Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 226
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 225
Утре ще си пусне пакет ковид+кръвна захар+гликиран хемоглобин.
Тя почти не яде сладко, слабичка е, не злоупотребява с въглехидратите. Тази захар и нас ни втрещи.
Но най-притеснително е, че започна да кашля, поддържа температура, а има три отрицателни антигенни. Странното е - ниски ливкоцити, ниско суе.
Изследването е правено в дкц 12 в София, утре мисли да отиде в Циба лаборатория.

Тази КР захар на гладно ли е правена или след прием на храна? Ако е на гладно е завишена, но ако е след прием на храна е напълно нормална.
Освен всичко друго, тя в момента е болна и е възможно резултатите да са повлияни от заболяването. Изчакайте да се възстанови напълно и тогава да прави по-обстойни изследвания, ако имате притеснения за пред диабет.

Да се допълня, че прочетох някъде по-горе:  кръвна захар 7 на гладно не се приема за нормална при здрави лица. Само при хора с диабет е горната граница на нормата. Горната граница при здрави лица е около в UK е 5.4.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 03:54 от abadjieva80

# 21 226
Изкарах леко ковид, но накрая направих невралгия...боли ме тялото на различни места...говорих с едно семейство и при тях по същия начин...пих витамини и вит В, продължавам да ги пия, но доста ме боли...а днес съм на работа...гадна болест. Как да си облекча болките?

# 21 227
10ти ден след АЗ (извън БГ) ми се появи така наречената ковид ръка Covid arm. Някой да е имал, да даде наблюдения? За момента пия антихистамин и мажа с някакъв крем

Да в другата тема имаше две момичета с тази реакция. Мина им за няколко дни.

# 21 228
10ти ден след АЗ (извън БГ) ми се появи така наречената ковид ръка Covid arm. Някой да е имал, да даде наблюдения? За момента пия антихистамин и мажа с някакъв крем
Колежка е била с такава реакция, само че на 10-я ден след Модерна. Минало й е за седмица.

# 21 229
Изкарах леко ковид, но накрая направих невралгия...боли ме тялото на различни места...говорих с едно семейство и при тях по същия начин...пих витамини и вит В, продължавам да ги пия, но доста ме боли...а днес съм на работа...гадна болест. Как да си облекча болките?
Уримил, активен Б комплекс, Вит Д- спрей, може и Вит в12- спрей, Куркума-- спрей-последния не съм пробвала, но по групите пишат, че облекчава болките и аз ще си взема. Всичко  за по-дълъг период от време. Спрей четата са на BETTER YOU, не са скъпи и са икономични https://static.framar.bg/product/180803082748turmeric.jpg

# 21 230
  • SF
Момичета, ето и моята история.
Първи симптоми миналия петък. Т беше около 38.Обща отпадналост, положителен тест у дома.
Ден 1 до ден 3 горе долу бях добре. Т ту имах, ту нямах. Започнах веднага с сумамед, медрол и витамини.
Ден 4 и 6 бяха най-тежки. Адски болки на всякъде, не падаше под 37,3. Нямах кашлица. На 6 ден направих снимка и излезе пневмония. Смених антибиотика с Панцеф.
Ден 7 до ден 9 Т не беше падала под 37 градуса. Вече не ме болеше цялото тяло, но бях много уморена.
Ден 10 Т падна до 36,6.
Аз съм на 42 години, без заболявания, слаба, кръвна група А. За мен го изкарах сравнително тежко, заради не падащата температура и направената пневмония. На моменти се отчайва, но се радвам че всичко мина.
Пазете се, лекувайте се бъдете добри и отговорни.

Радвам се, че е минало!
За колко дни излекува пневмонията? Кога отминаха всички последици от нея?

# 21 231
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Пробвай с Парацетамол

# 21 232
Esmee, ами аз още се лекувам. Днес ми е ден 13 и пак имам Т около 37,5. Чувствам се добре като цяло.
Искам да попитам няколко момичета бяха споделяли, че имали дълго време Т. Намериха ли решение или от самосебе си се оправи след време?

# 21 233
Не издребнявайте толкова много.
Тази КОВИД arm ще си мине сама, не е нужно за всеки симптом да пиете/мажете.
След Тетанус съм имала цял месец, отшумява.

# 21 234
  • SF
Ах, аз реших, че всичко е минало и вече разказваш как е било.
Чувстваш се добре, въпреки че още си с бронхопневмония??
Кой ти назначи антибиотиците?

# 21 235
  • София

Да, в скрития текст.

Скрит текст:
Здравейте! Писала съм преди, но ще се повторя, за да ви успокоя. При мен Covid arm се появи на 12-ти ден от първата доза на АЗ. Беше с диаметър 7 см., повърхността беше силно зачервена и пареща. Малко се шашнах, защото към момента на появяването не намерих данни за случаи след АЗ, а предимно след иРНК, най-вече Модерна. Подадох сигнал тогава към ИАЛ, в международния сайт на Астра Зенека, говорих и с представител на АЗ България, както и с лекар от групата Ваксини във ФБ. Предположиха закъсняла алергична реакция и до един ме препращаха към ЛЛ.

Племенникът ми завърши Имунология в Шотландия, в момента кара рисърч магистратура Вирулогия. Той ме свърза със супервайзъра си, който категорично отхвърли алергична реакция. Препоръча един куп имунологични изследвания, които нямаше как да направя в България, но като цяло тезата му беше за индивидуален локален имунен отговор, който подробно обясни, но аз не успях да запомня и разбера напълно. Имунологията като наука е доста дълбоки води и колкото и да опитват плуващите в тези води да я обяснят с думи прости, не се получава.. По голямата част от обяснението беше с напълно непозната за мен терминология.

Оттокът, зачервяването и паренето преминаха за 5-6 дни. Още няколко дни след това мястото остана пигментирано с наличие на лек сърбеж. Нищо не съм пила и мазала. Внимавах да не мокря мястото с гореща вода, че ставаше по-лошо.

На 21-ви ден от първата доза, резултатът от теста за вирус неутрализиращи антитела (апаратът измервал от 0,1 до 100):

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:39 от Lombardi

# 21 236
И моята ръка беше подобна.
Изобщо не съм се задълбочавала, мина си сама.

# 21 237

При мен се беше получило нещо такова, леко ковид, болката се появи около 20 дни след карантината, беше само в едната ръка и гърба. Няколко пъти ходих на масаж, масажиста (физиотерапевт каза, че плексусът е надут). Правих изследване за плексит - електромиография, но тя не показа отклонения. Пих магнезий с вит Б(група), правих ПКК, црп, суе, ходих на кардиолог - нищо. Болката не се повияваше от нурофен, отмина в средата на третия месец. Бързо възстановяване.

# 21 238
  • София

Да, в скрития текст.

Скрит текст:
Здравейте! Писала съм преди, но ще се повторя, за да ви успокоя. При мен Covid arm се появи на 12-ти ден от първата доза на АЗ. Беше с диаметър 7 см., повърхността беше силно зачервена и пареща. Малко се шашнах, защото към момента на появяването не намерих данни за случаи след АЗ, а предимно след иРНК, най-вече Модерна. Подадох сигнал тогава към ИАЛ, в международния сайт на Астра Зенека, говорих и с представител на АЗ България, както и с лекар от групата Ваксини във ФБ. Предположиха закъсняла алергична реакция и до един ме препращаха към ЛЛ.

Племенникът ми завърши Имунология в Шотландия, в момента кара рисърч магистратура Вирулогия. Той ме свърза със супервайзъра си, който категорично отхвърли алергична реакция. Препоръча един куп имунологични изследвания, които нямаше как да направя в България, но като цяло тезата му беше за индивидуален локален имунен отговор, който подробно обясни, но аз не успях да запомня и разбера напълно. Имунологията като наука е доста дълбоки води и колкото и да опитват плуващите в тези води да я обяснят с думи прости, не се получава.. По голямата част от обяснението беше с напълно непозната за мен терминология.

Оттокът, зачервяването и паренето преминаха за 5-6 дни. Още няколко дни след това мястото остана пигментирано с наличие на лек сърбеж. Нищо не съм пила и мазала. Внимавах да не мокря мястото с гореща вода, че ставаше по-лошо.

На 21-ви ден от първата доза, резултатът от теста за вирус неутрализиращи антитела (апаратът измервал от 0,1 до 100):

Здравейте,
Същата закъсняла алергична реакция след първа игла на Модерна получих и аз точно на 8мия ден, пих Ксизал 4 дни и правих компрес с риванол, защо толкова много им се тревожите на тези неща, минават и заминават. НА фона на Ковида на ММ изобщо не обърнах внимание на тази алергична реакция, ЛЛ ми даде насоки, спазих ги и се оправих. Случват се такива имунни отговори от страна на организма, аз мисля да си пусна за антитела.
Посъветвайте ме къде да си пусна теста за антитела, в Рамус пуснах предния път супер неясни са ми, моля предложете ми алтернативен вариант. Разбрах, че в лабораторията на Пирогов са най-адекватни, но мен не ми се бута точно сега там.

# 21 239
След ваксина против ковид, тестът за анти-тела трябва да е насочен към spike protein S1/RBD. Такива са точно в Рамус и Геника. Не знам тестовете на всички лаборатории, но някои са насочени към нуклеокапсида и няма да отчетат реакция след ваксина. За двата посочени съм сигурен, че ще свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт