти ден, но първи опит имахме на 10ти ден. Днес следобяд имах и една кървава нишка и розово петно.Шах с пешката съм от страх да не е от старата бременност и да излезе ИМ. Имах си нормален цикъл, обилен. Рано е за положителен тест, дори днес да е била имплантацията.

# 437

Със сходни тромбофилии като твоите съм, най- виче 4G/ 4G PAI и назначената ми терапия е фраксипарин 0.4 и натаспин. Ако имаш съмнения за бременност направо започвай фраксипарина.

# 438
Ако имаш съмнения се обади в клиниката и си направи кръвен тест. За терапията също се обади и кажи, че си изпратила резултати.

# 439
Локо, аз съм със сходни мутации и сме се разбрали с него че ще бъда на терапия със сигурност. Като се видите следващия път ще се разберете точно каква да е за теб.

# 440
  • София
Със същите мутации съм на Фракси 0.4 всеки ден.

# 441
Благодаря ви за бързите отговори ! Утре ще звъня в клиниката, само да видя сутрешния тест какво ще покаже и ще ходя на кръвен, но няма да го чакам, че е петък и няма да има кога да реагирам с ходенето в клиниката.

# 442
Благодаря ви за бързите отговори ! Утре ще звъня в клиниката, само да видя сутрешния тест какво ще покаже и ще ходя на кръвен, но няма да го чакам, че е петък и няма да има кога да реагирам с ходенето в клиниката.
Локо, върви в 8 часа в клиниката и пусни кръвен, ще излезе за час и направо се качи при акушерките. От биохимичната ти няма как да е положителен теста след цикъл и толкова време. Успех!

# 443
Здравейте, момичета.
На някоя от Вас изписвали ли са й pergoveris по време на стимулация? Аз 4 дни бях с Gonal F, но днес и в неделя трябва да си сложа pergoveris. В събота пак Gonal ще слагам, а в неделя освен pergoveris и cetrotide. Акушерката не ми обясни нищо, а и аз не се сетих да питам, тъй като много бързах. На мен ми е първа стимулация и съм леко притеснена от тази смяна на лекарства.
Благодаря!

# 444
  • София
pergoveris доколкото виждам е комбиниран препарат - ФСХ+ЛХ, подобно на Фостимон, докато Гонал е само ФСХ. Цетротид е стопер, нормално се изписва към края на стимулацията, за да зреят фоликулите бавно. Нормално е в различни етапи на стимулацията в зависимост от показанията на хормоните и размера на фоликулите да се избират различни препарати.

Спокойно, всичко е наред Simple Smile

# 445
Благодаря, Deli.
pergoveris доколкото виждам е комбиниран препарат - ФСХ+ЛХ, подобно на Фостимон, докато Гонал е само ФСХ. Цетротид е стопер, нормално се изписва към края на стимулацията, за да зреят фоликулите бавно. Нормално е в различни етапи на стимулацията в зависимост от показанията на хормоните и размера на фоликулите да се избират различни препарати.

Спокойно, всичко е наред Simple Smile

# 446
Момичета за протокола от трите ембриона които чакахме,един ще замразим със 100% качеството. Другите два ембриона са били с повече фрагменти и балончета. Ембриоложката ми каза за протокола че и трите ембриона които замразихме са с отлично качество и са доволни са от това което се е получило. Дано имам късмета да се хване нещо. Ще ви държа в течение за трансфера. Успех за всички!!!

# 447
Милото, браво Sunglasses Няма ли да връщате нещо сега или всичко ще се замразява?

# 448
Не всичко замразихме,защото прогестерона ми се беше вдигнал. Доктора ме гласеше за свеж,но каза категорично ще замразим,заради прогестерона. В понеделник ще ходим да оправяме документите и ще ми кажат кога ще се глася за трансфер. Цвети ми каза,че най-вероятно ще изчакаме цикъл или два.

# 449
Жалко. Но по-добре така. Най-вероятно ще починеш два цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт