Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 412
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 510
Бромхексин е много хубаво, старо и изпитано, лекарство за кашлица.
Ако кашляш, пий го, помага.

Мери, ти как си?

# 18 511
  • Другата България
Бромхексин е много хубаво, старо и изпитано, лекарство за кашлица.
Ако кашляш, пий го, помага.

Мери, ти как си?
Започнах Медрола.
Кашлям повече, а и тъпата температура не спада, направо ми писна от нея.
И то 37,5, не повече, ама колкото да ме мъчи тая гад.....

# 18 512
  • SF
Още малко остана и ще оздравееш!

# 18 513
Чакай малко, казах ти, че не става бързо.
10 дни бях с такава Т.
Лягай и кротувай, ще мине! Hug

# 18 514
Не знам, не съм медик, но човешката логика е следната - ако съм се заразил с някакъв вирусен товар, ако ми добавят още малко чрез някоя векторна ваксина, това добре или зле ще е за имунния ми отговор?
Векторните ваксини не добавят и изобщо не внасят вирусен товар. И аз не съм медик, но нееднократно беше казвано, че ваксинирането може да помогне дори, ако вече си заразен, а не да навреди. Имунизира се преди вълната според мен, за да се избегне изобщо пораждането на вълна, не за друго. Така или иначе в момента няма голям избор, по цял свят ваксинират, въпреки че вирусът се вихри.
В неделя мама имаше час за ваксина, след два дни.
Но понеже е контактна на мен /без симптоми в момента, дано не прояви такива/, и ОПЛ, и пулмолог, и РЗИ категорично заявиха, че НЕ трябва да ходи да се ваксинира.
И не защото ще наруши карантината, аз питах, а защото при положение, че е контактна, е възможно да е заразена и да прояви симптоми по-късно, които ваксинацията ще утежни.
Това беше отговора на РЗИ и на медицинските лица.
Отлагаме часа за мое съжаление.
Препоръчва се отлагане на ваксинацията защото е възможно наслагване на симптоми от вируса и реакция от ваксината.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 11:57 от precious*

# 18 515
I.R   гласът му се оправи, че беше тръгнал да лае като реве. Не го боли гърло като преглъща вече и кашлицата стана по-влажна. Все подобрения по мое мнение. Освен това той не можеше  да се спре, не кашляше само като спи. Сега е значително по рядко, но е по-дълбока. И за това, и заради температурата, и заради втората черта макар и след времето за отчитане ще пие панцефа. Simple Smile

Карантината ми действа зле на мързела, освен това съм качила поне 1-2кг. Но пък не сме се избили още, даже мисля, че добре им дойде на децата с мама и тате повече време. Ние също се забавляваме, много се бъзикаме... аз се притеснявах да не избухнем в някакви скандали.

# 18 516
  • Другата България
Не знам, не съм медик, но човешката логика е следната - ако съм се заразил с някакъв вирусен товар, ако ми добавят още малко чрез някоя векторна ваксина, това добре или зле ще е за имунния ми отговор?
Векторните ваксини не добавят и изобщо не внасят вирусен товар. И аз не съм медик, но нееднократно беше казвано, че ваксинирането може да помогне дори, ако вече си заразен, а не да навреди. Имунизира се преди вълната според мен, за да се избегне изобщо пораждането на вълна, не за друго. Така или иначе в момента няма голям избор, по цял свят ваксинират, въпреки че вирусът се вихри.
В неделя мама имаше час за ваксина, след два дни.
Но понеже е контактна на мен /без симптоми в момента, дано не прояви такива/, и ОПЛ, и пулмолог, и РЗИ категорично заявиха, че НЕ трябва да ходи да се ваксинира.
И не защото ще наруши карантината, аз питах, а защото при положение, че е контактна, е възможно да е заразена и да прояви симптоми по-късно, които ваксинацията ще утежни.
Това беше отговора на РЗИ и на медицинските лица.
Отлагаме часа за мое съжаление.
Препоръчва се отлагане на ваксинацията защото е възможно наслагване на симптоми от вируса и реакция от ваксината.
Ами същото казах и аз, ама с други думи.
Поне така и аз го разбрах.

# 18 517
Скрит текст:
Още нещо ми прави впечатление на мен.
Аз съм с алергичен ринит, а алергиите са ми от сто и едно неща.
Целогодишно ми тече носа, кихам, какво ли не съм пробвала, минава за момента, и после отново.
Да не говорим колко зле ми действат климатиците, от тях кихането и запушения нос са система.
Последно капки с кортикостероиди ползвах, и до частично запушена евстахиева тръба стигнах.
Обаче откакто се запознах с новия си приятел, още не му знам националността, носът ми е сух на барут, напълно проходим, не съм кихнала нито веднъж, не съм поглеждала дори към капките, антихистамините са прибрани в шкафа, дишам свободно през него, изобщо никакви проблеми с нос нямам.
Тоя моя да не е някой нов мутант?
Ако ми оправи алергията и ринита, ще ида лично до Ухан до онази лаборатория, дето /не е/ изпуснала вируса....да почерпя.
Мери Ан,
при мен беше същото! Цяла есен кихам. И сега кихам, ако не пия зиртек. В момента, в който ми изчезна обонянието кихането спря. В момента, в който частично се завърна пак започнах да кихам, даже бях писала тук. Явно рецепторите са толкова блокирани в момента, че не долавят дразнителите, които предизвикват кихане. Не бой се, и това е временно Laughing
За успокоение момичета да ви кажа, че и аз съм така, очаквах зверска хрема, сополи, запушен нос със седмици. Но когато бях болна нищо, нос сух като тунел, само сякаш горе защипан с щипка и липса на обоняние. Аз и за това не вярвах, че това е симптом на загуба на обоняние, а не някое от вечните ми неразположения на носа, липса на мирис, хиперплазии от влага и т.н. Вечно при висус изкарвам с жестоки хреми и дълго запушен след това нос! Но никога не кашлям....И аз живея почти постоянно на локални антихистамини за носа, уж гледам да не пръскам повече от 5 дни...! Носната лигавица ми е винаги отекла и за това не долавям силно мирис. Но тогава явно е било от Коронката.Flushed

# 18 518
  • Другата България
Е, събрахме се.

# 18 519
Скрит текст:
Здравейте, от днес сме положителни с мъжа ми,лека задна хрема,много слабо дразнене в гърлото,като сухота,болки в ставите .
Той няма температура, аз от сутринта поддържам 37,7 до 37,3 ,но не взимам нищо за нея,нали била полезна,когато не е прекалено висока.
Личната назначи по телефона ивермектин,купихме хювемек 3 мг. Преди час аз изпих 3 табл.,мъжът ми 5.
Само не разбрах следващата доза (нали две били) утре ли да я вземем и пак това количество ли. Извинявам се за консултацията тук,но ЛЛ вече си е изкл. тел.
Засега не пием антибиотик, изчакваме,дали е правилно. Добавки пием вит. Д ,цинк,куркума и джинджифил, пробиотик.
    Mоже ли да споделите как приемате ивермектина  ?

# 18 520
Месечко, откак ми се оправи напълно обонянието, взех и аз да усещам фантомни миризми.
На цигари.
Ужас!
Аз не пуша от 22 години, обаче сега ми миришат дрехите на цигари. Не е реално, но усещам.
Неприятно е.
И на риба някой път усещам миризма. Гадно.

Мери, въоръжи се с търпение.
Поне още 4-5 дни.
Да не вземеш и ти да се засилиш по тренировки и натоварвания веднага.
Почивка!
Слушай Мангъров, поне за това е прав.
Пижамката, в леглото, почивка.
Много топли течности, аспирин.
Ти пиеш ли разреждащи?

На мен също ми мирише на пушек от време на време,последно месец и нещо беше изчезнала тая миризма и пак се появи.А близо 4 месец от началото.

# 18 521
  • София
Болните, оздравявайте бързо! Тая гад влачи дълго време, но и това минава.

# 18 522
  • София
Хм, и на мен постоянно ми мирише на цигари, а няма пушачи наоколо. Кой знае каква загуба на обоняние не съм имала, но ме накарахте да се замисля. От вчера не усещам пък солено като хората - а вече ковид-а би трябвало да е минало (поне за известно време). Ще ми се.
И моите наблюдения са, че удря в слабите места - при мен с болки в ставите (проблем са ми от доста време) и главоболие - винаги съм имала зверски мигрени, не че ковид главоболието прилича на мигрена. ММ с кашлица и температура го изкара, че и хрема имаше - при мен никаква. За съжаление аз май диабет съм "отключила". Винаги съм била "рискова" даже с лек преддиабет се водех, ама точно след ковид да се влоша, не ми прилича на съвпадение.

# 18 523
Моите родители са вече добре..
За статистиката и тези, които тепърва се сблъскват..
Баща ми 13-дни с Т 38. Два -три дни беше ниска, но тогава пиеше редовно парацетамол. Кашлица и силна отпадналост.
Без задух, болки в гърдите. През цялото време нормална сатурация. На 7-8 ми ден болки в кръста. Съмняваше за бъбреците.
Две снимки -чисти. Едно лечение с А, витамини , асперин протект и антистенокардин. На 12 -тои ден, два нови А..и след два дни рязка промяна в състоянието му. Подобри се. Тази седмица прави всякакви кръвни изследвания. Всичко в норми. Освен леко занижен хемоглобин и остатъчни отклонения от инфекция. Мина кардиолог, ехографии ..всичко наред.
Мама.. 2-3 дни с Т 37-2-37-5. Кашлица, гадене, никакъв апетит (5-6 дни) и 10 дни на легло без никакви сили.. Уви тя категорично отказа да пуска изследвания.

Ако ноември -декември всичките им близки приятели изкараха вируса, беше ..Мъжете в семейството го изкараха, а съпругите им останаха здрави. Сега около мен има 3-4-ри семейства, които заедно боледуват.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 00:11 от Не се сърди, човече

# 18 524
Мой познат с Пфайзер даде положителен тест със симптоми и всичко 4 дни преди втората доза. Това говори единствено за това, че имунитетът между двете дози не е пълен, и няма значение с Астра Зенека ли си или с Пфайзер/Модерна.

Последна редакция: нд, 14 мар 2021, 00:12 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт